oglądając ten serial można się jedynie debilizować
LUDZIE!! Czy wszystkie filmy musza być takie jak życie?? Ten film to jest groteska, ma być śmieszny i taki jest. Zwyczajne sprawy rodzinne są tu podkoloryzowane specjalnie.
nie, nie muszą być, ale ja patrze na tych irytujących i żałosnych aktorów i ten żałosny humor to mi się rzygać chce
to jest groteska i przez pryzmat groteski trzeba patrzec na film ;)
mi sie aktorzy podobaja, choc irytuje mnie średni wiekiem syn :P
Mnie również podobają się aktorzy, a szczególnie lubię Kubę(średniego syna) :)
Ty chyba nie rozumiesz słowa groteska. Albo nie wiesz co to jest groteska i używasz trudnych słów, by być mądrzejszym/mądrzejszą albo wiesz co to znaczy a używasz go niepoprawnie.
W każdym razie nie wiem co jest większą tragedią. Wykaż mi jednak moment w którym ten serial jest śmieszny?
Ja rozumiem oglądać to z braku laku, ale żeby być tego fanem? Kaleczyć to oceną 8/9/ 10 lub co gorsze 10/10? Tego nie mogę zrozumieć.
Wiem co to groteska. Ty może lepiej zajrzyj do slownika co to jest, bo sie wymadrzasz jakbys byl krytykiem filmowym z najlepszej półki. Po co ogladasz serial skoro ci sie nie podoba?
Doskonale wiem, co to groteska, ale tej groteski nie dostrzegam w tym serialu, bo i gdzie? Gdzie masz tam komedie, gdzie tam masz brzydote (jak wszyscy piekni, mlodzi, zdrowi, przystojni, modni i bogaci?" gdzie tam realizm czy fantastyka?
Nie ogladam juz tego, u mnie nie zdalo proby. Jednak ty nie masz prawa bronic mi sie wypowiadac. Panuje wolnosc slowa, a wolnosc slowa gwarantuje mi kostytutcja i prawa czlowieka
Znajduje się tam komedia,jest również tam realizm.Oglądam to ponieważ bardzo mi się spodobało.Nikt ci nie zabrania się wypowiadać.No właśnie wolność słowa to ty również daj się innym wypowiadać.
A to ciekawe. Bo wszyscy fani twierdzą, że to jest normalny obraz polskiej rodziny.
Dziwne ale jakos tak sztucznej, nienaturalnej rodziny nie spotkalam nigdzie w Polsce
Morgana_Le_Fay to jak widać niestety jedyna (oprócz zbiwisa i Piotra Hp) osoba o zdrowym rozsądku, która się tutaj wypowiada. Zgadzam się, ta rodzina jest okropnie udawana. Fani uważają, że jest prawdziwa, ponieważ są zakochani w tym serialu i nie widzą tej sztuczności.
Aktorzy są po prostu okropni, nie rozumiem także, dlaczego ludzie oceniają Adama Zdrójkowskiego na 10/10...Bo jest ładny? Bo jest dzieckiem? Przepraszam, ale od kiedy to na portalu Filmweb.pl oceniamy urodę aktorów a nie ich grę? Dzisiejszy internet schodzi na psy...
Zgadzam się i dziękuję :) Nieraz wypowiadając się tutaj mam wrażenie, że nie rozmawiam z inteligentnymi i cywilizowanymi ludźmi tylko z jakimiś dzikusami co zerwali się jakimś cudem z drzew i swoje wieśniactwo przedstawiają w internecie sądząc, że są bezkarni.
I nikogo tutaj nie obrażam, nikogo nie wyzywam. Nie twierdze, że tak jest za każdym razem. Sporadyczne przypadki, ale się zdarzają.
Adam Zdrójkowski? 10/10 Toż to musi byc "rewelacyjny" aktor. W takim razie niedługo powinnam doczekać się jego Oscara i wielu innych prestiżowych nagród. Czy w przyszłym roku wychodzi jego autobiografia czy muszę jeszcze na nią poczekać?
Wczoraj pierwszy raz widziałem ten gniot i już miałem dosyć.Propaganda na temat homosi tak biła po oczach,że szkoda słów,myślałem,że to będzie króciutki wątek a ci prawie cały odcinek rozprawka na temat pedzi,mamusi tłumaczyła jacy to oni nieszczęsliwi,jacy pokrzywdzeni,że dwóch tatusiów to też normalna rodzina...Nauczali takich pierdół ale nie zwrócili uwagi dziecku,które jadło obiad w czapce z daszkiem.PROPAGANDA i promowanie dewiacji a zero wartości...Jedynka juz dawno zeszła na psy,wiec nie ma sie co dziwic ze robia takie gnioty
Nie no tutaj to się zagalopowałeś. Ok, nie podoba Ci się taka propaganda, mnie takie "przeginanie w jedną albo drugą stronę" też nie odpowiada, ale pohamuj trochę swoje zapędy. Jest wolność słowa, nikt Cie nie będzie ograniczał, proszę jednak, abyś nikogo nie obrażał bez względu na wyznanie, orientację seksualną albo z innych powodów. Krótko mówiąc, nie nazywaj dewiacjami osób homoseksualnych.
