PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86486
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

świetny przykład jak z serialu, który mógł być nawet "kultowy" zrobiono gniot. drodzy realizatorzy - jeden, góra dwa sezony. i definitywnie koniec.

ocenił(a) serial na 6
nierob7

Nic dodać nic ująć. Po obejrzeniu pierwszego odcinka ósmego sezonu postanowiłem obejrzeć na VOD pierwsze dwa odcinki serii pierwszej i miałem wrażenie, że oglądam zupełnie inny serial.

ocenił(a) serial na 1
bardzo_niedobry_ludz

Te nowe serie ze starym Ranczem łączy już tylko soundtrack, i to tylko po części.

ocenił(a) serial na 10
nierob7

Niestety Ranczo ma nadal bardzo dobrą markę i ludzie oglądają bo to przecież Ranczo...

Serial skończył się w 4 serii na cmentarzu

ocenił(a) serial na 7
Marcin5800

Niekoniecznie. Są odcinki lepsze, sa odcinki gorsze. W obecnych częściach, brak mi wczesnej ławeczki. Typowych meneli i ich dyskusji... Przeobrażenie Klaudi na gorsze, o Solejukowej nie wspominając. Erial, nie jest zły.

ocenił(a) serial na 10
rad_75

8 seria jest zajebista wczoraj był genialny odcinek. Oby tak dalej.

ocenił(a) serial na 1
kinomanka_13

Genialny? Jaja sobie robisz?
Humor jak z rynsztoka, to już nie Ranczo to dno.

ocenił(a) serial na 7
Marcin5800

Kiedyś to w Ranczo była akcja, genialne teksty i filozofie ławeczkowe. Oglądałam te 2 odc. 8 serii i to już zupełnie inny serial, nawet gorzej niż przeciętny...

nikia45

Potwierdzam Wasze opinie. Moje "Ranczo" skończyło się wraz z trzecim sezonem. Dawna słodko-gorzka satyra zmieniła się w tani kabaret. Oglądam "Ranczo" już tylko z sentymentu.
Wątek senatora jeszcze jako tako się trzyma, dobrze obrazuje mechanizmy polityki. Ale tandem Lucy-Kusy już nie cieszy. Lucy z ambitnej, pełnej życia młodej kobiety staje się coraz bardziej mdłą kurą domową. Kinga i Monika to postacie zbędne, które powinny opuścić serial, bo obecnie nic do niego nie wnoszą- co najwyżej służą w realizacji celu, jakim jest ukrycie braku pomysłu na fabułę. Swoją drogą, nawet Monika z cynicznej karierowiczki i femme fatale idzie w kierunku własnej karykatury. A sam pomysł, żeby Lucy sprowadzała pod swój dach kogoś, kto poprzednio chciał jej odbić męża jest z gruntu kuriozalny- nawet, jeśli celem Lucy było pobudzenie weny twórczej Kusego to ryzyko było przecież zbyt duże.
Pietrek, Jola oraz ich radio i telewizja to już totalny upadek. Zrobiono z nich klasycznych wiejskich imbecyli. Zresztą, nie wiem, gdzie Witebski miał głowę, że zostawił radio tej parce przygłupów. Nie wiadomo też, na jakiej zasadzie to radio działa- kto nim zarządza i kto opłaca?
Ławeczka nie istnieje. Ławeczka tylko chleje. Nie ma nic wspólnego z tamtą dawną poza malowniczym odkorkowywaniem butelek w tym samym momencie- normalnie, to jest tak śmieszne, że ubaw po pachy.
"Ranczo" może się nadal podobać. Ale ci, którzy oglądali je od początku wiedzą, że najlepsze już minęło. Niestety, TVP musi na czymś zarabiać i dlatego ciągną serial dalej. Gdzieś przecież trzeba lokować produkty.

ocenił(a) serial na 7
jedzoslaw

Nic dodać, nic ująć.