UWAGA ! Spoilery do Rogue 1 i do odcinków Rebels z trzeciego sezonu.
W pewnym momencie w bazie na Yavin 4, pada komunikat iż do dowództwa wzywana jest generał Syndulla - czyżby Hera awansowała?
Czy komuś udało się może wypatrzeć "Ducha" w czasie bitwy? Parę razy wydawało mi się, że widzę posobny statek, ale nie byłam w stanie skupiać się cały czas na dalszym planie
+ w archiwum imperium był plik o nazwie (jeśli dobrze pamiętam) - Mroczne ostrze -> pomyślałam od razu o Mrocznym Mieczu Mandalorian, który Sabine zabrała z jaskini Maula.
Coś jeszcze udało się Wam wypatrzeć?
Wydaje mi się że było po prostu - generał Syndulla (jak szukałam w internecie to inni też tak słyszeli). Może być to Cham, ale może też być Hera.
np. tutaj też tak podają: In an effort to prove that Rebels isn’t forgotten about, Edwards found two ways to reference the animated series. While on Yavin 4, we hear a “General Syndulla” being called over the comm. This could be a reference to Hera Syndulla, who has taken a leadership role in the Alliance, or a reference to her father, Cham Syndulla. http://heavy.com/entertainment/2016/12/rogue-one-star-wars-easter-eggs-spoilers- rebels/