Jak w temacie, zastanawiam sie ktora z aktorek wystepujacych w serialu jest najbardziej
atrakcyjna wedlug was ^^
Wg. mnie bezapelacyjnie Mira.
Biorąc pod uwagę wszystkie trzy serie konkurować z nią mogła ewentualnie jedynie Sura. Z pośród pozostałych dziewczyn - w ogóle nie ta liga.
Ilythia jest moim zdaniem tragiczna, Lukrencja niewiele ciekawsza. Naevia ma dość ciekawą, oryginalną urodę niemniej tak czy inaczej za piękność nie uchodzi.
No i z pośród jakichś trzecioplanowych postaci również żadna niewiasta specjalnym wdziękiem się nie wykazuję. Wydawało mi się, że ta Saxta może być ciekawa, jednak po pierwszym odcinku również nie ma specjalnie czym się zachwycać. Może nadrobi temperamentem, zobaczymy ;)
Generalnie wg. mnie Mira, która naprawdę robi wrażenie, a potem długo długo nic.
mam kilka typów ale tak
1 miejsce - Melitta
2 miejsce - Nowa Naevia
3 miejsce - Mira
4 miejsce - Sura
5 miejsce - Lukrecja
Sura
Melitta
Stara Neavie
Nowa Neavia to jakaś totalna porażka, brzydka bez wyrazu. Nie wiem po co zmieniali tą aktorke....
Bo ona sama nie chciała już dalej występować. Szkoda, bo zmiana rzeczywiście na spory minus.
A skoro mamy do wyboru wszystkie 3 sezony, to ja bym dodała Dionę :) Naprawdę dziewczyna była przeurocza. Właśnie dlatego tak strasznie nie trawię Kossutiusza vel "nikczemnego ryja" ;)
Co do Sury pełna zgoda. Seppia niby nie jest jakimś bóstwem, ale ma coś w sobie - ciężko określić, co.
Reszta mnie jakoś niezbyt przekonuje
O fakt, jeszcze Seppia jest przyjemna :)
Jeśli tak robić top5 to u mnie by wyszło:
1.Mira
2.Sura
3.Mellita
4.Seppia
5."Stara" Naevia
Jak ja się cieszyłem, jak tą kocią mordę wreszcie zeszaszłykowali. Ten koleś musi mieć ciężko w życiu z taką twarzą, za sam wygląd miałbym ochotę mu wlać, a przecież ja nie jestem agresywny.:>
1. Mira
2. Seppia
3. Mellita
4. Nowa Naevia
5. piąte miejsce zostawię dla Saxy, chce ją zobaczyć dokładniej. :]
http://nerdreactor.com/wp-content/uploads/2012/02/Ellen-Hollman-Screenshot.png - saxa :)
Widziałem ostatnio konferencje prasową i na niej była Saxa, i powiem że jest śliczna, a jeszcze tam mówiła kwestie z filmu po niemiecku, no jak dla mnie bomba!
1 Lukrecja :D:D:D:D:D::D:D:D
2 Gaja :D nie wiem czemu nikt jej jeszcze nie wspomnial:P:P
3 Ilythia
i dluuuugo dlugo nic :P
1. ex aequo Gaja i Mira
3. Lukrecja
4. Sura
5. Melitta y Neavia (B&S)
Saxa jest na razie poza czołową piątką, ale nie wykluczam możliwości, aby się do niej wbiła przebojem :)
1 miejsce - Sura
2 miejsce - Ilythia
3 miejsce - Melitta
4 miejsce - Nowa Naevia
1. Mellita
2. Sura
3. Kuzynka marka Krassusa (Licynia?)
4. Ilythia.
5.Neavia.
6. Seppia
7. Mira
8. Gaia
9. Lukrecja.
1. Stara Neaivia
2. Melitta
3. Licynia
4. Sura
5, Mira
- tu kończą się piękne kobiety a zaczynają ładne:
6. Seppia
7. Ilyhia
8. Chadara
9 Saxa (nie wykluczam przeniesienia jej wyżej)
10.Diona
tu zaczynają się conajwyżej przeciętne:
11. Nowa Neaiva
12.. Gaia
13. Lekrecja
14. Aurelia
...
Pietros i Nasir
1.Mellita
2."Stara" Naevia
3.Mira
4.
5.
Koniec piękności. Reszta się nie łapie do pierwszej piątki.
1. Aurelia
2. Przyjaciółka Naevii która nie mogła znieść jak ją traktowano, uciekła i została stracona na arenie
3. Melitta
4. Ukrzyżowana przyjaciółka Gannicusa z burdelu
5. Ilithyia
6. Seppia
Nie przypominam sobie innych które by mi wpadły w oko.
