Dwa pierwsze odcinki były nudne ale trzeci wymiata. Serial jednak trzyma poziom. Jest w nim wszystko humor, horror i przygoda itd. Napiszę więcej; The Walking Dead czy F.W. D wtmiękają przy nim. Zaraz pewnie fani mnie zjedzą ale ten pierwszy robi się nudny, po prostu producenci powtarzają się. 7 sezon pewnie zmęczę z zasady ale nie spodziewam się rewelacji. Zdecydowanie kończy się. Zresztą ileż można robi się tasiemiec w stylu np. Mody na sukces. Co do drugiego serialu jak już pisałem gdzie indziej jeden sezon by w zupe£ności wystarczył. W kwestii Z nationu szkoda tylko, że Tysiak zmienił się w pół zombiaka. Po doktorku to była moja ulibiona postać. No ale to od początku odcinka 3 było do przewidzenia. Widocznie tylko tak mógł przeżyć. Z drugiej strony fajnie, że dodali nowe postacie.
Nie pojmuje porownywania Surwiwalowego Dramatu s/f z Czarna Komedia ....To tak jak porownanie Motoru z Autem i twierdzenie ze jedno lepsze od drugiego ... Inny klimat inni Odbiorcy ... Proste. Z nation jest Swietne w swoim klimacie a TWD jest swietne w swoim .
1. Nie nazywałbym T.W.D. kinem sf raczej stricte horrorem. 2. Fabuła Z nation to przede wszystkim z założenia jednak horror z elementami czarnej komedii (plus przygoda etc). Stąd to porównanie. Jeśli jakiś fan T.W D. poczuł się nim zdegustowany...cóż każdy ma prawo do wypowiedzi i własnych porównań. 3. Chodziło mi też o to, że w T.W.D od jakiegoś czasu nie ma nic nowego a w Z nation cały czas coś się dzieje. 4. Jakby nie było, nie ważne T.W.D. czy Z.n. co za dużo to nie zdrowo. Ten pierwszy zaczyna wiać nudą; prawdopodobnie wcześniej czy później to samo będzie z drugim.
Łoking Deady są jak gacie, które się nosi od szczęściu lat. W końcu gumka się rozciąga i robi się dziura na dupie. Co prawda, jak rzecze porzekadło, noś dziada, póki z dupy nie spada, ale co kto lubi.
Z Nation póki co ładnie trzyma poziom i nie czuć takiego zmęczenia materiału. Tutaj przynajmniej widać że jest fabuła i że twórcy się starają, a nie tylko puste napierdzielanie się z co raz większymi psycholami okraszone pseudofilozoficznymi tekstami, których osobie według mnie, słuchać się nie da.
Zgadzam się z powyższą opinią w 100% Ło. De. mogliby już sobie odpuścić. No ale z drugiej strony nie ucina się kurze złotych jaj.
:) Odpowiedziales dokladnie tym samym na co padla moja wypowiedz ... TWD to Dramat , ZNation to Przygoda , Czarna Komedia , 2 calkowicie inne tematy filmowe . Nauczcie sie to rozrozniac .TWD od poczatku do teraz trzyma ten sam poziom i niczym sie nie zmienil.
Mimo różnic jakby nie było i jeden i drugi to serial o zombiakach stąd porównanie. Nie widzę zatem powodu do zapieniania się, chyba że piszesz tylko po to żeby się wyładować ale ja z góry informuje, że na internetowe wykłócanie się itp. nie mam czasu . Dlatego z rzadka piszę. Z nation jest po prostu bardziej uniwersalny. Co więcej przy niektórych scenach W.D. wymięka. Sam nie jestem do końca przekonany czy to dobry temat na serial ale skoro nakręcili np. o Draculi to czemu nie. Jednak moim zdaniem i wielu dotychczasowych fanów ciut przeginają. Po prostu robi się z tego tasiemiec z podobnymi elementami. Nic tak naprawdę nowego. Jest to już klasyczne zarabianie na tytule Jeżeli uważasz, że trzyma poziom Twoja sprawa. Ja sądzę, że max po 6 sezonie powinni sobie odpóścić.