PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133480}

ReBoot

1994 - 2001
7,7 577  ocen
7,7 10 1 577
ReBoot
powrót do forum serialu ReBoot

Świetna animacja jak na 94 rok. Szkoda że już go nie emitują.

ocenił(a) serial na 8
Mateo_SF

jedna z najlepszych bajek razem z garfieldem i jeszcze jedną taka animowaną gdzie zwierzęta zamieniały sie w roboty, optimus taka małpa robot była szefem tych dobrych, wiecej nie pamietam,zna ktos nazwe tej bajki?.10 lat temu to były czasy teraz omamiaja małolatów jakimiś pokemonami i innymi

Zbych_3

Właśnie też szukałam tej bajki z optimusem:) I znalazłam :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Kosmiczne_wojny . :) Pozdrawiam

Zbych_3

kurcze no właśnie ja też szukam tej bajki co ta małpa była przywódcą dobrych, pamiętam że w złych był jakiś pająk a w dobrych tygrys, ale nie mam pojęcia jak to się nazywało :]

kaspi149

a no to ona :D nie zauważyłem xD w tym linku jest już wszysko opisane

Mateo_SF

Bardzo fajna bajka. Oglądnałęm chyba wszystkie odcinki, ale i tak mało pamiętam, bo chyba chodziłem wtedy do przedszkola :P

Vokos

Reboot to ciągle najlepsza bajka (?) jaką widziałem. Jak byłem mały bawiłą mnie tak samo jak i teraz (większosc odcinków nagrałem na VHS z TV) liczne aluzje do dorosłego życia wyłapuje sie po latach, a przesłanie, głębia poprostu wilm urywa głowy wraz z kapeluszami. Jest dziełem orginalnym i wizjonerskim. Pozdrawiam fanów. Kosmiczne wojny też były fajne a wywodzą się od TRANSFORMERS ale w wersji NIE japońskiej !!! Nie żadna Armada, to poprostu dziadoswo.

ocenił(a) serial na 10
Boof_X

Witam Panie Boof X,
Podobno masz niektóre odcinki serialu ReBoot na kasetach.
Czy mógłbyś podać listę tych odcinków które posiadasz, i czy posiadasz możliwość zgrania przynajmniej ścieżki dźwiękowej?
Dlatego się pytam bo kompletuję i rozprowadzam na emule ten serial
http://www.osiolek.com/?id=22079 było by miło uzyskać odpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
Mateo_SF

rewelacyjny serial. Pamietam jak bylem maly i ogladalem go w tv a potem razem z kumplami o nim gadalismy. Pamietam ostatni odcinek. byl niesamowity. Zreszta caly serial to dla mnie powrot do dziecinstwa.

ocenił(a) serial na 8
gocek87

Chyba użytkownik wtedy przeinstalował komputer czy coś takiego...

Mateo_SF

ReBoot i Kosmiczne Wojny to najlepsze bajki wszech czasów.
moim zaniem biją o o głowę nawet Dragon Ba(o)lls:D:D

ocenił(a) serial na 8
Jakubs11

ReBoot.
Kiedy to było.
Mam parę odcinków na VHS(nagrywane na video).

ocenił(a) serial na 10
Midnight_in_Montgomery

A jakich i czy ma pan możliwość zgrania ich na komputer?

ocenił(a) serial na 10
jjgad

Nadal szukasz ReBoot?
Mam całą kolekcję plus odcinki Extra jak chcesz:)
20GB mocy:)

cloud_strife1

Witam, ja chętnie obejrzę jeszcze raz ReBoota, łza się w oku kręci. 20 GB, dużo, jak możesz mi ten serial udostępnić?

kryzys13

I co? dogadaliscie sie jakos co do tego ogladania??? Tez bym sie chetnie w ten projekt wkrecil

ocenił(a) serial na 9
Mateo_SF

Niestety z technicznego punktu widzenia nie wytrzymało presji czasu, ale... cała reszta jest w jak najlepszym porządku :). Czerpanie z takich klasyków jak Jurasic Park, Mad Max, Power Rangers i wiele wiele innych (czasami nawet po dwa na odcinek) a postacie np. Hacka i Slasha to mi przypominają Flipa i Flapa :) fantastycznie im wyszło. Niby to tylko kopia ale bardzo fajnie przekształcone. Adaptować tez trzeba umieć :) A finał z tą operetką to po prostu majstersztyk. No i Big Ugly Green Guy :) Żeby tego było mało serial z sezonu na sezon coraz lepszy, czyli odwrotnie niż w przypadku większości seriali. Naprawdę kawał świetnej roboty.
Niestety "czwarty sezon" a raczej powinienem powiedzieć dwa filmy Reboot są jakiś taki sobie. Znowu fajne analogie do klasyków, lepsza animacja ale gorszy scenariusz. No mi ta Daemon nie pasuje na super virus albo mam uczulenie na wszelkie przejawy religijnego fanatyzmu. Co do drugiego filmu hmm ciekawe analogie do seriali, chociaż tego z okienkami nie kojarzę, gdzieś widziałem ale nie wiem gdzie. Finał pozostawia wiele do życzenia, nie lubię niedokończonych spraw, może mieli nadzieję na kontynuację ale ktoś na górze kazał wyciągnąć wtyczkę i projekt padł :(

użytkownik usunięty
Mateo_SF

super serial, wstyd sie przyznać ale go oglądałam w wieku 14 lat , pamiętam jak w 2000 roku nadawali to w polsacie po połudiu i to było moje jedyne pocieszenie w tych trudnych czasach
uwielbiałam Boba i ten wątek miłosny z taką czarnulką ale nie bardzo pamiętam jej imienia, oni sie w sobie podkochiwali ale żadne z nich nie mogło zrobić pierwszego kroku a napięcie rosło :) strasznie mocno im kibicowałam a potem ten Bob zaginął i wszyscy za nim płakali i szukali go wszędzie..
piękna animacja aż dziwne, że z '94 roku, pamiętam tylko w jednym z odcinków analogie do Archiwum x, fajne to było, postacie wzorowane na Duchownym i tej rudej:)