ciekawy wywiad z producentem odnośnie finału:
http://www.tvline.com/2011/03/pretty-little-liars-finale-burning-questions-answe red/
odpowiada co się stało z Ianem, czy Spencer dobiła do Lucasa, czy możliwe, że A to morderca Ali, co z Emily i czy zobaczymy jeszcze Paige i Logana
hmm ale trochę chyba bredzi, bo mówi, że sezon serialu to niby 3 tygodnie :O to Hanna ładnie sobie radzi 3 chłopaków w takim czasie ;D to Samo Spencer ;P a Emily 2 dziewczyny :D
edit:
ten wywiad to ten o którym wyżej napisała dagusia_bojar
1. Wiele osób podejrzewa Tobiego, jako że pomógł Spencer, ale nie wierzę, że nie przytuliłby jej i nie zajął się nią jakoś...
2. Myślę, że Melissa i Ian mięli to zaplanowane, ale wypadek uniemożliwił Melisie i Spenc powrót wspólny do kościoła, ale Ianowi obserwującemu gdzieś z boku i tak udało się wyśledzić Spencer która sama wpadła w pułapkę. W poprzednim odcinku wychodzi na to, że Melissa kryje Iana z tym wyjazdem na golfa, także oni razem coś ukrywali.
3. Garett nie mógł zepchnąć Iana bo zauważcie, że on był w lesie, złapał jakiegoś gościa i nagle się znalazł w kościele? Nie miałby na to czasu. Wydaje mi się, że to A. zepchnął Iana i zabrał jego ciało, żeby rzucić więcej dziwnych podejrzeń i spekulacji na dziewczyny.
4. Jakoś nie chce mi się wierzyć że dziewczyny siedziały w środku obok ciała, na pewno zabrały roztrzesiona Spenc i wyszły przed kościół zadzwonić i potem czekały na policje. A. mogła wtedy wyniesc cialo tylnym wyjściem, bo byłoby mega dziwne gdyby Ian żył... W końcu jak go pokazali to był mega blady na tych linach, uważam że nie żyje...
5. Co do garetta i Jenny to uważam, że ona cały czas chciała tylko pozbyć się tych taśm i dlatego spiknęła się z Ianem, skoro w domyśle on je nakręcil i też chciał się ich pozbyć, przecież widzimy że Ian daje jej torbe i na pewno się jakoś kontaktują. Jako że Jenna romansowała z Garettem to on jej pomaga bo tez nie chce zeby to wyszlo na jaw... A. jest moim zdaniem inną osobą, która czasem wykorzystywała np. Jennę jak z akcją z pokojem hotelowym np.
Właśnie.. co z Calebem? Czy w samochodzie, z którym zderzyła się Spencer był on i Lucas?
Dokładnie jeszcze nic nie wiadomo ,nie rozwinięto tego wątku.Z resztą jeśli auta się zderzyły i oba były by na miejscu wypadku to wiadomo by było kto był w drugim.A on widocznie odjechał więc kierowca przeżył ;)
W wywiadzie, który ktoś umieścił kilka komentarzy wcześniej, było wyjaśnione, że byli poza Rosewood i nie mogli zderzyć się ze Spencer. :)
Cytuję:
"TVLINE | What about Spencer and Melissa’s car accident? Was it just that, or is there more to who was in the other car? Some fans are speculating that it was Caleb and Lucas.
I will refute that rumor — Caleb (Tyler Blackburn) was pretty far on his journey [out of Rosewood] by the time Lucas (Brendan Robinson) caught up with him, so they were not there that night. We’re not going to go to a place next season where the car accident was anything more than just that. But nothing in Rosewood is ever as it seems, so we’ll probably find out that it was Mr. Hastings driving home drunk or something. [Laughs]"
:)
I wszystko jasne ;) Przynajmniej zmniejsza się krąg 'podejrzanych'.Ale to albo 'A' ,albo ktoś nic nie znaczący. Przynajmniej tak mi się wydaje ;D
Ciekawe czy Ian żyje, czy może A jakimś sposobem usunął (usunęła) ciało żeby zrobić z Hanny, Spence, Em i Arii wariatki...
A kto powiedział że Toby kocha spencer?? Jak to on popchnął Iana, może tylko tak gra, żeby zbliżyć się do dziewczyn??
No nie popadajmy w paranoję. Toby jest spoko.
