PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73323
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Czeeeść ;) Wpadłam na pomysł aby pod paroma względami zrobić ranking naszych
kłamczuch- Arii, Emily, Spencer i Hanny. Chciałabym żeby dotyczyło to waszych opinii na
chwilę obecną, czyli koniec pierwszej części trzeciego sezonu.

Sama też może oddam swoje głosy

Wygląd ( czyli twarz )
1. Chyba nadal Aria, ale ostatnio stała się taka trochę grubsza na twarzy. Zauważyliście?
Wydaje mi się, że to przez nową f fryzurę.
2. Emily.
3. Hanna choć te dwie są u mnie obie na 2 miejscu
4. Spencer

Figura:
1. Bezapelacyjnie SPENCER. GEEEENIAAALNAA FIGURA!!
2. Emily. Ostatnio trochę przytyła, ale i tak ją uwielbiam<3
3. Hanna
4. Aria Zdecydowanie zasługuje według mnie na czwarte miejsce, jest niska i głównie
nie lubię jej nóg.

Włosy:
1. Emily ♥ kocham długie włosy , także onaaa,
2. Teraz Spencer, wcześniej byłaby to pewnie Aria , niestety
3. Aria
4. Hanna. To co zrobili z jej włosami, to porażka :(

Styl
1. ARIAA, ARIAAA, ARIAAA!! Kocham takie "indywidualne" style, które mają w sobie coś
zaskakującego, ciekawego i niezwykle stylowego.
2. Spencer
3. Emily
4. I niestety Hanna, która w tym sezonie wypada niezwykle blado.

Charakter
1. Spencer chociaż wahałam się po między Hanną. Uwielbiam, je obie, Spencer za
genialny charakter, silny i mocny, cięty żart i to jak bardzo angażuje się w sprawę "A"
2. Hanna Poczucie humoru zdecydowanie wygrywa. Chyba jak większość, uwielbiam jej
teksty
3. Aria też jest ciekawa, lubię ją głownie w zestawieniu z Hanną, albo ze Spencer ( team
Sparia ;D ;D )
4. Emily . Szczerze powiedziawszy nie lubię jej, za charakter, nie przepadam za takimi
słabymi jednostkami. Małym minusem jest też sama aktorka, za którą nie przepadam i
moim zdaniem źle odgrywa swoją rolę.

Oczywiście moja opinia, nie musi zgadzać się z Waszą, także zachęcam do wyrażenia
własnej opini. ;D

ocenił(a) serial na 10
Miss_Connie

Wygląd:
1. Emily, po prostu sliczna, nic dodać , nic ująć
2. Hanna, taka urocza
3. Aria, śliczne oczy
4.Spencer, taka zwyczajna

Figura:
1. Ali, najładniejsza figura, ale z tej czwórki to chyba Aria, mimo że niska to najlepiej zachowane proporcje
2. Emily, w 1 sezonie najlepsza figura, teraz trochę przytyła, ale mimo to figura jest ok.
3. Spencer (trochę za chuda - ładne nogi ale brak jej kształtów) i Hanna (trochę za szeroka)

Włosy:
1. Emily, piękne po prostu
2. Hanna
3. Aria
4.Spencer, zwyczajne

Styl:
1. Aria, ciemne kolory, oryginalny, wpadki zdarzają się każdej z dziewczyn, a jej styl jest najbardziej ryzykowny
2. Emily, prosto, ale ładnie, a jej kapelusik był uroczy
3. Hanna, w 1 a nawet w 2 sezonie ładny, ale teraz za bardzo przesadzony
4. Spencer, za poważny

Charakter:
1. Hanna, zdecydowanie, urocza, mimo że głupiutka to inteligentna :p i troszczy się bardzo o wszystkich
2. Aria
3. Emily
4. Spencer, za bardzo osądza ludzi i za pewna siebie

ocenił(a) serial na 5
patii12

WYGLĄD

1) Zdecydowanie EMILY. Jest po prostu śliczna!
2) ARIA, choć w trzecim sezonie wygląda dużo gorzej niż wcześniej
3) SPENCER, która w tej serii naprawdę się wyrobiła i całkiem ładnie wygląda.
4) Za to co zrobili z HANNĄ, daję jej tylko czwarte miejsce!

Figura
1) Teraz to chyba faktycznie SPENCER. Jest najsmuklejsza.
2) Tu bym się wahała, ale chyba jednak stawiam na EM.
3) HANNA
d) ARIA

Włosy:
1) EMILY! Czy zwyczajne, z blond końcówkami...zawsze piękne!
2) SPENCER, w 3 odsłonie serialu dużo lepiej ją czeszą.
3) ARIA - miała śliczną fryzurę w pierwszym i drugim sezonie. Wspaniale wyglądała zarówno z różowymi pasemkami, jak i bez nich. Teraz obcięli jej włosy i mam wrażenie, że wygląda przez to pulchniej na buzi.
d) HANNA obecnie tragicznie. Wcześniej było znacznie lepiej.

STYL
1) I chyba znowu EMILY. Wcześniej dałabym Arię i jej look z lekkim punkowym zacięciem, ale teraz wygląda słabo.
2) ARIA, właśnie ze względu na sentyment do jej wcześniejszego wyglądu.
3) SPENCE, ostatnio dużo lepiej.
4) HANNA w tej odsłonie "Pretty Little Liars" koszmarnie, to samo tyczy się uczesania.

Charakter:
1) HANNA jest wspaniała. Bardzo sympatyczna, wszędzie jej pełno, bezpośrednia, często zabawna. Troszczy się o bliskich, uwielbiam ją w parze z Calebem.
2) SPENCER. Średnio ją lubię, ale w najnowszych odcinkach pokazuje się z trochę innej strony. Irytuje jej bezpodstawne oskarżanie ludzi o najgorsze i przede wszystkim wyciąganie nie wiadomo jakich wniosków z błahostek. Niby najinteligentniejsza z dziewczyn, a nie wpadła na to, że ktoś mógł podrzucić Paige kolczyka do torby. Poza tym, kto normalny grzebie sympatii swojej przyjaciółki w torbie!
Panna Hastings zajmuje u mnie jednak lokatę numer 2, bo przynajmniej wyżej wspomniany charakter MA.
3) EMILY
Taka płaczliwa, delikatna, nieśmiała, mało wyrazista.
4) ARIA
Wkurza mnie jej naiwność i ciągłe łażenie za Ezrą. W ogóle ta ich "epicka miłość". Aria jednocześnie zachowuje się jak mała dziewczynka ( Fitz zawinił, a ona go tak strasznie przeprasza), innym razem jak matka ukochanego - wciąż przynosi mu jedzenie.
Ale przede wszystkim...dlaczego ona godzi się na to, żeby będąc z nim siedzieli razem i gapili się w telewizor!? Jakie to romantyczne.
Aria była kiedyś fajną postacią. Teraz, przez swoje ślepe zauroczenie Fitzem, ląduje u mnie na ostatnim miejscu.

