PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45276
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals
użytkownik usunięty
klakomek

Na razie nie mam zdania bo pierwsze trzy sezony TVD są swietne. A The Originals ma połowę pierwszego sezonu. Ale jezeli miałbym wybrać pomiędzy piątym sezonem TVD a pierwszym The Originals to wybieram The Originals

ocenił(a) serial na 10
klakomek

Ja też jak wyżej post. Trudno wybrac, który lepszy. Ale moim skromnym zdaniem wybieram The Originals. Jest bardziej dojrzały. Sprawy nie dzieją się między nastolatkami a dorosłymi ludźmi. Fabuła jest o wiele bardziej ekscytująca zupełnie jak w 3 sezonie TVD. Ale 5 sezon TVD jest tragiczny i daję sobie spokój z oglądaniem TVD. Najwyżej 3 pierwsze sezony.

anne22

oczywiscie ze The Originals lepszy ... jest akcja , jest humor , jest niewiadoma ... a TVD jest teraz niczym Moda na sukces ! Klaus <33 !

klakomek

Zdecydowanie The Originals

klakomek

The Orginals, chociaż bez Klausa rozkapryszonego bahora byłby lepszy.

ocenił(a) serial na 8
klakomek

pierwszy sezon TVD vs. pierwszy sezon TO -> TVD
piąty sezon TVD vs. pierwszy sezon TO -> TO

ocenił(a) serial na 8
klakomek

TO !

klakomek

Oba są świetne i nigdy nie przestanę oglądać żadnego z nich ale w TO dużo więcej się dzieje a w TVD już nic mnie nie zaskakuje. Przykład SPOILERY w 5x11 chyba wszyscy wiedzieli co się stanie na koniec a np. tego że Sabine to Celeste wogle się nie spodziewałam.No i Stefan i Damon pomimo tego że ich kocham, zachowują się jak dzieci. W TO dokonują dojrzalszych wyborów i wszystko nie kręci się wokół miłości tylko wokół innych rzeczy

ocenił(a) serial na 9
klakomek

Jak dla mnie nie ma co porównywać .
Początki Pamiętników były ok, tak samo O. są ok.
A jak O się rozwinie tego nie wie nikt tak jak nikt nie wiedział jak to będzie z Pamiętnikami....

klakomek

na obecna chwile TO są lepsze TVD obecnie toczą się w stronę niewymownej głupoty

klakomek

Zadać takie pytanie na forum TO;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Mi jest trudno powiedzieć który lepszy obydwa są świetne