PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94895}

Star Trek: Enterprise

Enterprise
2001 - 2005
7,2 5,5 tys. ocen
7,2 10 1 5469
Star Trek: Enterprise
powrót do forum serialu Star Trek: Enterprise

dla fanów

ocenił(a) serial na 8

Oglądałem prawe wszystkie edycje serialu i muszę powiedzieć że, naprawdę spodobała mi
się koncepcja ostatniego wydania serialu czyli Star Trek Enterprise. Moją opinię wspiera
fakt iż pomimo zawieszenia ekranizacji serialu po 4 sezonach postanowiłem poszukać
nowel które kontynuują przygody załogi (polecam dla fanów rozczarowanych mizernym
zakończeniem przeczytanie następujących tytułów The Good That Men Do, Kobayashi Maru,
The Romulan War 1 - Beneath the Raptor's Wing ...oraz następnych, które zostaną wydane).
Zalety serialu to moim zdaniem: bardzo dobry casting aktorów, świetnie przedstawiony
związek miedzy Tripem a Tpol, dobra koncepcja prequelu w której ludzie dopiero zaczynają
swoją przygodę związaną z eksploracją kosmosu oraz powstaniem Koalicji Planet i
związane z tym ograniczenia technologiczne statku, wątek wojny z Romulanami, który
niestety miał być przedstawiony w następnych sezonach. Uważam iż wytwórnia Paramount
powinna podjąć kontynuacje serialu bo jest materiał na pokazanie świetnej historii.

ocenił(a) serial na 9
freeza4

Racja, ta seria jest niedoceniana. Kilka odcinków było naprawdę wciagających. Szkoda, że nie ma kontynuacji. Niedawno obejrzałem całą serię TNG i uważam że Enterprise był równie ciekawy.

ocenił(a) serial na 10
muad

oglądałam wszystkie sezony oraz wszystkie części star treka i mimo że enterprise mi się podobał to mnóstwo odcinków ściągnęli skopiowali po prostu ze star treka TOS....nie umieli nic swojego wymyślić...tylko efekty specjalne lepsze...dobrze jednak ze najpierw oglądałam tą serię a nie TOS bo inaczej byłabym bardziej zawiedziona...:)

freeza4

Nigdy nieoglądałem star treka ale seria Enterprise wcale niejest zła przez przypadek obejrzalem jeden odcinek potem ..drugi i w sumie wciągło pochłoneło jak czarna dziura :).Obecnej produkcji kinowej nieoglądałem ale mam zamiar .