PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713334}

Z Nation

2014 - 2018
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10947
Z Nation
powrót do forum serialu Z Nation

Jak wrażenia? Co do mnie - aż nie mogę uwierzyć, ile radości przysparza mi ten serial xD W tym odcinku jazda bez trzymanki była wyjątkowo zabójcza. Popatrzmy...

W zawrotnym tempie staję się fanką łysego Koksa. Rambo, Arnold i Van Damme mogą mu japonki czyścić. Troszkę sknocił akcję z domniemaną Lucy, ale jeśli Koksu nie jest hardcorem, to nie wiem kto jest.

Murphy - cudowny, uroczy, zachwycający złodupiec. Z kolei jemu buty może czyścić Negan. Stylówa dandysa, evilplan, ambiwalencja moralna, kampania reklamowa, upodobania kulinarne... Jedzenie mózgów w tym odcinku przebiło wszystko, na zmianę zasłaniałam oczy i kwiczałam z zachwytu :D

Nie ma co, Murphytown zaczyna kwitnąć. Zawsze mi się podobało, że w Zetce starają się przestawić na nowo organizujące się życie po apokalipsie. Serio, tysiąc razy wolę oglądać kminienie nad przywróceniem elektryczności w Z Nation, niż walkę z kolejnym Mhrocznym Zuyyym Władcą Ciemności we Wiadomym Serialu. W postapokalipsie najciekawsza jest walka o proste, codzienne rzeczy — jak np. czyste latryny :D

Hmmm...gdy ekipa Roberty tak się zajadała świerszczami, nie sposób było się nie zastanowić, czy dla porządnego steka jednak nie warto zaryzykować zblendowania szczepionką ;)

Wisienką na torcie był eskimoski rap xD Padłam i nie mogłam wstać, strasznie się cieszę, że audycje wracają, Kaya rocks!

Biedny Tysiak… oby mu się poprawiło, bo nie mogę patrzeć jaki niegodny zaufania się stał :( F*ck you, Murphy, tego ci nie wybaczę!

Bosz, co się stało z Addy??? Dlaczego ona ma na głowie Kapelusz Włóczykija aka Kapelusz Corala? Zmiana stylu na minus.
Czy to na czym zasiada Murphy ma przypominać Żelazny Tron? :D

Strasznie mi się podobają te reuniony - tak bardzo z d*py wzięte, tak bardzo zabawne i wzruszające :D

ocenił(a) serial na 9
TorZireael

Zacny odcinek.

Coś mi się widzi, że bezręki koksu niedługo wyrucha bezgłowego trupa Murphyego. A jak była scenka z dziewczynką to byłem pewien, że koksu jej mózg zaniósł na obiadek złodupcowi :)

Jeden duży błąd był przy szczepieniu koksa - Murphy widział przez okno, że kłują go w wydziaraną łapę a potem na audiencji łapa czysta jak u niemowlaka a Murphy nic - tutaj twórcy dali mocno ciała. Ale to taki szczególik tylko.

Oczywiście reszta na poziomie, rap zajebi*sty, J23... znaczy CZ znowu nadaje... Quurwa uwielbiam ten serial :)

saa

Dziara była tak bardziej dla widzów - żebyśmy zakumali podstęp z ręką. Trochę olali spójność, bo brodaty przydupas Murphy'ego też powinien ogarnąć, że coś się nie zgadza.

Ja też myślałam, że Murphy pożera mózg dziewczynki i nawet się zdziwiłam, że aż tak bardzo pojechali :D

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

"Ja też myślałam, że Murphy pożera mózg dziewczynki i nawet się zdziwiłam, że aż tak bardzo pojechali :D"

Czyli nie to tylko ze mną coś jest nie tak xD

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Aaaachhh! Cud, miód i orzeszki (mózgi) :D!

Koksu, super! Spodziewałam się raczej szybkiego połączenia sił z ekipą Warren, ale przyznaję - ten motyw mnie przekonuje. On im powie czego oczekiwać i będą lepiej przygotowany. Koks po raz pierwszy chyba spierzył sprawę. Pewnie dlatego że nie był w japonkach.

Rap boooski!

Tysiak - buuu :(

Kolejny split grupy - na zdecydowane - NIE.
Image Addy - bleee. Gdzie ta seksi laska?

Czekam na konfrontację z czerwonymi łapami. Może to Vasquez się podaje że Scorpiona? Taki wiecie, związek sobowtórowy.

ocenił(a) serial na 10
szamanka82

Pluuus za mało pieprzenia miało być. O farmazonach.

ocenił(a) serial na 8
szamanka82

100% że Vasquez :D
Addy niestety underdeveloped, a szkoda...

szamanka82

Ooooo, nie pomyślałam o Vasquezie! Wspomnieli o nim w tym odcinku i myślę, że Latynoskie Ciacho mimo wszystko może się jeszcze objawić, ale... jaki byłby sens w jego podszywaniu się pod Escorpiona? Przecież on nawet nie wie, że gangsta żyje.