Pewnie u mnie wygra Em, bo te pytania w większym stopniu dotyczą wyglądu. A bohaterka Shay Mitchell wygląda moim zdaniem najlepiej, choć sama aktorka gra średnio.

ocenił(a) serial na 9
patii12

Wygląd:
1.hanna
2.emily
3.spencer
4.aria, nie moge z jej twarzy

Figura:
1.spencer- chuda
2. hanna- mega schudla
3. emily
4. aria
chcoiaz i emily i aria sie strasznie roztyly, na moje sa za grube

Włosy:
1. emily
2. hanna
chociaz w sumie sama nei wiem ktora ma lepsze
3. spencer
4. aria

Styl:
1. hanna- suuper
2. spencer
3. emily- nei ma stylu
4. aria- zbyt dziwny styl, czaaasami sie ubierze ladnei ale generalne to porazka

Charakter:
1. hanna
2. aria
3. spencer
4. emily

ocenił(a) serial na 9
rosaliee_

Wygląd:
1. Spencer
Charakterystyczny nos, blada cera, ciemne, błyszczące oczy.
Taka elfia i nieco eteryczna uroda. Bardzo mi się podoba.
2. Emily
Śliczna twarz. Egzotyczna uroda i piękny uśmiech.
3. Aria
Bardzo ładne duże oczy, wyraziste brwi. Proporcjonalna twarz mimo, że trochę kwadratowa.
4. Hanna
Hanna jest po prostu ładną blondynką. Niczym się nie wyróżnia na tle pozostałej trójki.

Figura:
1. Emliy
Kobiece kształty. Proporcjonalna sylwetka i wszystko na swoim miejscu.
2. Spencer
Bardzo szczupła - figura marzenie i idealne nogi.
3. Hanna
4. Aria
Wszystko fajnie, ale nie podobają mi się jej nogi.

Włosy:
1. Emily
Gęste, długie, błyszczące loki. Idealne.
2. Hanna
Podoba mi się w krótkich włosach, jest teraz bardziej drapieżna i kobieca.
3. Spencer
Bardzo fajnie wygląda, kiedy ma upięte włosy.
4. Aria
Arię wolałam w dłuższych włosach, chociaż nadal wygląda ok.

Styl:
1. Spencer
Niewymuszona elegancja. Proste ubrania, ale bardzo efektowne. Lubię jej buty, płaszcze i marynarki, łączenie sukienek i prostych kardiganów no i podkolanówka, które świetnie wyglądają na jej długich szczupłych nogach. Wszystko mi w tym stylu pasuje. Dla mnie ideał.
2. Hanna
Może jestem dziwna, ale całkiem podobają mi się jej stylizacje w tym sezonie. Wreszcie dzieje się tam coś ciekawego, a nie tylko cukierkowe i idealnie skrojone sukienki. W tym sezonie bardzo podobają mi się jej buty.
3. Aria
Sama nie wiem, co mam myśleć o jej stylu. Czasem ubierze jakąś śliczną sukienkę i wygląda po prostu rewelacyjnie, ale czasem potrafi włożyć jakieś koszmarne buty i dziwaczną spódnicę. Mimo wszystko w tym sezonie bardzo podobały mi się jej sukienki z odcinka, w którym poznaje mamuśkę Ezry no i wciąż widać w jej stylizacjach jakiś rys indywidualności.
4. Emily
Wygląda raczej przeciętnie, chociaż lepiej niż w poprzednich sezonach.

Charakter:
1. Spencer
Zdecydowanie najbardziej inteligentna z wszystkich Kłamczuch, sprytna, bystra, z sarkastycznym poczuciem humoru. Perfekcjonistka, świetna uczennica. Przy tym pewna siebie i zdecydowana, chociaż gdzieś w środku trochę zagubiona. Do tego romantyczka i dobra przyjaciółka z tendencją do przewodzenia dziewczynom.
2. Aria
Była naprawdę świetna w pierwszym sezonie, teraz stała się nudna, ale nadal ją lubię. W trzecim sezonie głównie skupia się na swoim związku z Ezrą i denerwuje mnie tym, że wszystko mu zbyt łatwo wybacza, ale przez sentyment stawiam ją na drugim miejscu. Nadal jest opiekuńcza, urocza i widać, że troszczy się o wszystkich jak może.
3. Hanna
Zabawna i całkiem sypmatyczna, ale czasem głupiutka i naiwna. W tym sezonie denerwuje mnie jej dziwna relacja z Wrenem i te wszystkie kłamstwa w stosunku do Caleba.
4. Emily
Bez wyrazu. Nie do końca wie czego chce, czasem bez sensu histeryzuje i jest najbardziej naiwna z całej czwórki. Uwierzyła Lyndonowi, że jest kuzynem Mayi, związała się z dziewczyną, która chciała ją utopić itd.

ocenił(a) serial na 8
sparalizowaneusta

sparalizowaneusta : Lubie to !

rosaliee_

wygląd, figura, włosy, styl i charakter
Wygląd:
1. Hanna, ma świetne proporcje: mały, zadarty nos, średniej wielkości oczy, pełne usta.
2. Emily, bo jest taka trochę azjatycka, a azjatki są zajebiste.
3. Spencer - piękna, piękna, klasyczna uroda, ale za dupobrodę 3 miejsce.
4. Aria jest dla mnie po prostu brzydka. przypomina mi karła z Jackass.

