PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12348
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Spoilery, ale nie aż tak ogromne. Nie są podane losy naszej "Dwójki"...

Rezus i Jankes przesłuchują Zosię. Ta mówi im o szczegółach transakcji. Ma się spotkać z kupcami w Nicei. Sznajder, Ala, Jarząbek i Rybak jadą do mieszkania Koneckiej. Odnajdują taśmę, którą Konecki ukrył przed 12 laty. Orientują się, że Matejewski wysłał Kruszona na śmierć. Kruszon i Grand jadą do Nicei. Dziewczyna na rolkach wręcza Grandowi ulotkę z podanym miejscem spotkania. Tymczasem w Warszawie odbywa się pogrzeb Granda. Są na nim obecni agenci wywiadu. Po pogrzebie policjanci przejmują Matejewskiego, pokazują mu film Koneckiego.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

pogrzeb Granda...?? ciekawie...myslicie że on naprawde umrze, czy to tylko ściema?

ocenił(a) serial na 6
Brudny_Harry

Pisze, że "tymczasem". Czyli, gdy "Grand" jest w Nicei z Kruszonem. A w ogóle wydaje mi się, że powinien to być pogrzeb Senta. Już kilka razy były takie wtopy w streszczeniach więc nie podniecałbym się tym za bardzo. Wg mnie to pogrzeb Senta, na którym są agenci wywiadu. Chyba, że Jacek ma brata bliźniaka, który jest z "Kruchym w Nicei.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

no być moze Senta..chodź on raczej byłby pochowany w Krakowie..Z tym bratem bliźniakiem..kto wie? Cos podobnego było w 14 odcinku Oficerów, a już kilka rzeczy z niego sie powtórzyło...

PS. Możesz podać źródło z którego masz streszczenie? byłbym wdzięczny

ocenił(a) serial na 7
mtl7

Może chodzi o te że przez ten cały pogrzeb Grand zyska "czyste konto" i wydaje mi się że Kruszon zginie z ręki Granda w Nicei bo "... Matejewski wysłał Kruszona na śmierć..." :P

ocenił(a) serial na 6
Brudny_Harry

http://tv.panoramainternetu.pl/details.php?pid=2&strt=1227814800&dg=1226185200

Wyżej źródło. A co do tej koncepcji, że "Grand" ma załatwić "Kruchego" w Nicei... Mi osobiście taka opcja byłaby baaaaardzo na rękę ;)

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Kurde Grand zalatwia Kruchego? Szkoda by mi bylo Kruszona no;p..ale z drugiej strony chcialbym zeby Grand kogos odwalił...Rita czeka;)

ocenił(a) serial na 7
baqq_1990

Nie przyjmuje do wiadomości że Wielgosz miałby poświęcić swoje życie by uratowac Kruchego ani tez w gre nie wchodzi "dżentelmeńska umowa" pomiędzy tymi dwoma panami :D

użytkownik usunięty
Brudny_Harry

Też chciałbym, aby Kruszon zginął z ręki Granda. To samo mogłoby stać się z Ritą. Ale mam nadzieję, że wywiąże się między nimi bójka lub strzelanina. Mało efektowne byłoby wyciągnięcie przez Wielgosza pistoletu i od tak zabicie Tomka.

ocenił(a) serial na 7

Ja jednak wiem, że oczekujemy zaefektownego zakończenia i przez to się nakręcamy... Grand przeżyje i Kruszon przeżyje:)

użytkownik usunięty
jonaszmiauczynski

Janusz nie mów, bo wykraczesz. Jeżeli efektownego zakończenia nie będzie, to "Trzeci Oficer" nie będzie przeze mnie tak ceniony jak "Oficer". Poza kilkoma ciekawymi postaciami i brakiem Alicji nie ma tu żadnych rewelacji w stosunku do "Oficerów". Wątek GTW był naprawdę ciekawy i gdyby trochę lepiej go poprowadzić, skupić się bardziej na politykach niż na Alicji to "Oficerowie" mogliby być lepsi nawet od swojego poprzednika, wyszło nieźle, lecz nie idealnie. Po "Trzecim Oficerze" spodziewałem się wyjaśnienia co stało się z Grandem i dobrze prowadzonego motywu z bombą. Na razie jest bez rewelacji.

ocenił(a) serial na 9

Dwa ostatnie odcinki na wyjaśnienie wszystkiego to za mało. Ja też życzyłbym sobie efektownego zakończenia w stylu "No to co Kruszon, czas na niespodziankę:) Co do Granda, to będziemy musieli się domyslić, że to Matejewski go wyciągnął... To tylko dwa tygodnie... Najgorsze jest oczekiwanie...

