PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=499067}
6,1 366  ocen
6,1 10 1 366
Przeznaczenie
powrót do forum serialu Przeznaczenie

Drętwe dialogi i aktorstwo zniosę. Ale tego dysfunkcyjnego montażu - efekciarski na siłę, szybkie rozmazane zbliżenia z koniecznym dźwiękowym efektem. Po bardzo dobrej Fali Zbrodni i Ekipie, ta telewizja zamiast podwyższać próg jakościowy, zjechała na sam dół rankingu.
1/10

Finalny_Odbiorca

Na dodatek serial się dłuży, jak mało który. Odcinek powinien trwać 30 minut + jedne reklamy, jak w "Detektywach", "W-11" czy "Malanowskim...". Akcja dzieje się bardzo skokowo, a prawie każde ujęcie kończy się ściemnieniem. Do tego Trzaskoma uśmiechnięta nie wiadomo po co. Realizacja bardzo przypomina polski program/serial "Niesamowite historie" z TV Puls.

Poza tym gatunek, do jakiego ten serial jest zaliczany na Filmwebie trochę nie odzwierciedla jego charakteru. "Przeznaczenie" to kiepski serial dokumentalno-fabularny z domieszką fantasy, a nie żaden kryminał.

I na koniec: po co to leci dopiero o 23:00? Nie było żadnych scen, które sugerowałyby, aby puszczać serial tak późno.

Na razie dam 4/10 (oceniam jako fabularyzowany dokument, nie jako pełną fabułę) i myślę,że zobaczę 2. odcinek, ale jeśli moje zdanie się po nim nie zmieni, to "Przeznaczenie" nie dostanie ode mnie trzeciej szansy.

direct39

Kiedyś tam, gdzieś w otchłaniach internetu, wspominano coś na temat tej produkcji, a mianowicie, że serial właśnie jest kręcony i że na planie nie zabrakło też efektów specjalnych, do których ekipa się specjalnie przygotowywała. W pierwszym odcinku żadnych efektów poza wizualnymi (właściwie to był raczej montaż, a nie efekty) nie zauważyłem. Może później pojawi się coś usprawiedliwiające tak późną porę emisji. :/

A tak poza tym zgadzam się z Waszymi uwagami. Mi nie spodobała się też postac wróżbitki, która moim zdaniem wypadła fatalnie. Może z czasem ten serial, jego ekipa nabiorą trochę wprawy, wyczucia i ten serial odżyje tak jak po paru odcinkach swoją drogę wypracowały np. "W11", czy "Świat według Kiepskich". Pierwszy odcinek oceniam naprawdę słabo. :(

Khaosth

Gdzieś tam, a dokładniej tutaj: http://www.se.pl/seriale/nowy-serial-przeznaczenie_90351.html :)

Finalny_Odbiorca

AHA CZYLI GÓWNO..... WIĘC NIE OGLĄDAM

ocenił(a) serial na 7
Reznik

Ależ wybitny poziom wypowiedzi, zaiste...

Daguchna

Twoja wypowiedź dopiero wniosła wiele do tego postu...zaiste.Zajmij się lepiej swoimi gównianymi kreskówkami i zamknij się.A film faktycznie kupa:)

ocenił(a) serial na 1
Finalny_Odbiorca

Obejrzałem drugi. To ja już podziękuję, bo w połowie wyłączyłem tv.

ocenił(a) serial na 10
Finalny_Odbiorca

moim zdaniem drugi odcinek był lepszy od pierwszego !!!
co nie było trudne :)
ale jeśli trzeci będzie tak dobry jak jego trajler ! A JEST GENIALNY
http://www.vimeo.com/9442019
pierwsze dwa były do d... wsadzić
kocham mistery
Millenium, Archiwum X... marzy mi się taka produkcja w Polsce
Naznaczony g.
a tu przy najmnie SUPER MUZA i MONTAŻ

grot2

Wiesz co, może i masz rację, ale jeśli pierwszy odcinek - najważniejszy - jest bardzo słaby, drugi niewiele lepszy, to trzeci i tak już mało kto obejrzy. To nie telenowela, że się kiedyś tam rozkręca. "Przeznaczenie" ma tylko 13 odcinków i musi się widzowi spodobać od początku. Nikt nie będzie nie wiadomo ile razy czekał do 23:00 aż może łaskawie któryś kolejny odcinek będzie fajny. Pilot MUSI być przynajmniej dobry, ma zachęcić do dalszego oglądania, śledzenia serialu. Absolutnie nie może być najsłabszym odcinkiem serii. Słaby odcinek pilotowy pogrąży każdy jeden serial.

ocenił(a) serial na 9
Finalny_Odbiorca

A mnie się podoba. Czuję duży potencjał w Przeznaczeniu i mam zamiar śledzić co będzie działo się dalej. Fajny klimat. Nieopatrzeni aktorzy. Cholera mnie bierze jak naokrągło widzę we wszystkim tych samych kilka twarzy... bo jakkolwiek bardzo by się ich nie lubiło, to jednak przesyt denerwuje. Tu mamy powiew świeżości i ja to kupuje. Poza tym podobają mi sie zdjęcia. I muzyka. I ogólnie formuła tego serialu. Są oczywiście jakieś niedociągnięcia... ale który serial ich nie ma. Narzekać najłatwiej. Ja wolę obejrzeć.

Inesita_3

Ja myślę, że na popularności i oglądalności bardzo odbije się pora emisji. Dla mnie "Przeznaczenie" jest nudne i na nim po prostu zasypiam. A zdarzyło mi się kilka razy oglądać jakiś film do bardzo późna w nocy, ale był on ciekawy i wciagający, a na tym serialiku to tak jak napisałem, normalnie usnąć można.

"Są oczywiście jakieś niedociągnięcia... ale który serial ich nie ma."
Znam całe mnóstwo seriali, które mają całe mnóstwo mniej niedociągnięć, niż ten.

Finalny_Odbiorca

zobacz se na ipli trzeci odcinek. dla mnie rewelka. ja nie widziałem pierwszego teraz set tam zobaczę. zobaczyłem trzeci i mnie powalił, mroczny trochę jak horror wizje tej jasnowidz total zrobione dźwięk jak z amerykana !

harmonic

sory, ale jak czytam takie wypowiedzi jak direct39 to co się dziwić że mamy takie żałosne seriale. "Odcinek powinien trwać 30 minut + jedne reklamy" - raczej co najmniej 45 minut i zero reklam. Przecież W11, detektywi i fala zbrodni to taka amatorszczyzna, że się nie da tego oglądać. Ale jak widać ktoś to jeszcze ogląda. I telewizja produkuje ten chłam. Co do serialu "Przeznaczenie" to się nie wypowiadam bo nie oglądałem, ale daję plus za odważenie się na wprowadzenie takiego serialu w polsce.