PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98456}

Ptaki nocy

Birds of Prey
2002 - 2003
6,6 678  ocen
6,6 10 1 678
Ptaki nocy
powrót do forum serialu Ptaki nocy

Jaka szkoda...

ocenił(a) serial na 9

... że tylko jeden sezon. Dostałem go wczoraj wieczorem, pochłonąłem przez całą noc. Po prostu genialny. Dobry scenariusz, idealnie dobrani aktorzy (mam tu głównie na myśli postać Barbary Gordon) i dużo akcji. Sceny walki: Matrix się chowa :D. Na minus to jednak tą całą Dinah bym dał, bo mi tu zbędna była no i skoro jest to takowa "kontynuacja" batmana, to jednak za mało było jego wrogów. Clayface i Harley Quinn to ciut za mało jak dla mnie. I dlatego 9/10

telepek

Szczerze to serial może nie jest wybitny, ale na pewno dobry. Widać że producenci rzucili trochę siana na odcinek pilotowy bo ma dobre i częste efekty specjalne, następne nadrabiają za to aktorstwem i całkiem dobrymi historiami. Z odcinka na odcinek było coraz lepiej. Ostatni odcinek nie był dla mnie ideałem, ale nieźle rokował na przyszłość. Co do scenariusza, to nie mogę zrozumieć czemu Bruce Wayne zostawił wszystko i wyjechał, a później nie wrócił, nawet gdy dowiedział się że ma córkę. Może planowano coś z tym zrobić w następnym sezonie - tego już się nie dowiemy. Zgadzam się też, że sceny walki są świetne - naprawdę są dobre, jak na serial nawet bardzo dobre. Szkoda że ten serial się nie przyjął. W końcu to nie tylko gratka dla fanów Batmana, a normalnych widzów ( w końcu samego nietoperka jest tu...prawie nic).
Daję 7/10

P.S. W pilocie można usłyszeć nawet pewne nawiązanie do Smallville ( Huntress mówi że meta ludzie najczęściej mięli do czynienia z jakimiś meteorami) - czyżby w przyszłości planowano jakiś występ gościnny?
P.S.2 Wie ktoś może czy serial ten jest na podstawie komiksu Birds oF Prey, czy to komiks jest kontynuacją serialu?