1 w realu na pewno ta nowa gladiatorka- Ellen Hollman
2 Sura
3 Melitta
4 Chadara
połowy tych kobiet nawet nie kojarze ;D ale w kojenosci bym ustawił takiej: Ilythia, Seppia, Sura a dalej o juz bez różnicy ;P
potwierdzam Saxa w tym momencie numer jeden :P zaraz po niej Mellita, Mira i Sura
Jak ktoś lubi, wychudzone, śmierdzące, brudne, ,głupie,barbarzyńskie zwierzęta ;]. Ciekawe czemu chodzi taka brudna, jak już wszyscy w obozie Spartakusa są czyści i mają dostęp do wody....
To jaka ma role nie oznacza kim jest w rzeczywistosci. To prawda wszystkie kobiety sa tam elegancko zadbane, wydepilowane pod pachami, na nogach i w kroku pewnie tez, tylko ta jedyna tak sie zaniedbuje ;(( Wszystkie te "czyste" kobiety w obozie byly niewolnicami w Ludus i sluzyly swojej pani, a Saxa z tego co widac nie pelniła funkcji sluzącej, lecz wydaje mi sie ze byla gladiatorem (kobiety tez walczyly na arenie, mimo ze nie bylo to pokazane w serialu) wiec dlatego jest taka "dzika"... Wedlug mnie ładna jest ta kobieta nie tylko w "Spartakusie" ale rowniez poza scena, gdy, uwaga... zadba o siebie i sie umyje ;p
Mówimy o "Najlepsza 'laska' w calym serialu :D", a w serialu jest Saxą, poza serialem już nie. Tak to byśmy mówili o "Najlepsza serialowa 'laska' w życiu codziennym". Albo chociażby o "Najlepsza serialowa laska" czy "Najlepsza laska z serialu" , co by się tyczyło zarówno w serialu jak i poza. Ale gdy mamy zaznaczone W SERIALU, to patrzymy tylko W SERIALU :). Chyba zauważyłeś, że wszyscy wypisują imiona serialowe, a nie prawdziwe. Dlatego moim zdaniem przy dużo jest "Sax", ale może ci co je wypisują błędnie zinterpretowali temat jak ty :P. Bo Saxa jest do bani, prawie na końcu bym ją wybrał (jeśli nie całkiem na końcu ze wszystkich bohaterek - poza statystkami). Co innego jakbyśmy mieli gadać o Ellen Hollman, nie o Saxie. Ale też bym miał ładniejsze w moim guście typy ;).
Jeśli się nie mylę, Saxa nie była gladiatorem. Znaleźli ją w końcu na statku wraz z resztą germanów, więc to raczej świeża dostawa niewolników.
Nawet kiedy jest taka brudna, jest - według mnie - numer jeden :]
"Wychudzona"? Zależy od gustu. Jakoś już tak mam, że podobają mi się kobiety jej gabarytów.
"Głupie"? Chyba za wcześnie by to stwierdzać.
"Śmierdzące"? No tego to też się jeszcze nie dowiedzieliśmy. Aczkolwiek widać, że kolesie (z serialu) się do niej kleją. I to chyba nie przez brud ;)
Ja mam tylko jedną.
Sura .
I bardzo żałuję że ja uśmiercili.
Natomiast jeśli mam faforyzować, to mimo knucia i intryg to Lubię Lucy. Ona ma coś w tych oczach.
"Kolesie z serialu" to się kleją (jeśli już, bo jakoś nie widziałem, raczej kleją się jak do przyjaciółki :P), przez jej waleczność, barbarzyństwo itd. Wtedy kobiety miały takie być i tworzyć naturalną ostatnią linię obrony, a wcześniej być czymś w rodzaju pierwszych trenerów męskich dzieci (jak ojciec był na wojnie czy coś). Chyba tylko Grecy, Egipcjanie i Rzymianie z basenu śródziemnomorskiego byli pod tym względem bardziej cywilizowani :).
dla mnie
1melitta
2 saxa
3 ilithia
4 sura
5 stara neavia
po drodze pare niewolnic
mirra natomiast w ogole mi sie nie podoba mam wrazenie ze ma zeza i w ktorym odcinku byla naga i wygladala jakby spedzila wakacje w siodle. no jakos mi nie lezy ta dziewczyna
1.Gaja
2. stara Naevia
3. Seppia
4. Melitta
5. Saxa
Nowa Naevia to paszczur, ludzie podkręćcie sobie rozdzielczość w monitorach.