PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171694
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

(miejsce, żeby nie było od razu widać pytań; miejsce, żeby nie było od razu widać pytań; miejsce, żeby nie było od razu widać pytań; miejsce, żeby nie było od razu widać pytań; miejsce, żeby nie było od razu widać pytań; miejsce, żeby nie było od razu widać pytań; )

Mianowicie:
* Czy wierzycie w ślub Shamy/Sheldona z Amy?
** Jeśli tak to dlaczego?
** Jeśli nie to dlaczego?
** kiedy miałby/mógłby nastąpić?

* Czy fakt, że widna w korytarzu między mieszkaniami jest zepsuta od X sezonów ma ważne znaczenie dla serialu? Nie mogli by jej naprawić i ułatwić życia bohaterom? W końcu nadal z przyzwyczajenia mogli by używać schodów.

WSZYŚCIUSIEŃKIE odpowiedzi są mile widziane.

PS. Serial jest świetny i uwielbiam te śmiertelne poważne rozmowy między Shamy oraz samą atmosferę w serialu, no i głos matki Worowitza. Ocenę podwyższa też polski akcent w postaci przemiłej Bernadette.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Mam nadzieję że nigdy do czegoś takiego nie dojdzie, bo będziemy ją oglądać bardzo często, nawet częściej niż pierwotnych bohaterów, nie cierpię jej tj. postaci jaką gra - Amy, ona tylko skłóca ludzi, nie ma w sobie żadnych cech pozytywnych, nie jest śmieszna, ani pomocna a to jej napalenie jest obleśne...tak więc oby nigdy do tego nie doszło!

Co do windy...schody w pierwszych sezonach były jedną z najlepszych scen serialu, to tam było najśmieszniej, uroku dodawały dialogi bohaterów kiedy kamera ich nie obejmowała i późniejszy śmiech widowni, więc zdecydowany sprzeciw w tej kwestii

Ja akurat nie cierpię tego Shamy...Bernadette jeszcze trawię, choć powoli denerwuje mnie jej piskliwy głos

ocenił(a) serial na 9
michu1945

W odcinku specjalnym "Access All Areas" jest wyjaśniona kwestia windy.
A co do ślubu to poruszanie takiego tematu na tym etapie serialu (ich związku) jest jak planowanie dzieci u nastolatków... Nie mają po co brać ślubu bo ani ich związek tego nie wymaga ani oni sami nie wierzą w nic poza nauką...

michu1945

Tak, ślub a potem dzieci i będą żyli długo i szczęśliwie.
Sheldon nagle przestanie być aseksualny...

Ślub nie ma żadnego sensu bo i znaczenia dla Sheldona nie ma, pewnie rozpisałby umowę małżeńską na 2000 stron i nic by to nie zmieniło.

Winda jest symbolem początku przyjaźni Sheldona i Leonarda, po co to zmieniać?

michu1945

Dzięki. Wszystko mi się rozjaśniło, przynajmniej z windą. Czekam nadal z odpowiedziami o Shamy.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Winda nie może zostać naprawiona! Przecież chodzenie po schodach i paintball to jedyna forma "sportu" jaką te nerdy uprawiają :) Sheldon kiedyś tam niby uprawiał jogging z Penny, ale chyba to było tylko raz...