Figura:
1. Spencer BEZKONKURENCYJNIE. jest najwyższa i najszczuplejsza, i chcę uprawiać miłość z jej nogami <3
2. Emily ma świetną figurę w kategorii "kobieca", no i do tego świetną karnację.
3. Hanna - baaardzo jej się przytyło od pierwszego sezonu, celuje w 7-8 kg. ale ubiera się dobrze do swojej sylwetki.
4. Aria znowu przegrywa- jest najniższa i przypomina mi kwadrat. i też duuużo przytyła od pierwszego sezonu.

Włosy:
(tu powinna być Alison, kocham jej loki)
1. Hanna, ale ta z długimi włosami. jest najbardziej kreatywna co do fryzur i lubię ten złoty kolor.
2. Aria, również długowłosa. ładny, ciemny, głęboki kolor i genialnie zrobione loki.
3. Emily, zwłaszcza z ombre. długie, delikatnie pofalowane. śliczne.
4. Spencer, nie ma złych włosów, ale niespecjalnie się nimi wyróżnia na tle innych kłamczuch.

Styl:
1. Spencer, klasyczny styl, sama chętnie ubrałabym większość jej ciuchów idąc do szkoły. i obserwuje u niej poprawę stylu w miarę czasu.
2. Hanna (i jej sukienki), bardzo zgrany duet. ma fajny, elegancko/casualowy styl. i zabójcze szpilki.
3. Aria, byłaby pierwsza, bo zwłaszcza w tych dwóch pierwszych sezonach miała fajny, rockowy pazur. ale ma niestety tendencję do dziwacznych kolczyków większych od niej samej i złego dobioru wzorów.
4. Emily, chociaż najbardziej przypomina to styl dziewczyn chodzących po moim mieście, ale nie po to oglądam Pretty Little Liars, żeby widzieć przeciętność.

Charakter:
(i znowu brakuje miejsca na Ali)
1. Hanna- fajna laska, ma jaja i jest lojalna. będąc dziewczyną chcę się z nią przyjaźnić, a gdybym była facetem na pewno bym się z nią umówiła.
2. Spencer, bo czasem mam wrażenie, że to jedyna inteligentna dziewczyna w serialu, a inteligencja jest sexy. lubię to, że umie wybrnąć z każdej sytuacji i postawić na swoim.
3. Aria, chociaż nie pałam do niej zbytnią sympatią. jest jednak w miarę zaradna i czasem wychodzi z niej taka "kocica".
4. Emily-ciepłe-kluchy. laska nie ma pojęcia czego chce.

ocenił(a) serial na 10
rosaliee_

Wygląd :
1.Emily - ta ciemna karnacja <3
2.Aria
3. Hanna
4.Spencer

Figura:
1.Spencer
2.emily
3.Aria
4.Hanna
Włosy:
1.Emily
2.Hanna- jedyna blondynka :D
3.Spencer
4.Aria
Styl:
1.Emily - szczególnie jak była w takiej żółtej neonowej koszulce Mraauu :D
2.Spencer - elegancja ponad wszystko ;)
3. Aria
4.Hanna - ostatnio ciągle dziwnie ubrana ..
Charakter:
1.Spencer- z nią to można podyskutować :D
2.Emily
3.Aria
4.Hanna

ocenił(a) serial na 10
anetka997

Wygląd:
1. Hanna
2. Emily
3. Aria
4. Spencer

Figura:
1. Spencer
2. Emily
3. Hanna
1. Aria

Włosy:
1. Aria
2. Emily
3. Hanna (przez 2 pierwsze sezony Hanny włosy podobały mi sie najbardziej)
4. Spencer

Styl:
1. Emily
2. Spencer
3. Hanna
4. Aria

Charakter:
1. Hanna
2. Aria
3. Spencer
4. Emily

rosaliee_

Wygląd:
- Aria - Ma piękne oczy. Ostatnio zdaje się, że przytyła nieco na twarzy, ale to i tak nic nie zmienia.
- Hanna - Po prostu ładna twarz.
- Emily - Normalnie byłaby na drugim miejscu, ale jej twarz wydaje się być nieco naiwna i pusta. Wygląda trochę jak lalka. Bez charakteru.
- Spencer - Teraz wygląda lepiej, ale na początku pierwszego sezonu nie była zbyt ładna.

Figura:
- Hanna - Uważam, że ma świetną figurę. Wysoka, szczupła... Zdecydowanie najlepsza ze wszystkich.
- Emily - Również bardzo ładna figura, ale chyba jest troszkę grubsza od Hanny.
- Aria - Niestety jest dosyć niska. Bardzo filigranowa.
- Spener - Za chuda, zbyt wysoka. Zero kobiecych kształtów.

Włosy:
- Emily - Ładne, długie, czarne. Zachwycające po prostu.
- Aria - Normalnie byłaby na pierwszym miejscu, ale po tym, jak je obcięła, prezentują się odrobinę gorzej.
- Spencer - Takie zwyczajne.
- Hanna - Zupełnie nie podoba mi się to, co ma teraz na głowie. :/

Styl:
- Aria - ma genialne ciuchy. Chętnie bym je przygarnęła do swojej szafy. :)
- Hanna - bardzo kobiecy. Podoba mi się.
- Spencer - ładny, prosty, elegancki.
- Emily - za bardzo sportowy. Chociaż jako jedyna z nich ubiera się, jak normalna nastolatka.

