PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590394}

Wrogie niebo

Falling Skies
2011 - 2015
6,8 8,8 tys. ocen
6,8 10 1 8839
Wrogie niebo
powrót do forum serialu Wrogie niebo

Czerwonooki był świadkiem rozmowy Toma z Nadlordem więc prawdopodobnie zobaczył w
głównym bohaterze szansę na to by ludzie przerwali ekspansję obcych i że jest szansa by
im się przeciwstawić. Skittersi to zapewne jedna z wielu w galaktyce podbitych przez
"chudzielców" ras, którzy do walki nadawali się najbardziej i służą najeźdźcom za żołnierzy.
Co ciekawe, może tu rozwiązać się również temat z pytaniem dlaczego mechy nie są
stworzone na podobieństwo skittersów (dwie nogi). Być może wcale nie robale projektowały
te maszyny, a jedynie została tu wykorzystana ich zdolność komunikowania się za pomocą
telepatii. Czerwonookiego odbieram jako przedstawiciela ruchu oporu, który tak jak Tom
wierzy w możliwość pokonania najeźdźców. Oszczędził go podczas egzekucji, gdyż pewnie
jego odwaga, idee i wiara w ludzi były silniejsze od pozostałych. Ben również miał z tym
skittersem kontakt więc prawdopodobnie zaczyna rozumieć zamiary charakterystycznego
robala. Wszystko może sprowadzać się do punktu, w którym te dwa gatunki staną w walce
przeciwko najeźdźcy ramię w ramię.

ocenił(a) serial na 5
mateusz_belair_belka

Zastanawiałem się nad czerwonookim, i doszedłem do wniosku że jest to przemieniona żona Toma. Ale to mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę że nie wiadomo co dzieje się z ludźmi po długim użytkowaniu uprzęży. xD

ocenił(a) serial na 8
scarabinoo

Żona Toma zginęła... Była o tym mowa w odcinku Kiedy złapali " skittersa "... Ktoś chyba nie ogląda uważnie. Uprzęże zakładają Tylko dzieciom.... ; )

ocenił(a) serial na 3
kazcns

Zona Toma zginela, ale za pomoca zaawansowanych technologii zostala wskrzeszona i przeobrazila sie w Czerwonookiego, czyli w przywodce ruchu oporu Pelzaczy przeciwko dlugonogim tyranom. Po zawiazaniu sojuszu Pelzaczy z ludzmi zostanie stworzona Gwiezdna Eskadra, ktora po licznych kosmicznych bitwach wypedzi dlugonogich z Ukladu Slonecznego. Niestety Czerwonooka piekna zona Toma bedzie zazdrosna o pania doktor i ja potajemnie otruje. Tom majac juz tylko jedna kobiete u boku bedzie zyl dlugo i szczesliwie i zapoczatkuje nowa dynastie panujaca na Ziemi az po kres dziejow.

Ten serial moze sie rownac tylko z Terra Nova.

ocenił(a) serial na 8
per333

Widzę, że kolega ma bardzo bujną wyobraźnię ;)

użytkownik usunięty
mateusz_belair_belka

a ja mam złe przeczucia co do tego czerwonookiego, jakoś nie pasuje mi na dobry charakter, czuje że doprowadzi do czegoś złego :)

ocenił(a) serial na 8

Jestem ciekawy czy 2. pułk zdobędzie " myśliwiec " obcych który będą w jakiś sposób " pilotować " coś ala " Gwiezdna Eskadra "... ;)

użytkownik usunięty
kazcns

nieee jak dla mnie to oni są za głupi żeby zdobyć myśliwiec. Nigdy się nie uda a nawet jak się uda nie odpalą go.

Niby wiedział, ale po co ma ich od razu niszczyć, jak może się wiele dowiedzieć, zobaczyć na ile są silni, odbić wcześniej dzieci :) Na jego miejscu sama bym nie rozwalała ich od razu, zresztą cały czas ich śledzi, wtedy w lesie, jak przeprawili się przez most też był. Więc coś musi od nich chcieć :)

ocenił(a) serial na 8

Niby tak ;) zresztą przekonamy się... Odcinek 4 obejrzany ;) nic więcej nie napiszę, żeby nie psuć oglądania ;)

ocenił(a) serial na 5
kazcns

Ta, w Gwiezdnej Eskadrze wkładali ręce w obślinione czymś rury i sterowali myśliwcem pijaw :]
Szacuneczek za pamięć o SAAB :]
Najlepszy serial Sci - Fiction wszechczasów :]

ocenił(a) serial na 8
Lantis

kilka dni temu ściągnąłem całą serię SAAB ;) po raz kolejny oglądam i podoba mi się tak jak za każdym poprzednim razem :D

użytkownik usunięty
kazcns

widzę że ma tylko jeden sezon nie kończy się nic nie wyjaśniając? Nie oglądałam ale skoro tak polecacie chyba czas zacząć :D

ocenił(a) serial na 8

Mały niedosyt zostaje... Ale nie ma pewności, że kolejny utrzymałby poziom pierwszego sezonu ;)

użytkownik usunięty
kazcns

cóż i tak pewnie obejrzę :D

ocenił(a) serial na 5

Gwiezdna Eskadra ma tylko jeden sezon bo produkcje kolejnych zablokowała amerykańska armia oburza tym jak śmiało jak na rok 1995 producenci pokazują życie marines i tym jak ich trakuje armia. Jako maszyny do zabijania bez żadnych uczuć. Tak był przedstawiony Tank w jednym z odcinków, chyba 13. Dostał misję na planecie obcych , miał tam zdjać kogoś od Pijaw a w zamian obiecano mu zwolnienie ze służby bo było perfidnym kłamstwem. A tank tak wogóle był wychodowany w zbiorniczku, taki człowiek z invitro.
Rodził się odrazu jako dorosły. W każdym bądź razie o to poszło i amerykańska armia pogroziła palcem wytwórni na przyszłość, a Ci zamknęli serial po 1 sezonie.
A wielka szkoda.... bo naprawde, serial do teraz zajmuje u mnie nr1 jesli chodzi o gatunek Sci-fiction :]

użytkownik usunięty
Lantis

ooo to ciekawe, w takim razie muszę się zabrać za oglądanie. Dzięki za taką obszerną wypowiedź :D

ocenił(a) serial na 8

Co do czerwonookiego ;) Wiedział dokładnie gdzie znajduje się 2. Pułk, więc mając złe zamiary mógłby donieść komu trzeba o ich pozycji. Szybki nalot i w kilka chwil zrównać to lotnisko z ziemią.