Split grupy nie taki zły, chociaż wolę ich mieć wszystkich w jednym miejscu. Addy i Doc będą mieli zagwozdkę jak zobaczą Lucy w wieku nastoletnim :D

Japonki mocy :D

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Właśnie motyw z Vasquezem tu pasuje. Nie wiem, czy aż tak głęboko scenariusz ambitnie wejdzie w koncepcję związku sobowtórowego. Motyw z psychologii i literatury, kina kojarzę (czasy edukacyjne jeszcze:)) Chodzi o to, że celem życia Vasqueza było odnalezienie i zabicie Escorpiona. I myśli, że tenże nie żyje. Vasquez stracił sens życia, co było widać jak olał ekipę Roberty i poszedł zapijać się w barze. I jakby na końcu zaszła w nim przemiana. Jeśli przeżył to mogło mu odwalić, nie mając już celu i wroga sam stał sie Skorpionem. Tak bym to widziała :D

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Przecież Vasquez dobrze wie, że Hecotr żyje, w końcu ten go prosił o wybaczenie pod koniec drugiego sezonu :)

ocenił(a) serial na 10
Broskii

Faktycznie, słuszna uwaga. To ześwirowanie Vasqueza jeszcze bardziej pasuje. Odbiło mu, bo oszczędził Hektora.

ocenił(a) serial na 8
TorZireael

Ej to w sumie czyj był ten mózg :o
Odcinek suuper, podczas gdy poprzedni mimo wszystko był troszkę zapychaczem (aczkolwiek świetnym), to teraz fabuła idzie dalej do przodu :)
Przez dosłownie kilka dni nie miałem za bardzo czasu żeby oglądać ZN... I teraz widzę jak bardzo mi go brakowało xD Ciekaw jestem co zrobią z Tysiakiem, jakoś tak wewnętrznie czuję, że wróci do Murphy'ego teraz... A sam Murphy niczego sobie, widać że skóra mu wraca do ludzkiego odcienia, ciekawe czy za jakiś czas nie okaże się, że jest "zwykły" i nie może kontrolować swoich ludzi, to może być niezły motyw, taki sprawdzian lojalności :D
A nie zrobiło się komuś szkoda tego uśmiechniętego faceta z początku odcinka, pierwszej ofiary The Mana (jak to tłumaczyli w polskiej wersji)?
Szamanko liczę na ciebie ;p

MrAnderson101

Trochę szkooodaaaaa... No ale widać Koksu nie miał lepszego pomysłu... pod ręką (okolicznościowy suchar :P)

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

A a propos ręki i pozostawienia dłoni z fakiem (booooskie!!!!) w kajdanach - szacun. W Wiadomym Czymś się nie odważyli na uciachanie dłoni Ryśka, bo efety by ich za drogo wyszły, za dużo scen, przeróbek, główna postać, blablabla. A tu taki psikus :)

Koks by rozgryzł Lucynę Negana niczym pitbul patyka! Ha! I Koks nie pie....oli, Koks działa.

szamanka82

Zastanawiam się, czym on sobie tę rękę upitolił? Przecież chyba nie odgryzł xD Murphy mu ją złamał, ale mimo wszystko... no i jak to tak, bez flamastra???!!!

Pfff, Koksu i Murphy połykają Negana na śniadanie i wypluwają kostki :D "Koks nie pie....oli, Koks działa". Święte słowa.

ocenił(a) serial na 10
MrAnderson101

E tam, grunt żeby nie tknął Ekipy. Zresztą uśmiechnięty koleś wyglądał jakby wygrał los na loterii trafiając do Murphytown, a tu proszę - Fortuna kołem się toczy :)

Lepszy był motyw z tym wydziaranym typem. Czy Koks nie mial, kurde noża? Co to za Koks bez noża? Ja wiem zabójczy bumerang fajny jest, ale to uciachania łapska się średnio nadaje....

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Rozwaliła mnie stylówka Doca i to jak wiózł Tysiaka w wózku sklepowym xD Boję się co będzie z Tysiakiem w końcu kiedyś mu się te szczepionki skończą. Nie ogarniam go, czemu nie powiedział jednak Warren. W końcu jest jednym z nich, więc Roberta zapewne zrobiła by wszystko żeby go wyleczyć.

W końcu wrócili do wątku Citizena. Fajnie to zrobili, dobrze że Wujek i Nana żyją, ta akcja z porażeniem prądem była dobra, no i fajny rap Kay'i ^^ Lubię jej głosik.

Co raz bliżej do Lucy ^^ I jeeeee Koksu w japonkach przybył i koksi xD Ta końcówka i ten faklulec, o matuchnu xD Znowu zakamuflowana beka z TWD? xD

Murphy i te jego mózgi, jak ja go uwielbiam.
Od Negana to jest multum lepszych złodupców :P dla mnie jak na villaina to charyzmy prawie brak, a nudne gadanie dla samego gadania zabija wszelką diaboliczność.

Dobry odcinek :D

Tortuga033

Tysiak chyba stał się narkomanem :( Tzn. o ile dobrze zrozumiałam, to on bierze te szczepionki, żeby nie dać się kontrolować Murphy'emu? Nie wiem, czy na biednego 10K nie przyjdzie czas w tym sezonie. If 10K dies, I riot -.-

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Tak, bierze je, żeby nie trafić pod umysłową niewolę Murpy'ego, tyle że te szczepionki musi się w końcu kiedyś skończą...mam nadzieje że go nie uśmiercą, skoro przeżył coś, czego nie ma bardzo chyba miał prawo przeżyć.