Charakter:
- Spencer - zdecydowanie najmądrzejsza z nich wszystkich. Sprytna, przebiegła, a przy tym niezarozumiała i bardzo oddana przyjaciołom. Uwielbiam ją!
- Aria - podoba mi się, że ma taką 'artystyczną duszę'. Jest to postać, z którą w dużej mierze się identyfikuję.
- Hanna - trochę głupiutka, ale miła dziewczyna. Ma świetne żarty, ale najbardziej lubię ją w scenach z Calebem.
- Emily - nie przepadam za nią. Bardzo głupia, słaba i naiwna. Ofiara losu, tylko się nad sobą użala.

ocenił(a) serial na 10
anymore

wygląd:

1. bezgranicznie emily, ona jest bez skazy. po prostu idealna :3
2. hanna, jest równie śliczna, ma piękną, oryginalną twarz. jej oczy są hipnotajzing <3
3. aria ma cudowne włosy i oczy :)
4. spencer, chociaż, że ją kocham i jest ładna, to one są ładniejsze.

figura:

1. emily - idealna...
2. hanna - w trzecim sezonie wygląda, olśniewająco zawsze miała ładną figurę, ale teraz super.
3. spencer - według mnie. lekko za chuda jak dla mnie, ale do hollywood idealne ;) jeśli dobrze się tak czuję, to ok :)
4. aria - nie jest zła. szczerze przypomina moją sylwetką :)

włosy:

1. emily - epic win
2. hanna - mi się bardzo podobają jej włosy w każdym sezonie są wspaniałe <3
3. aria - ona równo z hanną :) normalne, ale zadbane :)
4. hmm. ona ma normalne włosy. to wszystko :)

styl:

1. aria - boski styl <3
2. spencer - równie świetny styl, taki elegancki ale idealnie ukazuję jej zalety i wiek :)
3. hanna - ona super się ubiera, jakoś normalnie, ale ma to coś w sobie :)
4. emily - jak normalna nastolatka. nic szczególnego

charakter:

1. hanna - moja ukochana. nic w niej nie można zmienić!
2. spencer - równie niesamowita. ma ona coś takiego, że jest najbardziej wyrazista :)
3. aria - ma fajną ,,artystyczną duszę'' jest ogólnie spoczko :)
4. emily - jest piękna, ale ta postać jest taka pusta, że trudno się ją ogląda...

ocenił(a) serial na 7
nightfeeling

wygląd:
1) bezapelacyjnie Emily, jest piękna!
co do reszty jakoś nie mogę się zdecydować ale chyba Spencer, Aria i Hanna choć żadnej nie uważam za brzydką.

figura:
Spencer
Hanna
Aria Emily
choć też trudno powiedzieć, specjalnie się nie przyglądałam.

włosy
1) Emily- strasznie jej zazdroszczę
2) Aria
3) Spencer
4) Hanna

styl
1) Aria- czasami przesadza ale ogólnie ma dobrze dobrane ciuchy
2) Spencer- pasuje jej taki lekko elegancki styl
3) Emily
4) Hanna- jej ciuchy często są przesadzone i czasem ją postarzają

charakter
1) zdecydowanie Spencer- jest inteligentna, odważna i ogólnie silna
2) Hanna- ma super teksty :D
3) Aria- kiedyś bardziej ją lubiłam ale nadal jest ok
4) Emily- ładna ale jakaś nijaka

ocenił(a) serial na 6
rosaliee_

Wygląd ( czyli twarz )
1. Emily
2. Aria
3. Hanna
4. Spencer

Figura:
1.Hanna
2. Emily
3. Aria
4. Spencer

Włosy:
1. Emily
2. Aria
3.Spencer
4.Hanna

Styl
1.Hanna
2.Spencer
3.Aria
4.Emily

Charakter
1.Hanna
2.Spencer
3.Aria
4.Emily

rosaliee_

Wygląd:
1. Aria- śliczna jest.
2. Emily- inny typ urody, ale bardzo ładna jest
3. Hanna-
4. Spencer- zupełnie nie w moim stylu

Figura:
1.Aria- idealna figura, mała, drobna, filigranowa
2. Emily
3. Hanna
4. Spencer

Włosy:
1.Aria
2. Emily
3. Hanna
4. Spencer

Styl:
1.Aria
2.Hanna
3. Emily
4. Spencer

Charakter:
1.Aria
2.Emily
3.Spencer
4.Hanna

ocenił(a) serial na 10
Camilla3

ARIA górą CAMILLA 3
też ja najbardziej lubię z dziewczyn i ładna i fajna :)

ocenił(a) serial na 6
ada565

Wygląd:
1.Aria- ma idealny kształt twarzy
2.Hanna
3.Spencer
4.Emily

Figura:
1.Spencer
2.Aria
3.Hanna
4.Emily

Włosy:
1.Aria- lubią jaz tym lekkimi lokami
2.Hanna
3.Spencer
4.Emily- proste, ciemne,zwykłe... takie jakie ja mam i jakich nie lubię :P

Styl:
1.Hanna
2.Aria- zawsze sie wyróznia, jednak czasmi ąz za bardzo
3Spencer- zawsze elegancko, czasami chyba zbyt dorosle
4.Emily

Charakter
1.Aria- od początku ja lubiłam
2.Hanna- najzabawniejsza
3.Spencer
4.Emily- koszmar !

ocenił(a) serial na 3
rosaliee_

Wygląd:
1. Hanna. Jest śliczna i ma bardzo ładne rysy twarzy. Ładnie jej w każdej fryzurze.
2. Emily. Jej uroda jest nieskazitelna, lecz nie w moim typie. Dlatego nie na 1 miejscu.
3. Spence. Ma chłodną, ostrą urodę, ale jest ładna. Nie lubię takich ''idealnych twarzy'', dlatego dla mnie Spencer ma swój urok.
4. Aria. Nie potrafię się przekonać do jej twarzy. Te wielkie brwi, mała głowa, wystająca szczęka. Niezbyt ładna. Oczy to wyjątek, bo są duże, urokliwe i zielone, a to mój ulubiony kolor oczu.

Figura:
1. Spencer. Wysoka, szczupła, ale nie wychudzona. W sam raz.
2. Hanna. Teraz, jak wyszczuplała, zrobiła się idealna- ma kobiece kształty, będąc równocześnie smukłą.
3. Emily. W sumie na równi z Hanną, szczupła, dość wysoka. Idealna.
4. Aria. Za niska, poza tym ok.

Włosy:
1. Hanna. Wolę krótsze włosy, te, co Hanna ma teraz, są idealne. I jeszcze ma taki ładny odcień blondu.
2. Spencer. Niby zwykłe, ale coś mi się w nich podoba.
3. Aria. Gęste i długie. Robią wrażenie.
4. Emily. Nic nadzwyczajnego. W sumie ładnie jej w ombre.

