PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10026706}
7,8 16  ocen
7,8 10 1 16

Yu Jun Chu Xiang Shi
powrót do forum serialu Yu Jun Chu Xiang Shi

Przyjemna

ocenił(a) serial na 7

Jeśli ktoś lubi chińskie fantasy, to ta drama ma wszystko, co mieć powinna - mocny wątek romansowy zarówno głównej jak pobocznych par, mnóstwo przeciwności i nieporozumień, szczęśliwe i beztroskie chwile przeplatające się z takimi chwytającymi za serce, całą otoczkę xianxia (chociaż mnie osobiście irytowało, że Niebiański Cesarz był taki młody, a to, że po 300 latach wciąż wyglądał tak samo było już absurdalne).

To czego nie ma, to porządne zakończenie, ale to niestety smutna norma w azjatyckich produkcjach.

Chociaż tu kompletnie nie rozumiem co zaszło - była mowa o tym, że na wulkanie nie zaobserwowano żadnego ruchu, więc Yunhe raczej wciąż się nie wydostała. Wskazuje na to również to, że kiedy wyskoczyli z wody oboje z Chang Yi mieli syrenie ogony, co przecież dla Yunhe było nie możliwe.
Obstawiam więc, że ona wciąż pozostawała zamknięta w wulkanie, a on jedynie wyobraził sobie to spotkanie (jak pewnie wiele innych), co jest jednak większą nędzą niż zazwyczaj - bo zwykle dostajemy chociaż te zawrotne z pół minuty kiedy bohaterowie spotykają się po setkach lat po tym, jak jedno z nich magicznie wraca do życia.

Sol89

Na YouTube jest 24 odcinki więc ile ma 1 sezon?

ocenił(a) serial na 7
Weronka90

Całość ma 42 odcinki, podział na sezony był chyba równo w połowie, chociaż głowy nie dam. Jakby co jest na viki.

Sol89

Ok bo znalazłam ten serial na YouTube i tam jest 22 odcinki i pisze że drama zakończona a nie wiesz gdzie mogę znaleźć Reply 1997 z pl napisami? Bo na viki tylko po ang

ocenił(a) serial na 7
Weronka90

Oglądam tylko na viki albo dramaqueen, a niestety na dramaqueen tego tytułu nie ma.

Sol89

Właśnie wiem i mało jest nowych tytułów na dramaqueen nie ma np świetnej dramy Rozświetl Moje Życie - My Love,Enlighten Me

ocenił(a) serial na 7
Weronka90

Niestety nie mają wielu tytułów, za to te które tam są mają zwykle bardzo dobre tłumaczenia (w przeciwieństwie do viki, gdzie jakość tłumaczeń to loteria - bywa że przełączam się na angielskie napisy, chociaż ze względu na wielkość czcionki i zachowane chińskie nazwy własne niewygodnie się tak ogląda).

Sol89

Lepiej rozumieć całość po polsku bo po angielsku też nie znam trudnych wyrażeń na poziomie c1-c2 a dłużej by zajęło sprawdzać w słowniku co znaczą choć np angry mom jest tylko na moviesjoy.to z napisami eng

ocenił(a) serial na 7
Weronka90

Dlatego nie zabieram się za tytuły, które w całości są po angielsku, ale jak już zacznę coś oglądać i okazuje się, że dalszego tłumaczenia nie ma, albo jest tak złe, że nie da się zrozumieć o co chodzi, to wolę się przełączyć na angielskie niż porzucić serial w trakcie ;)

Sol89

No tak ale koreańskie chińskie tajwańskie seriale są na serio godne polecenia nie to co polski shitt z Karolakiem na czele

ocenił(a) serial na 7
Weronka90

Polski jak polski, kryminały czy komedie zdarzają nam się niezłe, mnie bardziej nudzą amerykańskie seriale, prawie wszystkie na jedno kopyto. Tajwańskich co prawda żadnych nie widziałam, natomiast koreańskie i chińskie (zwłaszcza fantasy) uwielbiam, naprawdę zupełnie co innego niż ta mainstreamowa sieczka.

Sol89

Zdarza się fajne np Kamienie śmierci,Pod powierzchnia,Grzech Fatmagul ale dobrze że są serwisy gdzie można za free oglądać;)