Nie_celuj_we_mnie

SUper czyli ostatni odcinek najwięcej akcji, oczywiście nie powiedzą co tą bombą i pewnie skończą jak będzie nawięcej się działo. A na 4 część już raczej nie licze, a jeśli to za 2 lata... :/

Ciekawe co zrobi Sznajder, Ala, Aldonka jak się dowiedzą, że Kruszy jedzie na pewną śmierć...

użytkownik usunięty
Logan_Cole

Czwartego sezonu nie będzie. Było mówione,że "Oficer" ma być trylogią.

ocenił(a) serial na 10

Nie koniecznie oznacza to że Grand ma kropnąć Kruszona, istnieje spora szansa że ci ''klienci'' to wyjątkowo wredne typy(wiem że to wydaje się oczywiste ale jednak) i siłą rzeczy będzie cieżko....
Poczekajmy te 3 tygodnie(2 dla niektórych) i wszystko się wyjaśni.
Tak czy siak szkoda że to koniec......

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Czy szkoda to nie wiem. Kto wie co by było w czwartej serii, gdyby powstała rzecz jasna. Z Granda być może zrobiliby, troskliwego ojca i dobrego męża, o ile ożeniłby się z tą swoją Beatą. Trzy sezony to wystarczająca ilość. Już w "Oficerach" widzieliśmy, że wiele rzeczy jest robionych "na siłę". W "Trzecim Oficerze" jest to jeszcze bardziej widoczne. Aż strach pomyśleć co by zrobili w czwartej serii. Niech na "Tzecim" to wszystko się zakończy.

Oficerowie im nie wyszli... Szkoda, że nie zrobili oficerów podobnych do Trzeciego oficera. Teraz jest akcja, mnie romansu i płaczącej Ali... No i oczywiście Kruszon głównym bohaterem u już część stała się dużo lepsza... Stracili 2 część :/

Logan_Cole

'Oficerowie' byli dobrzy, ale na papierze..wykonanie może trochę gorsze ale + za to, że byli bardziej powiązani z pierwszą transzą.wg mnie 4 część mogła by być ciekawa.. gdyby tylko Kruszona było tyle ile teraz i Granda w tej samej ilości to by było git;p

Dunaj_2

Nie ma co kombinować Głównie Kruchy napędza akcje, serial. Aldonka i Sznajder to tylko takie ' dodatki ' do jego postaci... Wg. mnie Alicja jest najsłabszą postacią w serialu ( głównie 3 część ) Już Sent wypadł dużo lepiej od niej, a dopiero w 3 części miał wejście. Wydaje mi się, że jej postać jest w serialu, bo chceili wprowadzić postać która co chwile pociąga nosem i by pałaka ( głos ) no i jest inteligenta, ale Kruszon też w końcu z łatwością wchodzi w dane otoczenie ( to jego specjalność i umiejętnośc, ale... :) ). Oficer był genialny ( początek opowieści o Kruszonie :) ) , Oficerowie ( nie wypał), no i 3 część bdb.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Mam nadzieje że zakończenie będzie w dobrym stylu. Może Grand zechce zemścić się na Kruchym za Malwinę i zabije bliską mu osobę (Aldonę?).
A może wysadzi w powietrze siebie i Tomka :D.
Ciekawe jest jak rozwiążą fabułę, skoro tak nakombinowali, mam nadzieje że nie będzie to w stylu: odkryją jeden fakt i genialni śledczy powiążą wszystkie wątki do kupy. Na 100% nie wytłumaczą wszystkich wątków i elementów fabuły, ale żeby chociaż po ludzku i nie na kupę ułożyli to w zgrabną całość. Mam nadzieje że ostatni odcinek skończy się zamknięciem akcji serii i że TVP nie zostawi sobie otwartej furtki, bo według mnie nie mam to już sensu. Chyba wszyscy czekamy na porachunki pomiędzy Tomkiem a Jackiem, więc może TVP raz trafi w gusty widzów.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

dobry pomysł z tym bratem bliźniakiem, ale wtedy ta dziennikarka Granda z kim miałaby te dziecko? :P
poza tym sama scena wybuchu bomby powinna być idealnym zakończeniem

użytkownik usunięty
arczy999

Pełne streszczenie 13 odcinka "Trzeciego Oficera" ukaże się dziś, a raczej jutro na stronie filmpolski.pl o godzinie 3:10. Jak nie usnę to przeczytam, a jak usnę, nie pozostaje mi nic innego jak odczytać to jutro rano:)

ocenił(a) serial na 6
Brudny_Harry

Kurde Hilary, chłopie. Skąd masz takie informacje? Powodzenia w czuwaniu ;)

użytkownik usunięty
Brudny_Harry

Ma się te kontakty, nie?;p Żartuje, tak naprawde to napisałem maila do filmpolski.pl, dlaczego nie ma streszczenie, przecież w każdy wtorek ma być, a jednak nie było. Niestety usnąłem około 2:00(nie chciało mi się siedzieć przy komputerze, a w TV nic nie było ciekawego);p

Po co czytać te streszczenia? Nie lepiej obejrzeć odcinek? Po co oglądać odcinek, jak się wie co się stanie. Zresztą często w tych streszczeniach namieszają.