Styl
1. Spence. Bardzo fajny, klasyczny styl. Trochę vintage, trochę nie. Podoba mi się.
2. Hanna. Dziewczęco i z wdziękiem. Słodko.
3. Aria. Czasem zachwyca, czasem straszy. Pod względem stylu jest bardzo intrygująca.
4. Emily. Zwyczajnie, nieefektownie. Choć czasem sama lubię się tak ubrać.

Charakter
1. Hanna. Jest inteligentna, lecz nie jest kujonką. Lojalna, sympatyczna, ale gdy trzeba - jest szczera.
2. Spencer. Podoba mi się, że jest szczera, ale czasem zbyt przejmuje się opinią innych. Lubię ją.
3. Aria. Jest ciekawą postacią, ale zbyt naiwną, przesłodzoną. Denerwuje mnie to. Zawsze unika jakichkolwiek dyskusji, czy sprzeczek. Takie troszkę dziecko.
4. Emily. Nudna i bez wyrazu. Irytująca. Nie przepadam za nią.

ocenił(a) serial na 10
franklysaid

Wygląd:
1. Hanna - generalnie uważam ją za najładniejszą ze wszystkich
2. Emily - chociaż jako aktorka jest trochę za sztywna, to braku urody nie można jej zarzucić
3. Spencer
4. Aria

Figura:
1.Hanna - jak dla mnie w sam raz, dobrze się ubiera podkreślając przy tym figurę
2. Spencer
3. Emily - sportowa, dość mocna sylwetka, nie w moim guście
4. Aria

Włosy:
1.Aria
2. Emily
3. Hanna - w poprzednich sezonach piękne, długie włosy a teraz niestety...
4. Spencer - nic nadzwyczajnego, zawsze taka sama fryzura

Styl:
1.Hanna - zdecydowanie, od początku uważam jej styl za najlepszy
2.Spencer - może czasem ubiera się zbyt elegancko jak na swój wiek, ale zazwyczaj bardzo jej to pasuje
3. Aria - czasami wygląda świetnie, a czasami tak że brak komentarza
4. Emily - nie mam za bardzo nic do powiedzenia

Charakter:
1.Hanna - taka przyjaciółka wg mnie to skarb
2.Spencer - ceni dobro innych ponad własne
3.Aria
4.Emily

ocenił(a) serial na 8
rosaliee_

wygląd:
1. Aria
2. Hanna
3. Emily
4. Spencer

figura: trudno wybrac najlepszą
1.Emily
2.Aria
3.Hanna
4.Spencer

włosy:
1.Aria!
2.Hanna!
3.Emily
4.Spencer

styl:
1.Hanna zdecydowanie :)
2.Aria
3.Emily
4.Spencer

charakter:
1.Hanna uwielbiam:)
2.Aria
3.Emily
4.Spencer

rosaliee_

Wygląd :
1. Hanna - prześliczna , idealna twarz i śliczny uśmiech
2. Emily - inna , wyróżniająca się ale nadal śliczna
3. Spencer - coś mi się w niej podoba mimo tego , że nie ma idealnej twarzy
4. Aria - kompletnie mi się nie podoba - za duża szczęka , dziwny kształt głowy no i te brwi ..

Figura :
1. Spencer - idealna figura wg mnie i wcale nie za chuda :D
2. Emily - niczego jej nie brakuje :D
3. Hanna - ma fajną figurę , ale chyba jest troszkę za gruba
4. Aria - przede wszystkim za niska , niezbyt zgrabne , krótkie nogi , gdyby nie patrzeć na twarz wyglądałaby jak dziecko

Włosy :
1. Emily - bezkonkurencyjnie wg mnie wygrywa :D . Zazdroszczę jej tych włosów
2. Aria - bardzo ładne , grube włosy choć po ścięciu niezbyt mi sie podoba
3. Hanna - ładne włosy , jedyny minus to taki że w kolorze blond ( nienawidzę :D :P )
4. Spencer - takie zwyczajne i za bardzo "oklapnięte" :D

Styl :
1. Emily - zwyczajnie , na luzie tak jak unbiera sie większość nastolatek i to mi się właśnei podoba , że nie stylizuje się na siłę
2. Spencer - bardzo ładne ma te stylizacje czasami , takie eleganckie ale zarazem codzienne - podoba mi się :P
3. Hanna - nie podoba mi się ten jej styl - za bardzo cukierkowo czasami i zbyt dużo tych sukieneczek
4. Aria - wogóle mi się nie podoba , myślę , że ma najgorsze stylizacje w serialu , w większości ciuchów wygląda jak stary dzieciak haha

Charakter :
1. Spencer - moja ulubienica :D kocham jej poczucie humoru i inteligencję , to że jest taka bystra
2. Hanna - mega zabawna , nie da sie jej nie lubić chyba
3. Aria - miła , fajna , ale nic poza tym , taka mało wyrazista
4. Emily - nudna , strasznie nudna , nic nie wnosi

ocenił(a) serial na 10
julie188

Wygląd :
1. Hanna
2. Emily
3. Spencer
4. Aria -
Figura :
1. Spencer
2. Emily
3. Hanna
4. Aria
Charakter :
1. Hanna
2. Spencer
3. Aria
4. Emily

sylwia7863

Wygląd:
1.emily
2.hanna
3.spencer
4.aria, nie moge z jej twarzy

Figura:
1.spencer
2. emily
3. hanna
4. aria

Włosy:
1. emily
2. hanna
3. aria
4. spencer

Styl:
1. spencer
2. hanna
3. aria
4. emily

Charakter:
1. hanna
2. spencer
3. aria
4. emily

ocenił(a) serial na 7
rosaliee_

Twarz
1 Aria, szczególnie w pierwszym sezonie wyglądała po prostu olśniewająco. W trzecim nie aż tak cudownie głównie ze względu na niezbyt udaną fryzurę, ale teraz gdy włosy jej odrastają znów zaczyna wyglądać jak zawodowa piękność.
2 Spencer- niesamowite oczy
2 Hanna- piękny blond, wręcz idealny
2 Em wg mnie Azjatki mają coś w sobie, a w połączeniu z tak idealnymi proporcjami twarzy i lekkim makijażem - cud, miód i orzeszki

Włosy
1 Hanna
2 Emily
3 Aria (z wyjątkiem 3 sezonu)
4 Spencer

Figura
1 Emily - po prostu modelka
2 Hanna - KOBIETA nie jest idealna i to mi się w niej podoba. Czasem winą stylistów wygląda na puszystą, ale wcale nie jest.
3 Aria nie za gruba, nie za chuda. Może i jest niska ale to dodaje jej bardzo dużo uroku
4 Spencer - wysoka, bardzo ładne nogi, brak kobiecych kształtów.

