Również poszukuje!
A chodzi ci o tego typu jak fantasy czy o czarodziejach czy o czym to będzie,
Jeśli chodzi o seriale tego typu to polecam: pamiętniki wampirów lub czarodziejki.
Jeśli chodzi o filmy to polecam film pt. pakt milczenia.
,,The Gates'' , ,,Czysta krew'' , ,,Teen Wolf'' , ,,The Nine Lives Of Chloe King'' ,,Klątwa upadłych aniołów''(,,Hex'') , ,,Vampire High'', ,,Haven'', ,,Przygody Merlina'' , ,,Miecz prawdy'' - są to seriale fantastyczne z elementami grozy, ale oprócz tego polecam też ,,Pretty Little Liars''
Nie z tego świata- trochę odbiega od tematyki, bo głowni bohaterowie mają 22 i 26 lat ale mniej więcej na podobnej zasadzie- też masa fantastyki. Mój ulubiony. No i jest na kim oko zawiesić;]
Zaklinacz dusz- główna bohaterka też jest dorosła (ma bodajże 25 lat) i jest to serial o duchach.
Tajemnice Smallville- też mało powiązany z tematyką, ale godny uwagi.
Z wyżej wymienionych polecam The Nine Lives Of Chloe King (dopiero kręcony, ale zapowiada się ciekawie; dosyć oryginalny), Przygody Merlina (momentami ubaw, że boki zrywać), Miecz Prawdy (nie cieszy się zbyt dużym zamiłowaniem ze strony widzów, głównie tych, którzy czytali serię książek na podstawie których serial został nakręcony; osobiście jednak przebrnęłam przez 1,5 tomu i uważam, że chociaż serial dosyć bardzo odbiega od fabuły książki, jest o wiele lepszy- ciekawszy, ponieważ brakuje w nim tego lania wody, która ciągnie się przez połowę książki). No i oczywiście Buffy (tu nic nie muszę dodawać- klasyka)
Mogę polecić jeszcze Dwa światy (1995 rok) ale nie wiem czy jest gdzieś możliwość obejrzenia albo ściągnięcia tego serialu.
SUPERNATURAL - jest super, Sam & Dean = ciacha. Teksty Deana POWALAJĄCE... he's hilarious! Ubóstwiam go!
Widzę że "weronika3" zna trochę tych seriali :P
TRUE BLOOD - kocham!!!!
Pretty Little Liars - fajny.
Teen Wolf - mile mnie zaskoczył, a Stiles jest boski - LOL boki zrywać.
The Nine Lives of Chloe King - może być, kiedy zacznie się coś dziać między Chloe a Alekiem?
Hex - już stary ale może być...
Haven - właśnie ruszył 2s. - hhmm dziwny ale do obejrzenia.
The Gates - oglądałam, szkoda że tak szybko skończyli.
Podobnym serialem, który lubię jest "Klątwa opadłych aniołów"...
Nie do końca tego typu, ale bardzo fajnym są "Przygody Merlina".
"Buffy - The Vampire Slayer" - no osobiście kocham to serialicho;), choć rozkręca się pod koniec I sezonu - wg mnie warto, bo reszta jest zaebista...
Filmem o podobnej tematyce jest "Pakt milczenia" - IMO niespecjalny, ale super przystojni kolesie;)