PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196861
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Witam. Dziś w telewizji był wywiad z Tomkiem i mam parę informacji,
1) Budżet będzie w przedziale 20-30mln $ To nie wiele ale film będzie kręcony na terenie PL, UK itp czyli krajów słowiańskich
2) Film będzie na 100% z zagranicznymi aktorami na 99% z UK. Tomek powiedział że film ma być pierwszoligowy a do tego musi być anglojęzyczny aktor by film był nie tylko dla polaków ale też dla Amerykanów itp.
3) Prace nad filmem już trwają 4 lata. To nie jest tak że dziś wpadli na pomysł ekranizacji. Mało tego scenariusz już jest gotowy, Teraz trwają poprawki itp.

Tomek powiedział iż budżet 20-30mln to nie wiele na realia USA ale na realia PL jest ok tym bardziej iż to ma być ekranizacja 2 opowiadań. Jest to też dla mnie dobra informacja. Film będzie na 99% nie jedynym filmem o Wieśku. Wszystko się okaże po premierze pierwszej części.

Co wy na to ?

Mr_Anderson

20-30 mln to wystarczająca kwota na dobry początek. "Wiedźmin" i "Mniejsze zło" nie wymagają jakiegoś wygórowanego budżetu. Ważne, żeby film bronił się klimatem, reżyserią i scenariuszem. Jeśli się uda, na następną część dostaną o wiele więcej pieniędzy.

ocenił(a) serial na 6
DomingosCFC

czyli że w najbliższym czasie zrobią ekranizację z dwóch opowiadań a dopiero póżniej będą rozpatrywać zekranizowanie całej sagi? Dobrze zrozumiałem? :)

DomingosCFC

Taki budżet daje też jakieś nadzieje na kategorię R. Gdyby był większy to na 100% robiliby mocno złagodzoną przygodówkę dla całej rodziny.

Nawet jeśli film okaże się kasowym hitem, to najlepiej żeby budżet przyszłych filmów zawsze trzymał się z dala od astronomicznych kwot pokroju 100 mln. Ludzie chcący gigantycznych budżetów paradoksalnie proszą o coś, co nie miałoby wiele wspólnego z Wiedźminem.

ocenił(a) serial na 3
Kazioo

Przypominam ,że mają w planach jeżeli film wypali serial więc nic tylko trzymać kciuki i czekać na newsy .

ocenił(a) serial na 6
Kazioo

Jakby zrobili film powyżej 150 mln to musieli być opuścić kategorię wiekową do PG-13 bo inaczej nie zwróci się kasa. Dlatego dobrze, że budżet nie przekroczy 50 mln

Mr_Anderson

20 baniek?
Makabra, to nisko budzetowe seriale maja wiecej na start
Dodajmy jeszcze do tego aktorow z uk gdzie sie zarabia w standardzie zagranicznym i rezysera z zerowym doswiadczeniem i cos mi sie wydaje ze jeszcze bedziemy poprzednia ekranizacje wspominac cieplo jak ta wyjdzie.

slocik

Bzdura!

Jak piszesz tak odpowiadam.

Filmy z takiej półki wykonania jak Snatch w który grał Brad Pitt a miał budżet około 10 milionów dolarów mogę wymienić wiele.

Wyzywam Cię. Napisz jeszcze że Gay Richie ma zerowe doświadczenie.

Jedyne co ciebie tłumaczy to że może pisałeś wpływem emocji.

Ja pisałem.