Styl
1 Aria i tutaj też mam na myśli głównie pierwszy sezon
2 Hanna dojrzały kobiecy styl
3 Spencer powaga z odrobiną finezji - lubię to !
4 Emily po prostu zwyczajne nastolatka

ocenił(a) serial na 6
rosaliee_

TWARZ:
1. Aria
1. Spencer
2. Hanna
2. Emily

WŁOSY:
1. Aria
2. Spencer
3. Emily
4. Hanna

FIGURA:
1. Spencer
2. Emily
3. Hanna
4. Aria

STYL:
1. Aria
1. Hanna
2. Emily
3. Spencer

CHARAKTER:
1. Spencer - inteligentna, wie czego chce, sprytna
2. Hanna - zabawna, ale również umie walczyć o swoje
3. Aria - ona nie ma charakteru, jej charakter to Ezra. Ale mam nadzieję, że teraz się coś zmieni, bo ma potencjał.
4. Emily - nudyyyy, Maya, Paige, pływanie, brak własnego zdania.

ocenił(a) serial na 8
rosaliee_

Wygląd:
1. Aria - sliczne oczy, wygląda jak taka laleczka
2. Emily - ładny uśmiech
3. Hanna
4. Spencer

Figura
1. Emily - dla mnie figura idealna
2. Spencer - 2 msc za długie nogi
3. Hanna - ładne kształty
4. Aria

Włosy
1. Hann - zawsze ładnie ułożone, ale ładniej w długich
2. Spencer
3. Emm
4. Aria

Styl
1. Aria - uwielbiam jej stylizacje. Podoba mi się prawie wszystko co założy <3
2. Spencer - 1 sezon to była totalna porażka, 2 - lepszy ,ale teraz to bomba ;D
3. Hann - dała m ją na 3 ponieważ te ubrania które nosi nie za bardzo do mnie przemawiają ale na niej bardzo ładnie się prezentują
4. Em. - zwyczajnie, bez sensacji

Charakter
1. Spencer - nie jest naiwna, widzi rzeczy których często inne nie widzą
2. Hann - zadziorna, mówi to co myśli
3. Aria
4. Em. - zbyt naiwna

ocenił(a) serial na 8
rosaliee_

Wygląd:
1. Emily
2. Hanna
3. Aria
4. Spencer

Figura
1. Emily
2. Spencer
3. Aria
4. Hanna

Włosy
1. Emily
2. Hanna
3. Aria
4. Spencer

Styl
1. Hanna
2. Spencer
3. Aria
4. Emily

Charakter
1. Hanna
2. Aria
3. Spencer
4. Emily

rosaliee_

Wygląd:
1.Emily - Na początku nie była dla mnie jakaś najładniejsza,ale potem zmieniłam zdanie i jest naprawdę ładna,taka egzotyczna.
2.Aria - Czasami jest śliczna a czasami jakaś przeciętna,ale ma śliczne oczy i w 1 sezonie była dla mnie bardzo ładna.
3.Spencer - Coś mi się w niej podoba,mimo że nie jest idealna,taka niby normalna a jednak ładna.
4.Hanna - Jak dla mnie to taka słodka blondynka jakich jest dużo i jakoś nie w moim guście co nie zmienia faktu,że jest ładna.

Figura:
1.Emily albo Hanna - Są takie w porządku,nie za chude nie za grube,chociaż bardziej podobają mi się jak są troszeczkę chudsze.
2.Spencer - Jakoś taka trochę zbyt chuda,nawet nie ma krągłości,co nie zmienia faktu,że ma ładne nogi.
3.Aria - Jej figura jest w porządku,ale jest niska i ma trochę krótkie nogi.

Włosy:
1.Emily - Takie długie,czarne i ładne.
2.Aria chyba w 1 sezonie gdy miała takie długie i ładne.
3.Spencer - Takie zwyczajne,ale są ok.
4.Hanna - Dla mnie za mocno ścięte miała,ale już ma dłuższe i jest ok chociaż jednak wolę ciemne włosy.

Styl:
1.Hanna - Chociaż nie zawsze lubię wszystkie stylizacje,te np.zbyt cukierkowe.
2.Aria - Byłaby na 1 miejscu gdyby nie to,że raz strasznie mi się podobają,a czasami są okropne.Jednak ma swój styl.
3.Spencer - Taki elegancki ubiór,niektóre stylizacje mi się podobają inne już mniej.
4.Emily - Zwykły sportowy strój,nudny.

Charakter:
1.Spencer - Silna,pewna siebie i potrafiąca sobie w miarę poradzić,lubię jej spryt.
2.Aria - Lubię ją od początku,jest taka sympatyczna chociaż nie lubię jej biegania za Ezrą,dałaby sobie z nim spokój.
3.Hanna - Jest taka sympatyczna,wesoła.
4.Emily - Jakaś taka dosyć nudna jest nie wiem czemu.

ocenił(a) serial na 10
karolinax6

Wygląd ( czyli twarz )
1. Aria
2. Emily
3. Hanna
4. Spencer

Figura:
1. Hanna <3 !
2. Spencer
3. Aria - choć trochę niska xD
4. Emily - wygląda trochę jak paker, choć wiadomo, że pływa, ale jakaś taka duża jest względem dziewczyn xD

Włosy:
1. Emily
2. Aria
3. Spencer
4. Hanna - choć pierwsze 2 sezony, bo długie miała :D

Styl
1. Hanna - ona wie jak się ubrać :D
2. Spencer
3. Aria - jej zwariowane ubieranie się jest szalone xD
4. Emily - tu o stylu nie ma mowy :P

Charakter
1. Hanna - kocham jej poczucie humoru i szczerość oraz to jak bardzo jej na wszystkim zależy.
2. Spencer - jej mądrość daleko ją zaprowadzi, humor ;D
3. Aria - ogólnie daje radę.
4. Emily - denerwuje mnie, faktycznie słabe ogniwo, robi głupie miny.

megaami

Wygląd:
1. Emily - prześliczna, egzotyczna, bardzo ładny odcień skóry.
2. Spencer - ma taki trochę zimny typ urody, bardzo ciekawy.
3. Hanna - po prostu ładna buźka.
4. Aria - taka porcelanowa laleczka, co zupełnie mi się nie podoba. Czasem sprawia trochę karykaturalne wrażenie.

