Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum 1 sezonu

Filmweb i "Polaczki" takie toksyczne, nieobiektywne, a IMDb takie rzetelne, miarodajne etc. Czy aby na pewno? Kilka godzin temu, na IMDb oceny oscylowały wokół 1-4/10, recenzje również krytyczne (główny zarzut - brak "ducha", wyrazu, jałowość postaci, muzyki, generalnie plastik). Hokus pokus, czary Mary, mamy 7/10 i nalot ocen 10/10 (zainteresowani zerkną w statystykę ocen). Naprawdę wystarczy wam zerknąć na średnią, aby ocenic poziom serialu? Naprawdę takie światowe i miarodajne w ocenach to IMDb i zachód, a takie zacofane to "polactwo" i nasz Filmweb..? Plujecie na oceny 1-3 na filmwebie na podstawie trailerow i dwóch odcinków, nie przeszkadza wam ponad 42% 10/10 na IMDb, jako ocena tego samego materiału... Żyjemy w obrzydliwych czasach, czasach skrajności, polaryzacji, walki jednych z drugimi, czasach obłudy. Za pomocą hajsu i wpływów łatwo obrócić kłamstwo w prawdę, prawdę w kłamstwo, szmirę w arcydzieło, arcydzieło w szmirę etc. Mamy oto najdroższy serial w historii. Uważacie, że cały ten budżet ulokowano w produkcję? Zero refleksji i szerszego spojrzenia na to wszystko? Zero promocji? Oczywiście, twórców takich opinii wrzuca się do pudła "spiskowiec", foliarz, ruski troll albo głupek. Ok, każdy myśli jak chce. A ja po prostu myślę. Obserwuję, czytam, słucham, analizuję i myślę. Czy te procesy poznawcze już zanikły na rzecz lenistwa umysłowego i posługiwania się poszerzonym, zglobalizowanym umysłem społecznym..?

ocenił(a) serial na 1
JoeButcher

Zachodnie społeczeństwa myślą dokładnie tak samo jak my. A w każdym razie myślą tak samo na temat poprawności politycznej, wystarczy poczytać wypowiedzi i komentarze ludzi. Tylko mainstrimowe media próbują nam wmawiać, że jesteśmy Polaki-Cebulaki, co nie przystają do reszty świata.

ocenił(a) serial na 1
phoebe_Freja

święta prawa... i to nie jest wcale nowy trend (nie żeby data trendu wyznaczała jego wartość) https://www.youtube.com/watch?v=8aWQpSo9lpA

ocenił(a) serial na 1
JoeButcher

...wiesz, tak sobie myślę że pewnie jest tak jak mówisz... tyle że prawda zawsze się na końcu obroni. jeśli coś jest gniotem to prędzej czy później wyjdzie szydło z worka. można ładować kasę w promocję i podbijanie ocen w internetach z "gównokont"... no ale jednak.... pieniądz nie kłamie, jak nikt nie kupi to i tak nic nie da wmawianie klientowi że "kup pan bo dobre" i tego szczerze netflixom, amazonom i innym platformom życzę. :3

ocenił(a) serial na 1
JoeButcher

pisałem w swoim wątku ale wkleje o co chodzi z tym zakłamywaniem i kasowaniem na IMDB: żadny review booming. Zwykłe oszustwo Amazona. Jak ludzie będą widzieli że są same dobre recenzje na 7-10 to będą też takie wystawiać i zawyżać nawet jeżeli serial wg nich jest słaby. Efekt owczego pędu. Już pewnie średnią arytmetyczną liczenia zamienili na średnią ważoną która daje wyższe noty i zakłamuje rzeczywistość w zależności jak sobie ustalimy wagi. To samo było przy serialu Anna Boleyn, miałaby około 4 na imdb ale dzięki średniej ważonej bo rajdzie ostrym w dół wynieśli na 5,7.

To jest po prostu tak, że Amazon Studio zainwestował 1 mld dolarów w ten serial i jak im się nie zwróci i nie będzie sukcesu to zbankrutują.
Więc robią wszystko aby zakłamać rzeczywistość. już noty poszczególnych odcinków wzrosły z 5 na 7,5 a ocena serialu z 6 na 6,5 tylko dlatego że zmienili na inną średnią.
Robią wszystko aby uratować serial od blamażu. Zaraz się pojawią w gazetach jak Wyborcza, Newsweek jaki ten serial wspaniały. Oczywiście kupne

ocenił(a) serial na 1
Maynard1981

...no niby, ale pamiętaj że sama ocena kasy nie robi, jeśli ludkowie w połowie sezonu przestaną oglądać bo nudne i drętwe... to kasa nie spłynie magicznie z niebios jak manna. prędzej czy później wylezie szydło z wora.

ocenił(a) serial na 1
kgibas666

niby tak, ale wiesz to jest kupa kasy do odrobienia przez 2-3 lata (2 sezony zamówione). Jak pójdzie info, że serial słabiutki to nie będzie nowych subskrybentów , reklamodawców itd. Ludzie pójdą do HBO na Ród Smoka. Nie jest zaciekawie, fanów książek Tolkiena po prostu już stracili bezpowrotnie wypuszczając takiego gniota. Bo na pewno mają w planie kolejne seriale z uniwersum Władcy Pierścieni, np mówiono o historii Aragorna że powinna być wpierw kręcona jako serial.