PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36364
6,8 9 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Michael Rosenbaum oświadczył, że siódmy sezon ?Smallville? będzie dla niego ostatnim. Aktor przyznaje w wielu wywiadach, że praca na planie serialu jest dla niego wielką przyjemnością, lecz najwyraźniej trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść.

Rosenbaum, który w postać młodego Lexa Luthora w serialu wciela się od 6 lat, ukazał nam nowy wymiar największego nemezis Człowieka ze Stali. Jego powolna transformacja z zagubionego, doświadczonego tragedią z dzieciństwa chłopca, który przez cały czas chciał wyjść z cienia swojego ojca i stać się panem własnego losu, w bezwzględnego i niezwykle niebezpiecznego mężczyznę, poruszyła niejednego fana serialu. Jego Lex Luthor jest jednym z najlepszych w historii i nikt temu nie zaprzeczy.

Rosenbaum rozpoczął pracę nad serialem w 2001 roku a po raz pierwszy zadebiutował na ekranie jako Lex w październiku 2001. Od tamtej pory zyskał rzeszę fanów z całego świata i dzięki tej roli stał się znany na całym globie.

Nie wiadomo, czy odejście z serialu Michael?a Rosenbaum?a równa się jednocześnie z zakończeniem serii. Większość podstawowej ekipy ma podpisane kontrakty na siedem sezonów, więc jak na razie wszystko wskazuje na to, że przyszły sezon będzie jednocześnie ostatnim.

Źródło: Kryptonleague.

http://www.kryptonleague.com.pl/www/

Ja uważam, że w końcu jeden człowiek zadecydował się z tym skończyć. Michael jest bardzo dobrym aktorem a Smallville nie daje mu rozwinąć skrzydeł. Oby tylko Gough i Millar nie wpadli na cudowny pomysł kręcenia 8 sezonu i obstawili w roli Lexa innego aktora. Bo wtedy nie dość że pomysły będą słabe to jeszcze nowy aktor będzie przeszkadzał. To jest znak, że 7 sezon definitywnie powinien serial zakończyć.

A co wy o tym myślicie? czy serial może być kręcony bez Michaela?

ocenił(a) serial na 5
MackKL

Supcio bez Łysola? To jak Batman bez Jokera, to jak Spiderman bez Venoma, to jak Daredevil bez Kingpina, to jak Punisher bez Jigsaw, to jak Spawn bez Violatora, to jak Logan bez Sabertooth'a, itp. itd. Zawsze potrzebny jest ten jeden wredny dupek, by nasz bohater mógł mu skopać tyłek i być postrzegany (na zasadzie kontrastu) jako wzór cnót, przed którym dziewczyny powinny zrzucać majtki na sam jego widok...

Cóż Amerykanie potrafią namieszać, więc każda opcja wchodzi w grę...
Z kolei wątpię, że mogą wstawić na miejsce Michasia innego aktora, prędzej wymyślą innego wroga. Mam nadzieję, ze nie będą na siłę dorabiali kolejnych sezonów. Co za dużo to niezdrowo...

PS. Tak przy okazji mam pytanie do Ciebie Mack, jako że o tym serialu wiesz sporo... Mimo iż obejrzałem wszystkie odcinki Smallville, nigdy nie wnikałem w kulisy krecenia itp. a zawsze ta sprawa mnie intrygowała- Czy John Schneider (serialowy Jonathan) podał jakiś istotny powód odejścia? Tak po prostu znudziło mu się? (Wiem że nie na temat, i sorry jeśli te pytanie się już przewinęło przez owe forum- mea culpa)

Grifter

Wiem że wielu aktorów boryka się z problemem jakim są długie lata pracy na planie seriali i mają tego dosyć ponieważ uważają ze staną się zaszufladkowanymi aktorami, w tym coś jest. Nie mniej gdy przyjdzie czas serial sie skonczy, aktorzy powinni grac w serialach nawet dlugie lata bo zdobywaja fanów którzy pojda nawet na kiepski film kinowy z jego udzialem.