ocenił(a) serial na 9
Brudny_Harry

Cos tam jest jednak pokrecone.
Na tym portalu filmpolski jest napisane, ze w 12 odcinku Wiktor nie zyje.
Natomiast w 13 odcinku transmisje z pogrzebu Granda oglada Wiktor.
Cos chyba tyu jest pokrecone.

użytkownik usunięty
bogus_2

Miało nie być spoilerowania prawda? Czemu nie posłuchasz próśb innych?

ocenił(a) serial na 9

Przepraszam bardzo, ale jezeli Ktos pisze temat postu "ODCINEK 13 STRESZCZENIE", to tresci w tym watku zawarte chyba dotycza i beda dotyczyc tego odcinka i wczesniejszych. Zatem wydaje mi sie, ze skoro ktos wchodzi do tego watku, to decyduje sie na czytanie takich a nie innych tresci dotyczacych tego tematu. W przeciwnym razie watek zakonczyl by sie na pierwszym poscie. Jednak tak sie nie stalo, a ja wpisalem sie chyba po kilkunastu innych.

użytkownik usunięty
bogus_2

Mam nadzieję, że Harry nie będzie czytał tego tematu.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Rezus i Jankes przesłuchują Zosię.(...)Po pogrzebie policjanci przejmują Matejewskiego, pokazują mu film Koneckiego. Okazuje się, że generał uczestniczył w transakcji sprzedaży bomby. Zostaje aresztowany. Kruszon wraca do domu. W wiadomościach słyszy informację o rozbiciu grupy terrorystycznej w Nicei oraz o śmierci Granda.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

skoro "3. Oficer" jest zrobiony w tak fatalny sposób, to nie ma się co dziwić że zakończenie będzie do niczego.....szkoda, zapowiadało się nieźle

arczy999

A ja ciągle mam nadzieję, że w tym opisie brakuje jakiegoś baaaardzo istotnego szczegółu, że nie opisano powiedzmy ostatnich 5 minut, które wszystko zdradzą.

Ale tak na poważnie, to zakończenie przyniesie pewnie więcej nowych pytań niż odpowiedzi na te, które zostały po poprzednich seriach.

Brudny_Harry

"w Warszawie odbywa się pogrzeb Granda"

Albo mi się zdaje, albo ma to związek z tym co powiedział Grand do Kaja: "SKoro ty jesteś Grand to kim ja jestem?" jeśli dobrze pamietam cos w tym stylu powiedzial ;] moze się więc okazać, że chodzi o pogrzeb Kaja, ale chowają go jako Granda... Tak mi się wydaje ;)

Tari

Możliwe. Wtedy Grand będzie mógł normalnie żyć. Bo został skazany na dożywocie.

ocenił(a) serial na 6
Brudny_Harry

po obejrzeniu 12 odcinków coraz mniej rzeczy mi sie podoba w tym serialu. wiele rzeczy mi się nie zgadza, ale poczekam na ten ostatni może coś sie wyjaśni.

w ogóle po kiego grzyba dali w tym serialu znowu Granda, chyba tylko po to że ma rzesze fanów, ale takich jak te laski piszczące za Małaszyńskim albo Wentylem z PB. bo zrobienie oficera z mordercy policjanta, strażnika więziennego i jeszcze paru innych osób jest dla mnie totalnym absurdem. CO TO MA BYĆ? ma sie zrehabilitować jak Kmicic w Potopie czy ks. Robak w Panu Tadeuszu. tak samo jest z postacią Rity, co w niej jest takiego wyjątkowego żeby wiązać ją z tą serią, która tematycznie jest całkowicie oderwana od poprzednich

według mnie powinni inaczej dobrać aktorów

a co to tego kto jest na tym filmie to podejrzewam że albo Matejewski albo jego koleszka z Francji (ten ze śmiesznym beretem z pierwszego odcinka)

użytkownik usunięty
strzelba

Grand ma rzesze fanów nie dlatego, że jest przystojny(no dla niektórych głupich nastolatek tak), ale dlatego że jest jedyny w swoim rodzaju. Nie będe Ci tu tłumaczył czemu, bo już wiele razy się o tym mówiło. To moja ulubiona postać. A co byś wolał? Żeby pozbyli się sprawdzonych postaci? Rity, Granda miałoby nie być?

ocenił(a) serial na 6

wolałbym żeby więcej rzeczy miało sens w tym serialu. dla mnie ta postac była najlepszą i najciekawszą w całym pierwszym sezonie. a w drugim został zabity przez siepaczy Topora (nie wierze że go nie zabił, jak Jubego załatwił bez mrugnięcia okiem). ale twórcy postanowi dokręcić trzeci sezon i trzeba było go wskrzesic.

wiem że zaraz napiszesz że wcale nie było pokazane jak go zabili, ale takie zakończenie 2 sezonu było idealne, żeby zaobserwować co sie po tym będzie działo na forach. a większość jego "fanów" pisała że bez Granda nie będa ogladac kolejnych oficerów. mieli 2 drogi: łatwą i trudną, no i wybrali te trudniejszą - z Grandem żywym. jednak im to nie wyszło.