PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86486
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Serial świetny do momentu, kiedy mieli go zakończyć. Nowa seria, kiedy Lucy jest wójtem jest idiotyczna. W poprzednich seriach postacie głupie czy denerwujące były zabawne, ale kiedy nie wiedzieli co z nimi robić, zaczęli je rozwijać. Np. taka Solejukowa- nagle się okazało, że jest geniuszem, ale dalej pozostała "babą ze wsi". Żałosne. Postanowili zbić więcej kasy i robili parę sezonów, nad czym bardzo ubolewam, bo w przeciwnym wypadku byłby to jeden z moich ulubionych seriali.
Gdybym miała oceniać stare Ranczo byłaby ocena 8/10, ale z nowymi odcinkami jest niestety tylko 3/10

ocenił(a) serial na 10
abc2343

Lucy lubię ale nie tak jak kiedyś że bardzo , jedynie stary poziom to trzyma Michałowa, ksiądz, ławeczka z Rancza, Więcławska, Solejukowa. Ale Ranczo i tak lubię oglądać bo to mój ulubiony serial 5 i 6 seria była gorsza ,ale 7 już lepsza. Stare Ranczo ma ocenę 10/10 a nowe 6/10.

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

zwłaszcza końcówka 7 serii

ocenił(a) serial na 7
abc2343

Zgadzam się, jeżeli chodzi o ulubione odcinki to moim jest ,gdy przyjeżdża córka Więcławskich ze swoim chłopakiem Chińczykiem , strasznie zabawne były te przekonania Więcławskiej:) ale nie pamiętam, w której serii był ten wątek.. Faktycznie od momentu, gdy Lucy stała się wójtem nie dałam rady już tego oglądać..ale może obejrzę kiedyś późniejsze sezony, żeby sprawiedliwie ocenić. Początkowe serie był fenomalne, serial jest kręcony niedaleko mojego rodzinnego miasta, więc dodatkowo czułam sympatię do tego serialu ;)

użytkownik usunięty
abc2343

Ja zaś przy sprawiedliwym ocenianiu tego serialu wolałbym kierować się bardziej szeroko pojętą logiką.
Zamiast porównywać do siebie poszczególne sezony, porównuję ten serial do wszystkich innych polskich seriali
i w ten oto "magiczny" sposób wychodzi mi zdecydowana dziesiątka!!
Lecz oczywiście domniemywam, że gdyby wszystkie pozostałe nasze seriale były przynajmniej na jakimś normalnym w miarę możliwym do przyjęcia poziomie, to wówczas zapewne ocena tego serialu wahałaby się gdzieś tak w okolicach 7-8/10.
Dodam jeszcze tylko, że również stanowczo wolałem poprzedniego wójta, no ale co zrobić, jak widać, nie można mieć wszystkiego...

ocenił(a) serial na 8
abc2343

Pierwsze odcinki z Lucy jako wójtem wcale nie były tak idiotyczne - wciąż świetnie pokazywało jak bezmyślni są politycy w Polsce, jak trudno jest zrobić cokolwiek dla ludzi przy takich radnych. Problem zaczął się dopiero w 7 serii moim zdaniem, to wtedy stracili koncepcje co z postaciami dalej zrobić i zaczęli tworzyć nowe odcinki zupełnie bezmyślnie, postawili na efektowność.