Ale niech nigdy taki aktor nie pozwoli zastapic swojej postaci innym aktorem !!!!!!! Niech lepiej zginie, zniknie, wyparuje, wyjedzie, zasnie, zgubi sie ect. ale niech nie pozwoli zastapic sie !!!!!!!!!!!

Coż jeśli Lexa nie bedzie to nie powinno byc i Smallvile chyba że.... będzie nowy wątek bez lexa ale tak jak tu wyżej ktoś napisał Superman bez Lexa to jak Flip bez Flapa a Abbott bez Costelli :) hehe

ocenił(a) serial na 9
Grifter

Grifter John Schneider nie odszedł bo chciał.Scenarzyści poprostu tak napisali i .Gdzieś czytałem że on sam nie wiedział ze odejdzie ze serialu wcześniej kupił 2 samochody(Pare odcinkow przed tym ) a potem mu powiedzieli ze czas się pożegnać. Takie są seriale szybki zwrot w akcji,a jak to najlepiej zrobić :uśmiercić jednego z bohaterów.

Co do serialu to bardzo dobrze ,ze 7 sezon bedzie ostatni.Kiedyś trzeba to zakończyć żeby nie stało się takim tasiemcem jak "Moda na sukces"

ocenił(a) serial na 8
Dugi_3

Dokładnie wszystko wyjaśnione. Po prostu scenariusz był taki i zarówno on jak i Whitney oraz Pete opuścili Smallville. Zdecydowanie 7 sezon powinien być ostatnim jeżeli będą kręcić nadal sami się pogrążą. Nie ma sensu wymyślać kolejnych idiotyzmów aby zapychać sezon. Dlatego jest dylemat przy kupnie serialu: Po kiego grzyba trzeba kupować cały sezon? Ja bym chętnie kupił tylko wybrane odcinki, które mi się podobają, a nie mam zamiaru płacić za nieudane odcinki. A Rosenbaum.. cóż on narazie tylko podtrzymuje klimat serialu ale ileż można nie uratuje go samą grą aktorską jeżeli Millar i Gough dalej będą kręcić takie bzdury jakie pokazali niedawno... hhmmm sam był odszedł. :-)

ocenił(a) serial na 7
MackKL

Wreszcie ktoś zrobił pierwszy krok i dał do zrozumienia scenarzystom, że najwyższy czas skończyć z tym serialem. Nie ukrywam, że szkoda byłoby wreszcie skończyć ten serial...ale już na pierwszy rzut oka widać, że serial jest taki "wymuszony" i scenarzystom brakuje pomysłów. Pozdro dla fanów Smallville. !!

ocenił(a) serial na 9
piotrek87

Mogą sie zająć innym projektem ja bym obstawał za młodym batmanem, albo jakim innym bohaterem komiksu.Prawdę mówiąc chętnie bym zobaczył Toma grającego inną postać(oczywiście inny image,żeby nie przypominał CK)

użytkownik usunięty
MackKL

w sumie tak dziwnie, ale ja chcę 7 sezon, może być bez lexa i bez lany! chloe i lois mi wystarczą :)

Co ma byc to bedzie, zawsze prawdziwy fan bedzie chcial wiecej i wiecej. Sa i plusy jak sie skonczy moze wkoncu i w PL pojawia sie na dvd odcinki wszystkie i bedzie mozna kupic czy cosik takiego :) Albo jakis odlam by zrobili jak z Buffy wylonil sie Angel :)

użytkownik usunięty
Remington_Steele

coś w rodzaju odłamu miało być, spin-off z AQUAMENEM ale nie wyszło :)

No wlasnie a szkoda ale tam wlasnie gral nie ten aktor co trzeba czego nie lubie no bo w smallville gosciu gra Green Arrow, ale podobno bedzie Liga sprawiedliwych to mogliby tych samych aktorów ktorzy grali w Smallville wziac do tego serialu :) Miodzio by bylo !!!!!!!!!!!