Jak dla mnie mit o rozbiciu kieliszka za pomoca glosu ludzkiego. Naprawde jeden z ciekawszych mitow i to na dodatek: potwierdzony! Czekam na wasze typy ;)
mi się wszystkie mity podobajom szczególnie o rzucaniu gównem w wentylator. to mnie rozjebało :)
Mit o zmiękczaniu mięsa wołowego oraz stapianie (łączenie) stalowych płyt za pomocą siły ładunków wybuchowych - przepiękne ujęcia rozchodzącej się fali uderzeniowej.
Wg mnie najlepszym lub jednym z najlepszych był mit o sprzedawaniu śmierdzącego auta :D Widok jak Jamie i Adam "bawią" się z parką świnek - bezcenne :D
Najlepsze to obalanie mitów filmowych, a tak poza tym to niesamowite były np. te więzienne kusze z papieru !
Mit o słoniu bojącym się myszy! Dla mnie to było coś nie do uwierzenia : D! Sama najlepiej wspominam spektakularny wybuch bojlera pod ciśnieniem oraz rakietowe sanie które uderzając w samochód z prędkością dźwięku po prostu skruszyły go na mak. Uwielbiam wybuchy i wiele bym dała by móc chociaż raz widzieć któryś z nich na żywo!
Chyba ucieczka z Alkatraz na pontonach wykonanych z peleryn, oraz ucieczka z więzienia za pomocą salsy ;) Generalnie nie znam odcinka który byłby nudny, no może te gdzie coś niepotrzebnie wysadzają.
Ucieczka z Alcatraz powinna zostać uznana za jeden z najlepszych odcinków, gdyż czuło się w nim prawdziwość tego co robią Adam i Jamie, teraz, w tych nowych (odcinkach i pogromcach), to już nie to samo.
Było tyle ciekawych, że ani wybrać jednego się nie da, ani wszystkich wymienić. :)
Ostatnio podobało mi się kruszenie szkła za pomocą fali dźwiękowej/uderzeniowej (na dodatek obalony), mówienie do roślinek i kłęby podpalonych wiórów (czy jakkolwiek się to odmienia). Okradanie sejfu pod okiem psa też było świetne... i oszukiwanie alarmu prześcieradłem... i...
Trudno wybrać, ale mam swój typ:
Cięcie samochody pługiem, wtedy, gdy użyli rakietowego wózka.
Albo jak robili kabriolet przejeżdżając rozpędzonym wozem pod ciężarówką, dach skosiło, a samochód poleciał dalej, wybił się ze skarpy na końcu toru i poleciał h#j wie gdzie, Kari miała najlepsza minę w programie, a Tory jak zwykle darł się w zachwycie, a za chwilę poker face i "Co jest za tym wałem?"
Powinni zrobić pełnometrażowy film typu "The Best of Mythbusters" i wlepić tam najlepsze sceny, coś w formie Jackass, oczywiście, wersję bez cenzury dla maluchów i dla koneserów tak jak było naprawdę. Co o tym myślicie?