W 2 sezonie będziemy mieć wojenki między silosami?
Jaki sens miało pokazywanie wychodzącym na zewnątrz tej projekcji, że jest niby tak ładnie?
Aby przecierali ekran?
Właśnie zacząłem czytać książkę i wyjaśnienie tego co dowiedzieliśmy się w finale dotyczącego obrazu z kamer mamy już na początku przy wyjściu szeryfa. A w serialu zrobili z tego największą tajemnicę sezonu :)
Ja nie czytałem, ale z tego co słyszałem, to sezon konczy się tym, co wydarzyło się w okolicach 200 strony w 1 tomie także dość szybko zaspoilujesz sobie przyszłe sezony czytając dalszy ciąg i kolejne tomy :) Oczywiście, trochę pozmieniali i wyszło im świetnie, ale kluczowe zdarzenia pozostały nienaruszone. Na tym jednak właśnie polega adaptacja.
Mnie takie spojlery nie przeszkadzają, a książki wciągają :) No i one nie dostaną ewentualnego cancela jak seriale, bo już są wszystkie
:D
Jest cała trylogia w oryginalnym formacie epub i pdf hulająca po sieci. Kiedyś ebook był w sprzedaży, potem go wycofano. Ale jak wiadomo w internecie nic nie ginie.
dokladnie ja całą trylogie ściągnąłem po 1 odcinku serialu i zanim sezon się zakończyl przeczytałem całość, książki są dużo ciekawsze i akcja jest żwawsza
Tu jest materiału pewnie łącznie na 3 sezony, także można tylko zacierać ręce i czekać, bo jeszcze sporo czasu w tym świecie spędzimy :) Mnie najbardziej ciekawi dalsza akcja na zewnątrz z Nichols, czy uda jej się gdzieś dostać, co z tego wyniknie. Generalnie bardzo przyjemnie i arcyciekawie budowany serial.
drugi sezon ma być już na początku 2024, na filmwebie błędnie jest podana data 2025
Skąd info? Ja widziałem informację, że w przeciągu najbliższych 2 lat, czyli może być 2024, a może być 2025. Przy czym wszystko już gotowe i mają już się brać za kręcenie, więc może skonczą wszystko w 2023 i będą się zajmować montażem w 2024... Ale początek 2024 nie brzmi wiarygodnie, prędzej lato/jesien 2024.
W 2024 będzie nowy sezon (nie podano miesiąca, ale pracę już ruszyły).
Co ważne sam hugh howey potwierdził wskazaną datę
No dobrze, super, że w 2024 :) Ale tu kolega @MegaTM podaje, że na początku 2024, co jest nierealne, bo nie ma szans, że skonczy sie na wtedy praca z kręceniem i montażem. Lato 2024 jest realistyczne.
I tak trzeba będzie robić. Niech ten strajk trwa tak długo jak powinien, byleby aktorzy i scenarzyści wywalczyli swoje.
nie ma najmniejszych szans na premierę na początku 2024. Drugi sezon został zamówiony dopiero w czerwcu, i rzekomo również wtedy wznowiono filmowanie. Pierwszy sezon kręcili prawie rok między 2021-2022, a potem kilka miesięcy na post produkcję. Dodatkowo cały czas trwa strajk scenarzystów, a nie wierzę, że mają scenariusze do kolejnych 10 odc.
No właśnie mają scenariusz, a pracę trwają. Ferguson mówiła, że udało się wszystko zorganizować przed strajkiem.
Mają już scenariusz, bo podobno Apple w nich wierzyło i od razu mieli scenariusze na 2 sezony, ale to nie zmienia faktu, że początek 2024 roku jest nierealną datą. Prędzej lato/jesien tak jak wspomniałem, bo ludzie zapominają o czasu na montaż.