PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750157}

Slasher

2016 -
6,2 5,2 tys. ocen
6,2 10 1 5199
4,3 3 krytyków
Slasher
powrót do forum serialu Slasher

kto jest zabojca?

ocenił(a) serial na 5

jestem po 2 odc, przyznam ..ze obstawialem gejków.. no ale zostaly mi teraz dwie opcje, pierwsza jest ksiadz, faktycznie moze sie nawrocil i rżnie wszystkich naokolo, chociaz to troche za proste by bylo, lub Sarah.. no takie jakby rozdwojenie jaźni.. to ona dostaje wiecznie listy, ona znajduje ciala, ona kontaktuje sie z tym co zatłukl jej rodzicow.. mam dziwne przeczucie, ze to moze byc ona.. chociaz scenariuszowe zmylki moga dac jeszcze 15 innych tropow, srednio logiczne te zawijasy ale w koncu to slasher, zabieram sie za 3 odc.. jak narazie 5 ode mnie..

Seba24

Mysle póki co o Sarze (schiza), dylanie i policjancie. Co jeśli jest kilku katów? Mozliwe, ze oryginalny kat, to jej ojciec.

ocenił(a) serial na 5
Jeffrey_Goines

teoria Sarah po 3 odc padla wg mnie ;d

ocenił(a) serial na 9
Seba24

ja podejrzewam Dylana, Cama i jego ojca księżulka Alana. Wątpię żeby było kilka katów i szczerze? nie chcę tego serial ma tylko 8 odcinków i moim zdaniem nie trzeba tutaj wymyślania z wieloma mordercami jak w Scream czy tego typu, jeden tutaj wystarczy.

ocenił(a) serial na 5
Rrouge

nie ma za wielu bohaterow serialik wiec i grono do obstawiania nie jest za duze.. teraz bym sie sklanial ze to moze byc wnuczek, wnuczka Ady tej w spiaczce i wyrżnie wszystkie babcie i dziadkow powiazanych z tragedia.. czyli to moze byc kazdy heh

ocenił(a) serial na 9
Seba24

czy ja wiem pomijając tych co zginęli to to parę osób tam jeszcze jest ja i tak uważam że to albo Dylan albo Cam bo mi najbardziej pasują, są wskazówki no i są często na ekranie, wątpię żeby to był ktoś kto nie ma dłużej niż parę sekund czy coś takiego na wizji, no ale każdy ma swoje teorie xd

Rrouge

ja na zabójce po 7 odcinku obstawiam Justina. Wiem, umarł on w 2 odcinku, jednak jego śmierć jako jedyna jest do podważenia. Mógł symulować śmierć, aby teraz nikt go nie podejrzewał i robił to po cichu. Tylko za bardzo nie mam dla niego motywu. Może jest związany jakoś z innymi bohaterami. Pokazanym nam Cam w 7 odcinku moim zdaniem odpada. Zbyt wcześnie wyjawiliby morderce.

ocenił(a) serial na 9
piotrek9625

a moim zdaniem nie zbyt wcześnie, bo to już przedostatni odcinek i 8 jest ostatni, nie raz się zdarzało że w przedostatnim pokazali np: w Wyspie Harpera pod sam koniec przedostatniego odcinka pokazali, tak samo może być tu. Moim zdaniem to co się działo Justinowi nie wyglądało na upozorowanie, bo nie wiadomo skąd zaczęła by mu wypływać krew z ust, nosa i oczu, nie dałby rady jakoś tego w sobie....zachować? pod językiem lub coś takiego i wydaje mi się to nierealne, tym bardziej że raczej autopsja była, i by zobaczyli że oddycha albo coś takiego, więc jeśli dla mnie on by był to było by to dla mnie kompletnie nierealne, nieważne jakby to wyjaśnili, bo takiego czegoś nie sposób upozorować. Ja obstawiam w dalszym ciągu Cama i np: Robina, no i naprawdę, wierz mi, pokazanie mordercy pod sam koniec przedostatniego odcinka wcale nie jest takim za wczesnym. Również myślę że mordercą może być ktoś kto przeżył wtedy z tej rodziny która skończyła uduszona z winy Justina, albo że np: Cam był adoptowany (nic nie wiemy o jego matce) i należał właśnie do tej rodziny, która skończyła uduszona.