Figura:
1. Hanna - najbardziej kobiece kształty, choć mogłaby być nieco wyższa,
2. Emily - jest zgrabna i wysoka, chociaż w PLL, sprawia trochę przyciężkawe wrażenie.
3. Spencer - ma ładne nogi, ale jest trochę za chuda, no i biustu u niej nie uświadczysz.
4. Aria - za niska i ma chyba trochę przykrótkie nogi.

Włosy:
1. Emily
2. Aria
3. Hanna
4. Spencer

Styl:
1. Hanna - z reguły podobają mi się jej stylizacje i ze wszystkich dziewczyn ma chyba styl najbardziej zbliżony styl do mojego. Chętnie przygarnęłabym wiele ciuchów z jej szafy :D
2. Aria - ma najbardziej oryginalne outfity, czasem wręcz ekstrawaganckie, ale pasują jej.
3. Emily - ot zwykłe sportowe ciuchy, nic specjalnego.
4. Spencer - zupełnie nie moja bajka. Zbyt poważnie, zbyt ciemno.

Charakter:
1. Hanna - podoba mi się jej poczucie humoru i świetne teksty. Jest bezpośrednia, nie owija w bawełnę i potrafi walczyc o swoje.
2. Spencer - inteligentna, bystra. Też potrafi czasem zapodać niezły tekst. ;)
3. Aria i Spencer - ogólnie i tak je lubię, ale moim zdaniem obie są mało wyraziste i nudnawe.

ocenił(a) serial na 4
rosaliee_

Wygląd:
1. Hanna
2. Spencer
3. Emily
4. Aria

Figura:
1. Spencer
2. Hanna
3. Aria
4. Emily

Włosy:
1. Hanna
2. Spencer
3. Emily
4. Aria

Styl:
1. Hanna
2. Spencer
3. Aria
4. Emily

Charakter:
1. Spencer
2. Hanna
3. Aria
4. Emily

ocenił(a) serial na 8
rosaliee_

Wygląd

1. Hanna
2. Aria
3. Spencer
4. Emily (irytują mnie jej miny ;/)

Figura

1. Spencer
2. Emily
3. Hanna
4. Aria (mimo że ją uwielbiam ;p)

Włosy

1. Hanna (w 3 sezonie są podobne do moich więc ;p)
2. Aria
3. Spencer
4. Emily

Styl

1. Aria
2. Hanna
3. Emily
4. Spencer

Charakter
1. Aria - podobna do mnie, chociaż jestem bardziej charakterna ;p
2. Hanna - typ człowieka który uwielbiam ^_^, mocne chraktery - przybywajcie!!
3. Spencer - Inteligenta i elokwentna, kolejny typ człowieka który uwielbiam i z którym uwielbiam rozmawiać
4. Emily - miła i spokojna, dla mnie za spokojna... ale też ją lubię ^_^

Zasadniczo każdą z dziewczyn mogłabym dopasować do moich przyjaciółek i do siebie, kocham ten serial i je wszystkie <3

ocenił(a) serial na 8
rosaliee_

Wygląd:
1. Emily
2. Aria
3. Hanna
4. Spencer

Figura:
1. Emily
2. Spencer
3. Aria
4. Hanna

Włosy
1. Aria
2. Emily
3. Hanna
4.Spencer

Styl
1. Aria
2. Hanna
3. Spencer
4. Emily

Charakter:
1. Spencer
2. Hanna
3. Aria
4. Emily

ocenił(a) serial na 7
edyta93

Wygląd:

1. Aria - Jeśli chodzi o samą twarz, to moim zdaniem jest śliczna. Lubię taką charakterystyczną urodę, duże, wyraziste oczy i ładne brwi :)
2. Hanna - Osobiście wolę ją w krótkich włosach, bo uważam, że dodają jej uroku, ale w długich też jest bardzo ładna.
3. Emily - W zasadzie uważam, że ona i Hanna są na równi ładne, ma bardzo egzotyczny typ urody.
4. Spencer - Wyrobiła się od pierwszego sezonu zdecydowanie, ale i tak podoba mi się najmniej z całej czwórki ;)

Figura:

1. Emily - Prawdziwa tap madl! ;D Wysoka, szczupła, idealna!
2. Hanna - Strasznie podoba mi się jej figura, jest szczupła, ale nie przesadnie chuda.
3. Aria - Po prostu małe jest piękne :D
4. Spencer - Nie ma kształtów, jest zbyt wysoka do swojej figury.

Włosy:

1. Emily - Piękne, długie i zadbane :)
2. Aria - Podobnie jak u Emily.
3. Hanna - Co prawda w krótkich moim zdaniem jej ładniej, ale jej długie blond włosy są piękne.
4. Spencer

Styl:

1. Hanna - Uwielbiam! I mimo, że czasami sądzę, jak większość z Was, że jej styl niekiedy jest zbyt cukierkowy, to uwielbiam jej wyczucie stylu i dobieranie dodatków :)
2. Aria - Ma zdecydowanie oryginalny styl co wyróżnia ją na tle innych. Podoba mi się!
3. Emily - Nic nadzwyczajnego w sumie.
4. Spenc - Podobnie jak Emily

Charakter:

1. Hanna - Uwielbiam ją głównie za poczucie humoru!
2. Spencer - Błyskotliwa, inteligentna, oby więcej takich dziewczyn było :)
3. Aria - Czasami trochę zbyt naiwna, ale ogólnie lubię ją bardzo i nie mam jej nic do zarzucenia.
3. Emily - Ogólnie nie przepadam za nią, nie ma własnego zdania, strasznie bezbarwna postać.

ocenił(a) serial na 8
fayess99

Wygląd:

