Zna ktos takie jakies podobne serie anime gdzie jest grupka wojownikow ( nie mowie o gownianym Naruto czy Bleachu ) i walcza, plus fajnie jakby byl wymyslony swiat jak tu. Cos moze na skztalt Hellsinga czy Basiliska
Ja oglądając to anime, a zwłaszcza widząc ekran z tytułem odcinka, gdzie Maka macha kosą momentalnie mam przed oczami Pandora Hearts. Świat wymyślony, genialna Otchłań z niesamowitym klimatem, nawiązania do Alicji z krainy czarów, walki są, ciekawa fabuła. Tak jak w Soul Eater jest Broń i Władający, tak w Pandora Hearts masz powiązanie na zasadzie Kontrahent - Łańcuch. Jedynym minusem jest zakończenie, które daje więcej pytań niż odpowiedzi.Mimo wszystko, ze swojej strony polecam.
Niestety nie ma możliwości edycji postu.
Pandora ma mniej walk, bardziej stawia na tajemnicę, ale co do innych tytułów wartych polecenia mogę dorzucić Fate/Zero.
Opis z filmweba:
W mieście Fuyuki, odbywa się czwarta Wojna Świętego Grala. Magowie przygotowują się do rywalizacji i przywołują ucieleśnione duchy wielkich bohaterów, które mają ich wspierać. Każdy mag, kierując się własnymi pobudkami, chce spełnić swoje życzenie zdobywając artefakt – Święty Graal. Zwycięzca może być tylko jeden, a nad przebiegiem zmagań czuwa przedstawiciel Kościoła.