"Uliczne jedzenie", serial twórców "Chef’s Table”, to kulinarna wyprawa do największych metropolii świata, podczas której poznamy bogactwo jedzenia ulicznego w różnych zakątkach globu. W pierwszym sezonie udamy się do dziewięciu krajów w Azji, gdzie zobaczymy między innymi ofertę ulicznych straganów w Singapurze czy indyjskich przyczep z jedzeniem. Każdy odcinek to opowieść o lokalnej tradycji i kulturze, które nadają charakter kuchni danego kraju.
Brakuje mi informacji, ile poszczególne potrawy kosztują w przeliczeniu na lokalną walutę i dolary, byłoby to ciekawe porównanie.
przyrządzają i sprzedają na ulicy jedzenie wiele lat albo 50 lub 80 lat pracuje pewna bohaterka.Niesamowite charaktery,systematyka,pasja,tradycja,charyzma,przebyli ciężką drogę.
Ja interesuje się oboma tematami (zarówno szeroko pojętą kuchnią, szczególnie lokalną w różnych zakątkach świata jak i Azją, zwłaszcza Japonią) i serial bardzo mi się podobał, chociaż odcinki są nierówne, jedne lepsze, inne gorsze.
Uliczne jedzenie poznajemy przez historie poszczególnych bohaterów, niektóre bardzo...