PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6701
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Niektórzy hiszpański, niektórzy włoski, niemiecki czy angielski... Które z nich znacie? Jestem bardzo
ciekawa, szczególnie, że większość chodzi do gimnazjum ;D
A jeżeli nie znacie, to jakich się uczycie? ;D

ocenił(a) serial na 5
Sweet_Raspberry

Ja w szkole uczę się angielskiego i niemieckiego. Niemca nie znoszę, angielski uwielbiam :D
A włoski znam na poziomie komunikatywnym czy jak to tam się mówi :D

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

Ja uczę się tylko niemieckiego... co jest akurat beznadziejne, bo możliwe, iż pójdę do gimnazjum, w kyórym jest tylko angielski (jest tam wysoki poziom), więc musiałabym opanować ten język.

ocenił(a) serial na 2
wesolutkabardzo

Eee tam. Nauczymy Cię :)

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

W szkole uczę się niemieckiego (nie cierpię) i angielskiego (uwielbiam :D) C:
Douczam się dodatkowo hiszpańskiego i myślę nad włoskim i francuskim :) Ale to w "następnych etapach" :D

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

Ja się uczę angielskiego,którego w ogóle nie umiem(mamy beznadziejnego nauczyciela od tego,który w dodatku jest naszym wychowawcą -.-) i go nie znoszę oraz niemieckiego,który uwielbiam i z niego chyba test gimnazjalisty będę pisać.
Jeszcze znam trochę włoski i francuski,bo mam rodzinę w tych krajach. A jeszcze kiedyś hiszpańskiego się próbowałam uczyć i trochę go umiem ;)

Sweet_Raspberry

Ja się uczę angielskiego i rosyjskiego (o, jutro sprawdzian mam, dzięki tobie mi sie przypomniało xD). A w liceum chciałabym sobie dorzucić hiszpański ^^

Sweet_Raspberry

Ja się uczę angielskiego i włoskiego i jeszcze uczyłam się przez 6 lat niemieckiego i chciałabym umieć hiszpański :)

Sweet_Raspberry

W szkole uczę się rosyjskiego (którego nie trawię ;) ) oraz angielskiego (którego nie cierpię :>). W domu uczę się hiszpańskiego, który umiem mniej więcej tak jak angielski ;d

Sweet_Raspberry

Umiem mówić po francusku i po angielsku ;) Uczę się niemieckiego, co nie wychodzi mi dobrze :D

Sweet_Raspberry

W szkole na lekcjach uczę się angielskiego i rosyjskiego. Ponadto w domu, kiedy mam czas (a za bardzo go nie mam, może pod koniec maja będzie go więcej) ogarniam po trochę podstawy hiszpańskiego, włoskiego oraz języków skandynawskich. Myślę także o francuskim, tzn o nauce także tego języka.

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Angielski od 7 lat. Uwielbiam i jestem całkiem niezła.
Niemiecki od pół roku. Jestem niezła, ale nie lubię. ;)

Sweet_Raspberry

Niemiecki [język szatana, nienawidzę się go uczyć, gramatyka jest okropna] i angielski [z tego akurat jestem całkiem niezła]. Jak mam czas uczę się trochę hiszpańskiego, a w liceum chciałabym dorzucić sobie łacinę.

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Niemiecki kocham i jestem dobra z niego ;)
Z angielskiego taka sobie, jak szłam do liceum to prawie nic nie umiałam (beznadziejny nauczyciel), dopiero w liceum dużo się nauczyłam i nawet sobie radzę :)

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

Angielski ubóstwiam, niemiecki trochę mniej, ale i tak jestem z niego dobra :)

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Ja od zerówki mam angielski, w gimnazjum doszedł niemiecki. A prywatnie uczę się hiszpańskiego. :) W planach mam naukę francuskiego (w liceum) i może włoskiego, ale to już prywatnie.

ocenił(a) serial na 7
Sweet_Raspberry

Angielski - Chyba jego umiem najlepiej. Niemiecki - klapa totalna, uczę się już 4 rok, a nic nie kupuje. Hiszpańskiego znam troszkę i kilka zwrotów po włosku ^^ Miałam okazję być na zajęciach z czeskiego i francuskiego :)

