PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710662}

Stalker

2014 - 2015
7,3 3,4 tys. ocen
7,3 10 1 3394
Stalker
powrót do forum serialu Stalker

Serial ciekawy czasem może nudzić ale jest to coś nowego przynajmniej dla mnie. Ale muzyka na końcu każdego odcinka to rzecz po prostu świetna:) Na początku myślałem że to przypadek że cie cover trafił ale widzę że taki jest zamysł aby był przy każdym odc.

vann2

Wg. mnie całkiem ciekawy serial. Podoba mi się to, że każdy odcinek opowiada inną historię. A muzyka na końcu jest świetna.

ocenił(a) serial na 7
nieznajoma88

A ostatni odcinek przypomniał mi jedną z najpiękniejszych piosenek, o której zapomniałam dawno temu. "Enjoy the silence", cudo, teraz słucham bez końca :- D

vann2

Ja chciałem zapytać o utwór z 9 odcinka ,najlepiej w takiej wersji jak w serialu - najlepiej jeśli ktoś ogarnia niech wymieni wszystkie dzięki pozdro.

ocenił(a) serial na 7
WARIACIK

https://www.youtube.com/watch?v=ZwVal2oEINQ&list=PLJK9WVgmVd3HCzYg1SLaJJzVslWKZs XLC

ocenił(a) serial na 7
vann2

Serial faktycznie fajny jednak trochę jednostronny. Na razie oglądnąłem dopiero 8 odcinków jednak oprócz jednego wątku w pierwszym odcinku i czegoś co wygląda na wątek główny to serial jest raczej jednostronny. Cały czas widzimy kobiety, które są zastraszane przez mężczyzn z pewnymi wyjątkami jednak prawie zawsze sprawcą jest mężczyzna. Trochę to naiwne, bo wiadome jest, że stalkerem może być tak samo kobieta, zastraszająca kobietę/mężczyznę (np: sekretarka zastraszająca szefa, czy jego żonę) jak i mężczyzna zastraszający mężczyznę (były pracownik swojego szefa czy zakochany w dziewczynie chłopak eliminujący konkurencję).

Wiem, że to trochę skrajne sytuacje jednak na przełomie 8 odcinków sytuacja ze sprawcą kobietą była chyba tylko jedna czy dwie. Sprawy są różnorodne tu jest OK, jednak zróżnicowania w przypadku ofiar i sprawców już takiego nie ma.

Druga uwaga to brakuje mi troszkę wyraźniejszego wątku głównego. Aktualnie są to dwie, trzy krótkie sceny co 2 odcinki. Trochę mało.
Fajnie by było jakby twórcy pobawili się ilością sprawców przy bardziej złożonej sprawie np: śledztwo na 2 odcinki lub odcinek bez wyraźnego zakończenia, którego finał ukaże się kilka odcinków później. Dziwne, że za każdym razem udaje im się sprawę rozwiązać. Dobrze by było jakby twórcy bardziej skupili się na bohaterach i ich rozwijali, bo poza Jackiem reszta postaci stoi w miejscu. Umieszczenie dwóch spraw w jednym odcinku rozwijanych równocześnie również by wprowadziło całkiem fajne urozmaicenie. Jest 6 detektywów (my znamy 4), mają ok. 20-30 otwartych spraw jednak wydaje się jakby 70% zespołu pracowało nad jednym śledztwem.

Ogólnie chodzi mi o zrobienie tego serialu troszkę bardziej realnym. Trochę głupio się będzie to oglądało wiedząc, że w prawie każdym odcinku sprawcą będzie mężczyzna (odpada połowa podejrzanych), sprawa skończy się w jednym odcinku (czasami mam ochotę przewinąć na koniec) czy bardzo powolnym wątkiem głównym (oglądać 40min. nudnego odcinka dla 2 min wątku głównego).

Są to małe uwagi jednak moim zdaniem się one uwidaczniają z każdym kolejnym odcinkiem. Muszę natomiast pochwalić bardzo klimatyczną ścieżkę dźwiękową oraz całkiem przyzwoitą grę aktorską.

vann2

taaak oglądam go tylko dla tych coverów na końcu każdego odcinka:D są świetne