Albert Wesker czarny no naprawdę nie ma dobrych aktorów którzy by go mogli zagrać? Ja wiem że Netflix chce próbować coś nowego z marką RE ale bez przesady przecież jest tyle gier jest masa materiału na dobry film czy serial ehhh już się chyba nigdy nie doczekam czegoś gdzie będę mógł po obejrzeniu zbierać szczękę z podlogi
A jakie znaczenie ma jego kolor skóry? Wybrali dobrego aktora i nic więcej nie powinno mieć znaczenia. Poza tym, jak sam zaznaczyłeś, w tym serialu historia jest zupełnie inna niż ta z gier czy innych filmów lub seriali, a sama postać Weskera jest kompletnie inna niż ta którą znają fani (nie obejrzałem całego sezonu, ale do odcinka 4 tak się prezentuje sprawa).
Zasadniczo netflix na siłe zmienia znane serie jakby zrobili coś w danym uniwersum nowego lepiej by się to oglądało. Ale zmienianie znanych już dobrze fanom postaci na zupełnie inne osoby to kopanie sobie dołka. Dlatego większością osób przeszkadza coś takiego. No i wciskanie tych stereotypów też traci na oglądalności. Ogólnie nic nie mam do aktorów ale jak zwykle są źle dobrani i opisani w scenariuszu. Nie dziwie się ludziom że większość adaptacji Netflixa się nie podoba bo w ogóle nie mają nic wspólnego z oryginałem a na siłe próbuje nim być...
Właśnie to jest kiepskie ze strony netflixa. Mogliby stworzyć nową postać w tym uniwersum, mogłaby być czarnoskóra być gejem trans helikopterem i na pewno lepiej wyglądałoby to niż zrobienie z jednego z protagonistów murzyna w dodatku całkiem cukierkowego.