Sweet_Raspberry

hiszpanski
niemiecki
angielski
i chce chiński

Izzie_

Chiński? Fajnie :D Ale sama chcesz się uczyć czy na jakiś zajęciach?

paulina25174

Widziałaś nową sesję Cande? :D
A tak przy okazji- http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/Zabawy-+cz%C4%99%C5 %9B%C4%87+II+D,2402143 :D

Sebek7771

Nie widziałam :( Muszę zaraz obczaić :3
Jak będę miała czas to rozwiążę ;D

paulina25174

pbs.twimg.com/media/BgaFEyUIgAAF7XN.jpg:large
i. pinger. pl/pgr451/240bfe0f00209f0e530b8a76/6de78c3e000a6a30530a2335. jpg
4.bp.blogspot.com/-3Xf3c0B3NM4/UwYC9h3R4EI/AAAAAAAAADw/Azqdr t5x2F8/s1600/1901306_420639998082383_247748241_n. jpg
photos.nasza-klasa.pl/54449024/4503/main/fdae022834. jpeg
i. pinger. pl/pgr39/8d5e6613001c5736530a0724
i. pinger. pl/pgr342/c8427dd3001602b7530a0733
photos. nasza-klasa. pl/54250219/1534/main/10e9ab05f7.jpeg
photos. nasza-klasa. pl/54250219/1533/main/bcd2cef3b9.jpeg
2.bp.blogspot.com/-0xJa69vOQ7o/UwYCFUpCVMI/AAAAAAAAADo/tvrBO areqbc/s1600/1939847_421458864667163_1319659181_n.jpg
pbs. twimg.com/media/Bhh6RW8CIAAeGPr.jpg:large
Oby było więcej ;d

W ogóle- w ile zrobię 10 kartkowy album na religię? ;d

Sebek7771

Perfecto *_*

Album na religię? xD

paulina25174

Tak xd

Sebek7771

I jak, zrobiłeś album? :D

paulina25174

Mam prawie 3 strony, bo to na jutro :D Niby zabroniła drukować, ale jak wydrukuję z jedną stronę pewnie się nie skapnie xD W końcu ma słabą pamięć, może zapomniała zasad...

ocenił(a) serial na 8
Sweet_Raspberry

Patrząc na wasze umiejętności językowe, czuję się niedouczona. Uczę się niemieckiego (Chociaż nie wiem czy dwóję na koniec można by nazwać nauką) Osobiście nie trawie tego języka. Co do angielskiego. Eee, tak sobie. Mam straszną wymowę (Nie mówcie o Camili, proszę). Ale ogólnie nie jest źle.

ocenił(a) serial na 8
Sweet_Raspberry

A ja będę oryginalna - polski!! =)
A tak poważnie to angielski, a chciałabym się nauczyć hiszpańskiego.

ocenił(a) serial na 7
Sweet_Raspberry

Niemiecki perfekt Polski perfekt i angielski połowe jakoś i od 3 lat mam Hiszpański ale po za dzień dobry i czesć nie wiele umiem ;d

Sweet_Raspberry

Angielskiego i niemieckiego;)
Oba lubie. Anglika ucze się od podstawówki, a niemca od gimnazjum.

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

Ze szkoły niemiecki i angielski, trochę rosyjski, bo mam furę znajomych z Rosji/Ukrainy/Białorusi... xD Hiszpańskiego postawy.

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

Tak oryginalnie powiem od siebie, że niemiecki i angielski. :D Deutscha uczę się... dziewiąty rok? Angielskiego pięć lat i umiem tyle samo.

użytkownik usunięty
Sweet_Raspberry

Angielskiego uczę się już 7,5 roku, a niemieckiego 1,5 roku. :)

ocenił(a) serial na 5
Sweet_Raspberry

Angielski, rosyjski,a w wakacje łyknęłam trochę niemieckiego.