Obawiam się że to ty sama przesadziłaś swatając w obronie „twórców” (???) tego serialu. Brak cenzury, wolność przekazu nie zwalnia z myślenia. Nie mam nic przeciwko pokazywaniu bohaterów gejów. Filadelfia http://www.filmweb.pl/Filadelfia
to wspaniały film tylko, że ten film wiadomo dla jakiego widza (jego wiek) będzie przeznaczony. Serial „Rodzinka.pl” reklamowany jest jako komediowy, dla całej rodziny jak przedstawiają go odtwórcy głównych ról. Oburza mnie więc jak w usta dziecka 7-8 letniego włada się słowa, że on czy jego brat jest gejem? Wydałoby się, że to sprawa tylko sumienia jego rodziców ale nie. Nie zgadzam się aby MOJE dzieci zachęcone domniemaniem o rodzinnym charakterze serialu oglądały i słuchały takie sceny.
Nie zgadzam się!
Do tego masz pełne prawo, ja nie tego się czepiam, a nie podoba mi się obrażanie jakiejkolwiek mniejszości. To wszystko. Widziałam Filadelfie, żadne film nie wywarł na mnie takiego wrażenia jak właśnie Filadelfia 2 lata temu
A co jesteś domokrążcą czy jak ?!
A ja widziałem ! I co k..wa teraz zrobisz ? Wydawało mi się ? A może zaczniemy liczyć na placach kto ile takich rodzin widział ???
Chodzi oto....że niech polaczki skończą okazywać swoją małostkowość poprzez ocenianie wszystkiego z perspektywy swojego zapyziałego podwórka....Na księżycu też nie byłeś, a wierzysz że jest!
Jak twój wujek, twoi koledzy, koledzy kolegów, koleżanki siostry i kuzyni czegoś nie widzieli, nie zrobili..to znaczy k...wa że tego nie ma !!!???
Wyjść z dupy i zacząć myśleć globalnie, a nie tylko sięgać nie dalej niż w zasięgu promienia swojego rozumu i pojmowania.
Jakoś kurna moi znajomi, ich znajomi, rodziny znajomych...nikt nie wysyła SMSów na różne głupie konkursy telewizyjne....ale jakoś nie mówię, że to wszystko ściema i nikt naprawdę nikt nie wysyła...tylko dlatego, że ja nikogo takiego nie znam!
Hm...Nawet nie wiem jak mam odpowiedzieć. Po pierwsze: Buractwo, chamstwo i prostactwo umysłowe aż się wylewa.
Po drugie: Ubytki intelektualne aż rażą.
Po trzecie: Wrzeszczysz na mnie a ja nawet nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Nie wiem jak u Was na wsi, ale u nas ludzie ze sobą rozmawiają, a nie obrzucają drugiego mięchem.
Po czwarte: Po znakach nie robi się spacji, na dodatek brakuje sporo przecinków. Składnia jest chaotyczna i bezsensowna.
Nie obchodzi mnie co widziałeś, ani co zobaczyłeś. Ciekawy paradoks zastosowałeś. Nazywasz mnie polaczkiem, twierdzisz, że ja jestem małostkowa, mam zapyziałe podwórko etc, oraz nie myślę globalnie. I do tego nawołuje mnie zwykły cham i prostak. Nawet się nie mam siły obrazić o tak nieuarguemntowane zarzuty, bo to co napisałeś jedyne co we mnie wzbudza to politowanie dla Ciebie.
Ja też nie spotkałem jeszcze w życiu takiej rodziny, np ja mam dwoje dzieci i żadnemu nie daję 20 zł za posprzątanie swojego pokoju jak to miało miejsce w którymś odcinku. A może tylko ja źle własne dzieci źle wychowuję?
"Normalny obraz" , boki zrywać. Tak może powinna wyglądać statystyczna rodzina Kowalskich, ale niestety tak nie wygląda
dokładnie..:) mam barci kuzynów w ich wieku i zachowują sie momentami dokładnie jak oni..;)
Słuchaj eee nie żebym dyskryminował osoby młode czy coś, w końcu filmweb nie ma ograniczeń wiekowych, ale tak szczerze to ile masz lat bo patrząc na twoje ulubione wnioskuje że jakieś 12-13 zgadłem ?
Za kilka lat inaczej spojrzysz na takie durnowate serialiki, i będziesz wiedział o co chodzi mi i innym użytkownikom którzy po nich jadą.
Ja nie sądzę, że to zależy od wieku, ja już od daaaawna jestem dorosła, ale serial oceniłam na 7, bo ma bardzo fajne momenty, zwykle w wykonaniu Karolaka. Mnie ogólnie bawi ton Karolaka, więc to pewnie dlatego serial mnie śmieszy. Nie oglądam go często, ale nie uważam, żeby był zły.
no bo debilne filmu są fajna, jak np. jaś fasola ;pp mi mimo wszystko rodzinka.pl się podoba <bardzo> ;]]
jaś fasola to klasyka, a poza tym jaś fasola ma być ,,debilny", a tutaj chcieli zrobić prawdziwą komedie, a wyszło im gówno