Rrouge

W wyspie harpera w przedostatnim odcinku wyjawili i to wyraźnie kto jest drugim zabójcą. Tutaj niby cam zabiera material z krwią toma, ale to nie koniecznie musi być zabójca. Mógł np schować materiał do analizy dna lub coś takiego, ale to nie miałoby logicznego sensu. No właśnie. Robin. To może być on. Udawali żę go goni i chcę go zabić bo wiedział że ucieka w bezpieczne miejsce. Ale wtedy musi być tez drugi, czy najprawdopodobniej Cam

ocenił(a) serial na 9
piotrek9625

moim zdaniem to że cam jest mordercą może mieć wiele sensu, poza tym na oficjalnej stronie slasher chiller, zawsze przed każdym odcinkiem pojawiały się takie jakby małe informacje co do następnego odcinka, zawsze wszystkie się sprawdzały bo to oficjalna strona serialu no i do 7 było "EGZEKUTOR ZOSTAJE UJAWNIONY" tylko tyle, chodziło tu o to że morderca zostanie ujawniony, ba nawet na facebooku przed 7 odcinkiem zaczęli dawać na fanpejdżu oficjalnym ostatecznie zdjęcia danych osób z typami kto może być morderca, wszystko akurat przed 7 odcinkiem i nagle w 7 mamy na końcu Cama, myślę jednak że to jednak coś jest i to nie tylko Toma, ma zakrwawiony kawałek materiału z koszuli Toma, a w szkatułce miał jeszcze między innymi gwiazdkę policyjnę Vauhna ;) i parę innych rzeczy, więc myślę że prawdopodobnie był tam po każdej osobie zmarłej jakaś część. No i jeszcze ten jego wyraz twarzy, widać że nie jest normalny i coś z nim jest nie tak. Uważam że nie pokazali właśnie tak Cama bez powodu, no i to nic że w wyspie harpera pokazali wyraźnie, ale chodzi mi o to że pokazali, bo mówiłeś że to za wcześnie, a jednak pokazali, był to już przedostatni odcinek i było to pod sam jego koniec, więc pokazanie mordercy pod sam koniec w przedostatnim odcinku, kiedy pozostaje już tylko jeden, jedyny ostatni, nie jest za wczesne.

ocenił(a) serial na 9
piotrek9625

Chowanie do analizy nie ma sensu, gdyż jak mówię w szkatułce są też inne rzeczy, poza tym zachowywał się jak psychiczny gdy to robił i sam jego wyraz twarzy.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

Moim zdaniem to może być Robin.W 2 odc( bodajże ) kiedy rozmawia z Sarą o śmierci Verny ,a raczej o sprzedarzy jej domu, on mówi coś takiego że została przeciągnieta i pocwiartowana,no właśnie skąd wiedział że została przeciągnieta do tego np. pokoju(sypialni chyba) i jeśli chodzo o ten list z palcem Verny( też bodajże) to tak na prawdę tylko on mogł go podrzucić ( 8:10 na ladzie już jest (tak mi się przynajmniej wydaje )koperta więc Heather tego nie zrobiła.

ocenił(a) serial na 9
Secret46609

no tak, to jest też możliwe.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

A nie wiem czy po prostu przegapiłam ten moment czy coś ale co się wydarzyło po tym jak sarah i robin zobaczyli ojca Cama przybijanego do krzyża? I w ogóle ojciec Cama też jest podejrzany (chociaż to by było ciut za proste)?

ocenił(a) serial na 9
Secret46609

Hej no właśnie on pojechał do lasu(ojcec Cama). Czyli na prawdę może być katem,jeszcze później te gatki że "miasto zostalo oczyszczone"..

ocenił(a) serial na 9
Secret46609

Cama, Dylana i Alana to były moje 3 główne typy więc żaden z tych by mnie nie zaskoczył, ostatnio też Robina więc on też nie ;D ale i tak uważam któregoś z tych za możliwych, i nie pokazali nam co się po tym stało. Pewnie przyjechali jacyś sanitariusze, czy gliniarze i go zdjęli z tego krzyża, ale nie było to pokazane.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

