Jak po 1 odcinku to jestem zachwycony. Klimatyczny kryminał jakiego w Polsce brakuje. I Agata Kulesza swoją rewelacyjną grą aktorską idealnie wpasowywuje się w odtwórczynię głównej roli. Reszta obsady bez zastrzerzeń, fabuła bardzo wciągająca. Jeżeli utrzyma poziom, śmiało będziemy mogli go nazwać polskim serialem roku...
Na razie polskim serialem tego roku jest Rojst. Pilot Pułapki póki co taki sobie.
A ja się nie zgodzę. Po obejrzeniu obu seriali stwierdzam, że Pułapka wypada lepiej od Rojst. Niestety, ale Piotr Fronczewski (bardzo zresztą lubiany przeze mnie) zbyt nachalnie kojarzy mi się z Panem Kleksem i tatuśkiem z rodziny zastępczej. Sam tembr jego głosu wywołuje już we mnie te skojarzenia.
Pan Kleks na razie najwięcej nagrał się w prologu. Więc inne rzeczy na razie najbardziej przemawiają u mnie za Rojstem: przede wszystkim klimat, lepsza fabuła i czuć większy rozmach budżetowy. W Pułapce w pilocie to na razie za wiele się nie wydarzyło. Miałem wrażenie, że oglądam 13 powodów. Ale może w kolejnym odcinku się trochę więcej rozwinie ;)