A Mona sie mści. Kiedy Alli była to Mona była przez nią(I jej grupę) 'niszczona'. I teraz co? Ona jest 'ta' dziewczyna i moze niszczyć ludzi. Co pokazała w rozmowie z Lucasem.
obejrzałem i już nic NIE WIEM! ten Garett mi się nie podoba to on mógł popchnąć Iana... ale co stał się z ciałem? może to tylko prowokacja? STRASZNIE ZAMIESZALI! a nic nie wiemy! :P ale i tak kocham ten serial♥
dla mnie dziwne jest to, że Melissa chciała tak bardzo dostać się do tego kościoła! a tam czekał Ian? nie dziwi was to???
No przecież oni są w zmowie, to jasne jak słońce! I dzięki wielkie osobie, która umieściła wywiad - skończą się te absurdalne domysły jakoby Lucas dobił do Spencer, żeby zabić Caleba.
nie wiem czy ktos juz pytal, ale ciakwa jestem jaki jest tytul piosenki ktora leci ok 23 minuty, kiedy Emily rozmawia z Hanna przed domem, a chwile potem Spencer i Toby siedza razem w pokoju.
Prosze, napiszcie!!! :)
Artist: Alexz Johnson
Song: "Time to Be Your 21" :)
http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/articles/music-from-pretty-little-li ars-season-1-episode-22-for-whom-the-bell-tolls tu jest link do wszystkich piosenek z tego odcinka. Ale i tak najlepsza jest Brandi Carlile-Hiding My Heart , kiedy Hanna płacze na schodach. Nie wiem ile razy jej słuchałam - zgubiłam sie w liczeniu:D
Wątpie że to Toby choć wydaje się to logiczne najpierw współpracował z Jenną Garretem i Ianem następnie zakochał się w Spencer więc próbował ją ocalić ale i tak myślę że to nie on
Nie rozumiem czemu wykluczacie Garreta skoro dziewczyny nie były tam aż tak późno to przecież wystarczyło aby on wyjechał trochę wcześniej samochodem zresztą mogły najpierw jechać do szpitala przecież wiedziały o Melissie iż ona jest w szpitalu i że tam jest też ich przyjaciółka nie wiedziały że ona idzie do tego Kościoła (potem się dowiedziały więc skręciły ect w strone tego budynku) także wykluczanie tej ewentualności moim zdaniem jest błędem.
To raczej Noel jest 'A'. Skoro takie banalne było wytropienie mordercy (chodzi mi o to, że dziewczyny i my wiedzieliśmy wcześniej o tym, że to Ian) no to proste będzie wytropienie 'A', a więc Noel.
może i masz rację bo wiadomości ucichły kiedy Noel został zatrzymany w szkole, ale to byłoby chyba za oczywiste i nie masz szans żeby był w każdym miejscu akurat w tym czasie
ja tam zaczynam podejrzewać Garreta, tego policjanta co kręci z Jenną, bo on przecież był sąsiadem Emily wiec mieszkał też niedaleko innych dziewczyn
No ale gdyby Noel był A to przecież nie podrzuciłby sam sobie testów o których kradzież został oskarżony...
Zakładając, że Ali żyje - to ona mogła napisać tego smsa, by oczyścić swe imię. Uważam, iż ci wszyscy którzy współpracują z "A" nie wiedzą kim on/a jest. Noel pewnie pomagał "A", ale naraził się Ezrze (którego typuję jako głównego "A") i ten podłożył mu testy.
Po obejrzeniu jeszcze raz odcinka 12 jestem prawie pewna, że "A" to Noel :)) Po tym jak szantażuje Ezre z oceną pisze na swojej pracy nową ocenę "A". Wtedy Ezra ma taką przestraszoną minę, a chwilę później mówi Arii "Noel nie jest tym za kogo go uważasz". Myślę, że to może być jakiś trop.
no ale jeśli tak mówił, to Ezra musi wiedzieć o A., a kiedy kilka odcinków później Aria mu o niej.nim opowiadała to był zaskoczony
Wiem, po napisaniu tego postu przypomniało mi się o tym. Ale wyłapałam coś jeszcze i to znów skierowało moje podejrzenia na Ezrę ;)) Kiedy dziewczyny w którymś z pierwszych odcinków blokują wiadomości od "A" Ezra przejeżdża na rowerze i wtedy zamiast dostać smsa do dziewczyn podlatuje kartka z napisaną wiadomością od "A", którą on mógł podrzucić.