PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=497787}
7,2 410  ocen
7,2 10 1 410

Sengoku Basara
powrót do forum serialu Sengoku Basara

ciekawie się zapowiada, jestem po pierwszym odcinku. W pełni anime akcji, nawalają się cały czas, chociaż to nie psuje ogólnego odbioru, bo na tym polega w końcu. Świetna kreska. Całość trochę zalatuje pod Basiliska, przynajmniej tak mi się kojarzy, ale w życiu go nie pobija

tomblara

Widziałem 3 odcinki, ale po zobaczeniu jak jeden z głównych bohaterów jedzie sobie jakby nigdy nic po pionowej ścianie, czy innego używającego konia w charakterze harleya :D stwierdziłem że to nie dla mnie.
Może jeszcze wrócę aby posłuchać Date Masamune mówiącego głosem Mugena z Samurai Champloo, albo Keiji czyli głosu Ichigo.

tomblara

Obejrzałem dzisiaj pierwszy odcinek na Canale + Zapowiada się całkiem nieźle, lubię klimaty Japonii z ery Sengoku, a w ogóle grałem kiedyś w taką grę na ps2 Samurai Warriors 2 i na kompie w Warriors Orochi i w tych grach były postacie z tego anime: Yukimura Sanada, Oda Nobunaga, Masamune Date, Takeda....... i pewnie przez to z ciekawości zerknąłem na te anime. Kreska jest świetna!! Ale jakoś ta ilość i szybkość akcji mnie przeraża już po pierwszym odcinku. Przecież to sa niby zwykli ludzie a skaczą na niewybrażale wysokości, z ich mieczy wydostają się ognie itp. Mogłoby być troche bardziej realistyczniej....

damo26

Ogólnie klimat świetny,kreska świetna,oglądałem wszystkie 2 serie ponad rok temu i jak zacząłem oglądać tak całą 1 serię (12 odcinków chyba) ciurkiem oglądałem,może dlatego że akurat byłem chory ale i tak dawno żadne anime mnie tak nie wciągnęło.Za niedługo bd kinówka,może jeszcze potem 3 serię zapodadzą ;)