PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44592
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

Wiadomo już czy serial doczeka się trzeciego sezonu czy zakończy się ta historia na drugim?

ocenił(a) serial na 9
karcianh

Szukałam informacji o tym, ale najwyraźniej nic jeszcze nie zadecydowano. Jedyna wzmianka była tydzień temu, kiedy Anderson rozmawiała o serialu w radiu BBC, tutaj można odsłuchać — http://www.bbc.co.uk/programmes/p02cjplv

W skrócie:
"Gillian Anderson, who, in addition to starring, is an executive producer on The Fall, also teased a potential third season of the series. She suggested that the show could go down two possible routes and either not catch Spector and therefore mandate a third run; or catch him and still do a third season, which would presumably focus on a new case. "

Także...nadal nie wiadomo D: Ale jestem dobrej myśli ;)

Lanooz

Z tego wynika, że tak czy siak planują trzecią serię.

Z jednej strony chciałabym żeby go złapali, bo jestem ciekawa jego zachowania, ale pomysł żeby skupiać się na nowej sprawie w ogóle mnie nie kręci. To już będzie inny serial. Dla mnie The Fall to Paul Spector.

ocenił(a) serial na 9
ag268

Ah, bo dla mnie The Fall to Stella Gibson ;)
W kazdym razie chcieć to jedno, ale decyzja należy do BBC czy im dadzą zielone światło do kontynuacji.

ocenił(a) serial na 8
Lanooz

A dla mnie The Killing to była Larsen, ale dało się dalej oglądać ;-)
Najbardziej mnie ciekawi jak True Detective dalej pociągną, bo raczej ciężko, aby Woody i Matthew mieli inna tak powaloną sprawę w przeszłości :-D

ocenił(a) serial na 8
MarcelKowal

w nowym sezonie True Detective będą już inni główni bohaterowie.

ocenił(a) serial na 8
agravka

Szkoda :)

Lanooz

Nie śledzę oglądalności seriali, ale wydaje mi się, że The Fall cieszy się dosyć sporą (biorę pod uwagę jedynie komentarze polskich widzów — skoro nie są beznadziejne, to można mieć nadzieję, że w UK jest podobnie). Zatem przypuszczam, że można by przerwać emisję tylko po to, by odejść w chwale:D Ale wiadomo, kaska się liczy. Dlatego mam nadzieję, że The Fall nie skończy marnie jak wiele innych seriali jedynie przez pazerność.

Stella jest oczywiście numerem jeden w całej produkcji. Dla mnie świetna postać. Zastanawiałam się na początku czemu Gillian Anderson jest na początku czołówki wymieniona, bo źródła, które przekonały mnie do oglądania serialu twierdziły, że to przede wszystkim rzecz o zabójcy. A tu się okazuje, że jednak prowadząca śledztwo zostawia mordercę daleko w tyle:) (co się ostatnio trochę zmienia) W każdym razie dla mnie inna sprawa = inny serial, bo to seryjny morderca zachęcił mnie do jego oglądania;)

ocenił(a) serial na 8
ag268

Dokładnie tak, śledziliśmy tytułowy upadek właśnie Paula Spectora, Stella była zaangażowana w śledztwo najpierw za anonimowym zabójcą, później już w pełni świadomie za Paulem - to te dwie postacie były główną osią fabuły i naprawdę, gdyby się to miało zmienić to jak inaczej to odczytywać jak nie odcinanie kuponów? Wg mnie bez sensu byłoby to kontynuować bez żadnego lub znikomego powiązania z postacią Spectora, a tylko skupiając się na kolejnej takiej sprawie, którą prowadziłaby Stella - brzmi to tak "na siłę".

ocenił(a) serial na 10
jouziou

Stelle chyba ściągnęli z Anglii na to konkretne śledztwo. Więc marne szanse :(

użytkownik usunięty
pauulak

możnaby zrobić serię o Stelli ale z nowym tytułem miniserialu. The Fall to Paul Spector, jak już ktoś wspomniał. Wg mnie morderca był zawsze na 1 planie

ocenił(a) serial na 7
Lanooz

Chciałem wytłumaczyć że ona to mówiła daleko przed odcinkiem ostatnim 2 sezonu. Teraz wiemy co się stało więc szansa na kolejny sezon spada

ocenił(a) serial na 9
robercik_st

Wcale nie mówiła tak daleko przed ostatnim odcinkiem (ze 2, 3 tygodnie przed), zresztą, nie nagrywa się odcinek na dzień przed jego premierą, jego produkcja jest na długo wcześniej—także sytuacja się z ich strony nie powinna była zmienić. Na potwierdzenie, Alan Cubitt, twórca serialu, jest całkiem prawdopodobny: http://www.hitfix.com/the-fien-print/press-tour-the-fall-creator-expects-season- 3-bemoans-potential-remake

karcianh

Nie uśmiercili Spectora więc drzwi na 3 sezon nadal otwarte. Fall bez Spectora to jak dom bez fundamentu. Spector w wykonaniu Dornana jest jednocześnie mroczny i przerażający, ale też hipnotyzujący i fascynujący. Świetna rola.

Nie sądzicie, że ewentualny 3 sezon może mieć związek z tą małą? Spector powiedział, że to dopiero początek, wyłożył Katie swoją filozofię, wskazał kogo może się pozbyć, dzięki czemu i komu może poczuć się lepiej.... a ona nim mocno zafascynowana, i ta scena z przyjaciółką...

saike

Też o tym samym myślałam. Może to będzie na zasadzie takiej, że ona będzie go np odwiedzała w więzieniu i on będzie jej pomagał, mówił co i jak ma robić itd. Mogłoby być ciekawie ;) ale jedno jest pewne i zgadzam się w 100%: Fall bez Paula nie istnieje.

ocenił(a) serial na 9
karcianh

Ja chcę 3 sezon!! W jeden dzień obejrzałam wszystkie dostępne odcinki - rewelacja :D