ale jednocześnie starał się by nikomu z okradanych nie spadł włos z głowy?
Oglądałem wszystkie odcinki "Renegata" po kilka razy i bardzo dobrze je znam, ale szczerze mówiąc to nie kojarzę za bardzo sytuacji, którą przedstawiasz. Podaj może JESZCZE więcej szczegółów. :)
A na razie strzelam, że to może odcinek 12 z sezonu 2 czyli "Hard Rider", gdzie Reno pomógł pewnemu motocykliście po wypadku na autostradzie, ale później jego koledzy zabrali pieniądze i motor od Reno. A na końcu ten motocyklista rozpoznał Reno i powiedział swoim kolegom aby oddali mu motor i pieniądze, po czym odjechali razem. W odcinku grał także Wayne Newton.
Axel
To nie odcinek który zaproponowałeś. Jeżeli oglądałeś Renegata kilka razy to może pomieszałem seriale...
Ale oczywiście mogło mi coś umknąć, więc albo niech ktoś inny się wypowie, lub ty Tomku podaj jeszcze więcej szczegółów.
Trochę odgrzeję, ale kojarzę ten odcinek. Opowiadał on o kolesiu, który okradał ludzi wracających z kasyn z Vegas. Pamiętam, że w tym odcinku Bobby też grał(i wygrywał) w jednym kasynie i robił za przynętę. Pod koniec odcinka, narzekał, że to straszny nałóg, gdyż jak sam mówił, nie mógł przestać. Niestety nie pamiętam tytułu, ale może poszukać w angielskiej wikipedii w liście odcinków, zazwyczaj są tam opisy danego odcinka.