Temat poświęcony najmocniejszemu i najlepszemu odcinkowi zarówno sezonu 1 jak i drugiego.Premiera odcinka jest zdaje się około godziny 3 około 4-5 finał powinien być wrzucony do sieci.Co stanie się w finale?Czy Ashoka zostanie zabita przez swojego byłego mistrza obecnie Dartha Vadera?Czy Kanan zginie ,a Ezra ucieknie wraz z nowym Mistrzem Darthem Maulem? Jaki los czeka Inkwizytorów?Czy pojawi się nawiązanie do Revana?
Ashoka - wydaje mi się że owa postać zginęła, a to "wejść" do ruin świątyni / jaskini to tylko metafora jej śmierci.
Metafora? Naprawde myslisz ze serial z Disney XD z ratingiem PG 8+ sie bawi w jakies glebokie metafory? Moze i masz racje, ale ja w to szczerze watpie.
Co do odcinka, wyskoczylem z kapci. Byl wspanialy, zakonczenie mocne, Maula jeszcze zobaczymy, Ezra postawil kolejne kroki ku ciemnej stronie (ciekaw jestem czy Benicio Del Toro w EP 8 to bedzie wlasnie Ezra jako czarny charakter... urode maja porownywalna...). Jedyne co mi sie nie podobalo w odcinku to pomysl na inkwizytorow-hugokoptery... wygladalo to komicznie.