Dylan raczej nie, bo chyba jak kat złapał sarah i toma to on był gdzie indziej bodajże:)

ocenił(a) serial na 9
Secret46609

Hmmm.. A taka Heather na przykład? Chociaż kat jednak bardzoej pasuje do mężczyzny..

ocenił(a) serial na 9
Secret46609

myślę że Heather na pewno nie, widać ze kat ma bardzo dużą siłę, macha na lewo i prawo kawałkiem betonu i bez problemu podnosi drugą osobę (June) na ręce, wątpię żeby Heather miała tyle siły. No i postura też bardziej do mężczyzny.

ocenił(a) serial na 9
Secret46609

ale kiedy alan mówił że pojedzie do lasu i poszedł to dylan wyszedł zanim i powiedział że on też, co prawda był widoczny jak przewieźli Sare, ale może mieć wspólnika ;) poza tym tak samo można powiedzieć że Robin raczej nie bo był zaatakowany a mimo to może być bo np: może być wspólnikiem, tak samo może być z Dylanem.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

Czyli może być kilki katów?..:)

ocenił(a) serial na 9
Secret46609

Ja uważam że jest jeden a jak już to 2 chociaż wolałbym 1, motyw z 2 mordercami jest już naprawdę często używany a ponad 2? No to dla mnie by była już duża przesada, tym bardziej że ogólnie to wszystko pasuje na 1 postać, full 2 ;D no ale cóż, wszystko zostanie wydane jutro.......czyli dzisiaj xD bo już 01:36

Rrouge

już wiadomo, nie będę spoilerował, że każdy miał niespodziankę, ale powiem tyle jest bez zaskoczeń

ocenił(a) serial na 9
piotrek9625

Wiedziałem że tak będzie xD, mimo że myślałem jeszcze równe opcje to wiedziałem najbardziej mimo to że to już cam, od początku go podejrzewałem, pierwsza myśl była Cam jako że dawny przyjaciel z dzieciństwa to już mi się z Harperem skojarzyło, no i po 7 to już było pewne, dla mnie to było dokładne, tym bardziej że były tam rzeczy po każdej zmarłej osobie, podobał mi się finał, ale wiedziałem że to Cam jest mordercą i już xD

piotrek9625

skoro jesteś po 7 odcinku, to co to za obstawianie? przecież na końcu pokazali kto zabija

Venomix

nie było to do końca pewne. Pokazali tylko wskazówki. Dodatkowo zabójca mógł mieć wspólnika. Najbardziej śmieszna jest końcówka. Oby to nie był wątek na nowy sezon z tymi samymi bohaterami grającymi inne role

ocenił(a) serial na 9
piotrek9625

nie, to znaczy to ma być antologia. Każdy sezon z innym mordercą i inną historią ale mają być też ci sami aktorzy w innych rolach, coś jak z AHS, myślę że to po prostu takie zakończenie, w horrorach często takie jest i ja i tak byłem pewien że w 7 pokazali mordercę, jak mówiłem......pokazanie mordercy pod koniec w przedostatnim odcinku nie jest za wczesne, to samo co w Wyspie Harpera.

Seba24

Moim zdaniem Dylan i Robin.

ocenił(a) serial na 9
ari92

finał już był xD, wiadomości powyżej wskazują kto.

Rrouge

Ja jestem na 5-tym odc. Niestety praca mnie spowalnia w świecie seriali.

ocenił(a) serial na 9
ari92

aha, spoko, po prostu myślałem że już widziałeś bo np: ja jak jeszcze oglądam coś (zwykle na bieżąco) w sensie że nadrabiam, to zazwyczaj nie wchodzę w tematy typu kto jest zabójcą itp. gdyż nie chcę trafić na spoilery xD, no ale to też zależy od tego czy komuś to przeszkadza czy nie ;D

ocenił(a) serial na 6
Seba24

Cam. Moj podejrzany nr 2