PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171688
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

Czy ktoś mógłby polecić mi podobny serial komediowy, w którym żarty były by na poziomie
big banga? Oglądałam przyjaciół,himym, new girl i it crowd, ale jak dla mnie big bang bije resztę
na głowę. Może znacie jeszcze jakąś produkcję, gdzie żarty nie są takie denne i twórcy nie
traktują widza jak kompletnego idiotę?

ocenił(a) serial na 8
majozaur

Próbowałeś "Dwóch i pół" ?

ocenił(a) serial na 10
WielkieES

Men at Work, aczkolwiek poziom humoru troche plytki, ale da się obejrzeć. Typowy sitcom, wprost pod śniadanie.

ocenił(a) serial na 10
beenewbeniu

Raczej nie opłaca się MaW bo się już skończył.

WielkieES

dwóch i pół jest strasznie słabe i właśnie denne :///

ocenił(a) serial na 10
The_Indygo

no właśnie też tak uważam

ocenił(a) serial na 10
majozaur

Polecam Różowe Lata 70-te. That 70s Show. Klasyk. Oprócz tego Dwie Spłukane Dziewczyny, no i proponuje sięgnąć po jakieś animacje. Family Guy, Simpsons, South Park itp.

ocenił(a) serial na 10
Bartonson12

Tak, ja też polecam Różowe Lata 70. bo to jest jeden z najlepszych seriali przy którym się nie da nudzić. Na prawdę Świetna obsada a odcinki są rewelacyjne ;) Wielka szkoda że nie będzie kontynuacji.

użytkownik usunięty
Twisty

Wielkie szczęście, że nie będzie kontynuacji, bo by ją schrzanili. Jestem fanem 70's, pierwszy serial jaki obejrzałem, poza tym byłem wtedy w wieku bohaterów dlatego pozostał mi sentyment. Dla mnie najlepszy.

Na drugim miejscu Scrubs. Konstrukcja trochę inna co jest ogromną zaletą serialu. Nie ma żadnych śmiechów w tle, tylko świetne akcje bez przerwy. Jest specyficzny, dlatego nie każdy polubi od razu, ale wczucie się w niego szybko się odpłaci. Jeden z tych seriali, które mogą dla mnie lecieć w tle przez cały czas.

MASH - stary, dlatego nie nakłaniam, nie każdy lubi.

Poza tym South Park - bardzo wulgarny, chore akcje, ale trzeba mieć też trochę oleju w głowie, żeby załapać humor. Ogólnie wyśmiewają rzeczywistość w maksymalnie chamski, acz inteligentny sposób. Hejterzy nazwą mnie tu debilem nie znającym znaczenia słowa "inteligencja", ale co mi tam.

Popieram zdanie, że Dwóch i Pół jest raczej denne. Kiedyś z nudów obejrzałem całość i pozostał mi straszliwy niesmak. Dwie spłukane dziewczyny są całkiem OK, ale zrażają mnie za każdym wyśmiewającym Polskę żartem.

ocenił(a) serial na 10

Dlaczego uważasz, że by schrzanili kontynuację? No tak to prawda że 8 sezon był nieudany ale to dlatego że zabrakło Kelso. Bez niego to już całkowicie nie ten sam serial. Jednak ja naprawdę żałuję że nie nakręcili dalszych odcinków.

użytkownik usunięty
Twisty

Uważam, że schrzaniliby, nie schrzanili.
W ostatnim sezonie zbyt wiele się wydarzyło, żeby móc kontynuować. Pozmieniały się okoliczności, lata 70' zmieniły się w 80' i kolejne sezony popsułyby serial. Podobnie było z ostatnim sezonem Scrubsów, o którym fani woleliby zapomnieć.

ocenił(a) serial na 10

Czytałam nawet o serialu 'That '80s Show' ale jest tam już całkiem inna obsada i to już nie to samo. Scrubsów nie oglądałam.

użytkownik usunięty
Twisty

No i to w zasadzie potwierdza moje słowa - http://www.filmweb.pl/serial/That+%2780s+Show-2002-132215
Chwała nadprzyrodzonej istocie stwórczej, że nie wmieszali tego badziewia do Różowych.

ocenił(a) serial na 10
majozaur

seriale:

Mam na imię Earl
Trzecia planeta od słońca
Najgorszy Tydzień
Podmiejski Czyściec

ocenił(a) serial na 10
majozaur

Jak poznałem waszą matkę, Jeden gniewny Charlie.

majozaur

"Luz we dwóch".

TBBT kopiuje z niego garściami (pomysły na odcinki,gra aktorów).Ten sam rewelacyjny rodzaj humoru.
http://www.filmweb.pl/serial/Luz+we+dw%C3%B3ch-2001-106173

ocenił(a) serial na 10
szeldonkujper

o dzięki, tego w ogóle nie znałam