The 8 Show
powrót do forum 1 sezonu

Squid Game vs The 8 Show - jedyne co w obu się zgadza to tajemnicza rywalizacja za pieniądze. W SG wszystko było realne - wyzwania, zabijanie, bohaterowie i zawsze były jakieś twisty fabularne poza zwykłą grą.
W The 8 Show wszystko jest jakieś miałkie, cukierkowe i bardzo płytkie. Nawet jak ktoś kogoś uderza to kamera nigdy tego nie pokazuje. Bohaterowie są jak z jakiegoś komiksu, gdzie niby leje się krew a oni opisują wszystko jakby chodzili non-stop pijani i wszystko było dla nich zabawą.

Dziwne to, bo szczerze liczyłem na coś lepszego.

ocenił(a) serial na 6
2076

Moim zdaniem opis serialu powinien brzmieć: "Chciałem być Squid Game, ale nie pykło", bo naprawdę, poza tym, że w obu serialach mamy do czynienia z chorą grą ku uciesze tłumów wszystko jest inne.

ocenił(a) serial na 7
Sol89

Pojechali na popularności SG i pewnie im się opłaciło, bo ludzi słyszą i czytają (nawet na tym portalu XD), że to SG bo ktoś walczy o kasę rywalizując i serial jest z Korei. Na drugi sezon nie czekam.

ocenił(a) serial na 9
2076

jak dla mnie lepsze od Squid Game. W Squid Game cała fabuła to konkurencje i zabijanie :p Squid Game nie wzbudziło we mnie żadnych emocji, bo było właśnie takie ultra prostolinijne

ocenił(a) serial na 7
sefeyere

W SG dzieje się cokolwiek poza samą grą. Tutaj 8 odcinków jest kręcone dwóch pomieszczeniach

ocenił(a) serial na 3
sefeyere

No tutaj w tym serialu nic nie jest porównywalne do squid game.tam muzyka klimat a tu wszystko sztuczne