1. Hanna
2. Emily
3. Spencer
4. Aria

Figura:

1. Emily
2.Spencer
3.Hanna
4.Aria

Włosy:

1. Emily
2. Aria
3. Hanna
4. Spencer

Styl:

1. Emily
2. Spencer
3. Hanna
4. Aria- jej styl emo nie przeraża, bo wygląda okropnie

Charakter:

1. Spencer
2.Hanna
2. Aria
3. Emily

rosaliee_

Wygląd:
1. Aria
2. Spencer
3. Hanna
4. Emily

Figura:
1. Hanna
2. Aria
3. Emily
4. Spencer

Włosy:
1. Emily
2. Aria
3. Hanna
4. Spencer

Styl:
1. Aria
2. Spencer
3. Hanna
4. Emily

Charakter:
1. Spencer
2. Hanna
3. Aria
4. Emily

ocenił(a) serial na 7
rosaliee_

Wygląd:
1) Spencer
2 i 3- Emily i Hanna. Nie umiem wybrać.
4) Aria

Figura:
1) Spencer
2) Hanna
3) Emily
4) Aria

Włosy:
1) EMily
2) Spencer
3) Aria
4) Hanna

Styl:
1) Spencer
2) Hanna
3)) 4)- Aria i Emily

Charakter:
1) Spencer
2) Hanna
3) Aria
4) Emily

ocenił(a) serial na 5
rosaliee_

Wygląd:
1. Aria - chciałabym wyglądać tak jak ona, po prostu.
2. Emily - jak Azjatka jest ładna, to jest od razu bardzo ładna. Nie jest dokładnie w moim stylu i im dłużej oglądam serial, tym mniej mi się podoba, ale na samym początku uważałam ją za najładniejszą, także niech i tak zostanie.
3. Spencer - moim zdaniem wygląda trochę jak koń. Generalnie rzecz biorąc bardzo mi się podoba, ale ma momenty, kiedy wygląda strasznie.
4. Hanna - jak dla mnie jest gruba, ma prosiakowatą cerę.... nie chciałabym tak wyglądać. Już Paige jest ładniejsza.

Figura
1. Aria - bardzo mi się podobają dziewczyny niskie i nieidealnie chude.
2. Spencer - szczupła wysportowana, spoko.
3. Emily - też jest muskularna(trochę) i wysoka, obiektywnie zgrabna.
4. Hanna - moim zdaniem jest gruba.

Włosy
1. Aria - są cudowne.
2. Emily - też są cudowne, ale mniej.
3. Spencer - w sumie nie bardzo mi się podobają, ale ładnie jej z nimi.
4. Hanna - nie podobają mi się.

Styl
1. Aria - czasami jej ubrania są straszne i nie cierpię jej wstawek z np. czaszkami, ale ma masę prześlicznych rzeczy.
2. Hanna - nie lubię jej, nie podoba mi się, ale rzeczy ma ładne, chociaż, jak dla mnie, zbyt pastelowe.
3. Spencer - chyba bym się tak nie ubierała, ale jej bardzo pasuje.
4. Emily - nie lubię jej ubrań i to nwet nie dlatego, że nie są dziewczęce, ale dlatego, że są za proste.

Charakter
1. Spencer - chciałabym być tak zdeterminowana, nie przejmować się opiniami innych i po prostu robić swoje.
2. Emily - ludzie jej nie lubią, bo jest... rozmemłana, ale moim zdaniem jest dobrą przyjaciółką.
3. Hanna - może i jest dość głupia, ale jak trzeba, to robi to, co musi i podejmuje odpowiednie decyzje. Wolałabym jednak, żeby była bardziej zdecydowana w ogóle.
4. Aria - bardzo ją lubię, ale nieustannie robi z igły widły, jest roztrzęsiona, nie potrafi ustawić sobie priorytetów.

ocenił(a) serial na 8
TMITIM

WYGLĄD
1) Emily. Jedyne co mi się nie podoba, to nierówne zęby- ma cofniętą 2-kę po prawej stronie, która mi się rzuca w oczy, gdy się uśmiecha :P Trochę jednak za słodka, denerwują mnie takie baby.
2) Spencer. Ma piękny uśmiech i oczy. Gdyby miała równy nos, postawiłabym ją na miejscu pierwszym.
3) Hannah, ale dopiero 4 sezonu bo schudła i ładniej wygląda na twarzy.
4) Aria. Dziwna uroda. W pierwszym sezonie była ładna, ale przytyła i taki mały pulpet z niej jest.
Ogólnie na pierwszym miejscu umieściłabym Melissę, ale ranking dotyczy tylko kłamczuch ;)

FIGURA- ciężko ocenić, bo wszystkie oprócz Spencer chudną/ tyją w różnych sezonach.
1) Aria, ale z początku pierwszego sezonu, bo miała szczuplutkie nogi (nie biorę pod uwagę wzrostu, bo jest kurduplem)
2) Spencer.
3) Hannah, ale w chudszej wersji
4) Emily

Włosy:
1) Emily. Piękne, gęste, naturalne fale
2) Aria, zanim je obcięli :/
3) Spencer
d) Hanna- zrobili jej krzywdę obcinając je.

STYL
1) Hanna
2) Spencer
3) Emily
4) Aria. nie trawię tych jej dziwacznych butów, typu glany czy 15 cm koturny oraz sukienek.

Charakter:
1) Spencer. Najinteligentniejsza z całej 4. Sympatyczna, kochająca. Jedyny minus, to całowanie chłopaka siostry.
2) Hannah. Może momentami głupiutka, ale całkiem miła dziewczyna.
3) Aria. Miałam problem pomiędzy nią a Emily, ale ostatecznie chyba mniej wkurza mnie ona. Aria jest wierna i potrafi dochować tajemnicy, ale niestety naiwna do bólu.
4) Emily. Nie tylko najgłupsza z czwórki, ale zwyczajnie głupia. Tępe dziewczę, które ma non stop jedną minę na twarzy,

ocenił(a) serial na 10
rosaliee_

Wygląd:
1. Hanna
2. Spencer
3. Emily
4. Aria

Figura:
1. Hanna
2. Emily
3. Spencer
4. Aria