PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713334}

Z Nation

2014 - 2018
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10968
Z Nation
powrót do forum serialu Z Nation

Hej, nie oczekuję oczywiście po tego typu fabule jakiś mega realistycznych akcji, no ale bez przesady, ten odcinek był pełen absurdów, przede wszystkim żółte kombinezony mnie bardzo rozbawiły, w szczególności maski które zakrywały tylko oczy więc jak niby to miało chronić bohaterów przed skażeniem ? Po drugie strefa skażenia- sięgała do płotu :D czyli za płotem bezpiecznie bez kombinezonu można stać :D samolot na wódkę ? hmmm też gruba przesada, no i na koniec zombie które nie atakuje :D

tiamat6_6_6

Serial od początku traktuje w absurdalnym klimacie. Oglądając go trzeba wziąć poprawkę na to, że nie jest to film, przedstawiający realia świata po apokalipsie zombie, a raczej luźna wizja twórców w tym temacie. Co do samolotu na alkohol, to jeszcze się wypowiem, że w Brazylii popularnym paliwem samochodowym jest właśnie alkohol etylowy, więc skoro silnik samochodowy może na tym śmigać, to czemu nie samolotowy? No faktem jest też, że silnik samolotowy ma inne parametry spalania, więc jakaś tam amerykańska gorzała nie pociągła go za daleko, przez co naszym lotnikom się tragicznie spadło (*). Polecam następnym razem użyć paliwa etylowego z Rosji.

użytkownik usunięty
MrPapa

A będzie kolejny sezon? Może dojdzie kilku ciekawych bohaterów?

ocenił(a) serial na 8

Przydało by się, bardzo fajny serial !

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

Ogólnie serial należy oglądać z przymrużeniem oka, ale motyw zombie, zawsze przyciąga mnie przed ekran :-D
Później jest tylko taki problem, że śnią mi się po nocach ^^

ocenił(a) serial na 8

Ja tam snów takich na szczęście nie mam ! Ale jestem pełen podziwu dla SyFy i Asylum za taką produkcję !

Jeżeli ktoś opowiada że coś w takim filmie jest nierealne , są jakieś niedociągnięcia to niech lepiej wraca do ogladania M jak Miłosć...

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

Już sam motyw zombie jest nierealny, więc jak ktoś chce sapać, że coś jest niemożliwe w takiej produkcji, to niech nie zaczyna oglądać, bo nie da się tego przedstawić na faktach :-D prawda? :-D

tiamat6_6_6

Mnie bardzo ciekawi jak Pani pilot została zombiakiem skoro tylko uczestniczyła w wypadku? Drzewo ją ugryzło czy jak?

ocenił(a) serial na 8
jarek_gut14

Wszyscy są zarażeni, po śmierci się zmieniają. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie.

manog

Nigdzie to nie było wyjaśnione....dziwne są takie akcje,że nie do końca jest to porządnie wytłumaczone :/

ocenił(a) serial na 4
jarek_gut14

Mówil w pierwszych odcinkach, że każdy jest zarażony i po śmierci zamienia się w zombie (dlatego trzeba okazać mu szybko "miłosierdzie"). Wiele osób w serialu umarło z innej przyczyny niż ugryzienie i stało się zombie ;)