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Od Negana to jest multum lepszych złodupców :P dla mnie jak na villaina to charyzmy prawie brak, a nudne gadanie dla samego gadania zabija wszelką diaboliczność i napięcie. Czytałam jak to Ricka nie torturował, myślę sobie - skoro torturował, to może mu odciął to i owo, poprzypalał albo może chociaż włosy z klaty wyrywał, odpaliłam i jak obaczyłam że tortury polegały na przyniesieniu sikiery leżącej na camperze, to wymiękłam xD

Tortuga033

Ej, ej, Siekierezada została jeszcze rozbudowana o rękę Carla i Flamaster Apokalipsy :D

Dopiero dzisiaj przypomniało mi się, że przecież Merle stracił dłoń w podobnych okolicznościach co Koksu. Ale nawet on nie pokusił się o pożegnalnego faka. W każdym razie, Koksu musi sobie załatwić gustowną postapokaliptyczną protezę :D

ocenił(a) serial na 9
TorZireael

Wesoło będzie jak się okaże, że to nie była jednak dłoń koksa, może za tę zapasowo urwaną rękę Murphy go przykuł xD

saa

Byłoby awesome xD Aczkolwiek nie wiem, czy zapasowa ręka nie poszła wcześniej do utylizacji :D

ocenił(a) serial na 7
saa

Tą łapę, to wyrzucił xD

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Może znalazł nową ;)

Bo wychodzi na to, że musiał ją sobie odgryźć ( co w sumie nie jest dziwne patrząc na niego), z drugiej zaś strony ten tron nie wygląda na bardzo ciężki, mógłby służyć jako broń - japonki i krzesło przywiązane do ręki służące jako morgenstern - toż to by była dopiero parodia Negana z Lucille xD

ocenił(a) serial na 7
saa

xD

To jest koksu, mógł odciąć japonkiem, a równie dobrze siłą woli :D
W sumie mógł razem z tym tronem spierdzielić stamtąd xD

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Też się zastanawiałem czemu tego tronu na plecy nie zabrał i nie spierdzielił stamtąd. Murphy by się ostro wk*&wił gdyby mu koksu jeszcze tron zajumał xD

ocenił(a) serial na 7
saa

O, to, to! Już widzę ten wku.... Murphy'ego i Koksa zasuwającego z tronem xD

saa

I tym morgensternem odbijałby kule? :D Bo jego przeciwnicy mieli chyba kałachy czy strzelby jakoweś...

ocenił(a) serial na 9
TorZireael

Skoro wiedźmin potrafił odbijać bełty mieczem to koksu pewnie swoim japonkiem potrafi. Więc tym bardziej krzesłem by dał radę, nie?

ocenił(a) serial na 10
saa

Dobra, dobra. Nie wiemy jaka mordercza broń kryje się w japonkach. Ma je gdzieś skitrane. Merle sobie łapę chyba piłą uciachał? Żeby sobie odgryźć...No No..Fiu Fiu, ze tak powiem :)

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

No wypisz wymaluj Merle, tak pięknie sparodiowane xD Też mnie nie dziwi jak Koksu objawi się z jakąś cudaczną protezą.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Hak! Hak! Albo cep jakiś. Albo nie! Japonek (czy jak to tam odmienić)! Tytanowy japonek. W Zonie mają hajs, niech coś ekstra skombinują.

ocenił(a) serial na 7
szamanka82

Tytanowy japonek xDDD

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Eesssuuuu.... obejrzałam 2 odc TWD.... tyle ile radości sprawia oglądanie Z nation, tyle wręcz fizycznego bólu przyprawia TWD... Czy oni muszą tyle gadać??!! Ja pierniczę... Mam męża gadułę + trzylatka któremu buzia się nie zamyka od rana do wieczora - have mercy!!!!

ocenił(a) serial na 9
szamanka82

TWD to teraz tragedia, też obejrzałem 2 odcinek właśnie. O ile wcześniej Z Nation to były po prostu regularne jaja z konwencji z tendencją mocno wzrostową i taka odskocznia od poważniejszego tematu to teraz jest IMO numero uno jeśli chodzi o seriale o zombiakach. Nie ma mamrania i smęcenia jest tylko sama radocha, widać nawet że aktorzy się świetnie bawią - tysiak na haju to było coś ;)

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Świetny odcinek to był. Podoba mi się, jak Murphy buduje swoje imperium, to uroczyste włączenie prądu to jest dopiero pokazanie mocy, jak ktoś ma prąd w takich czasach to naprawdę jest kimś.
Szkoda, że 10K nie zaufał Robercie, ale rozumiem jego obawy. Szczepionki zresztą się skończyć nie muszą, mają przecież chińską panią doktor, pewnie wykmini co to jest i jak się to robi i będzie produkować nowe.
Super, że wraca kontakt z C-Z i do tego ma nową dj'ejkę. Kaya się do tego świetnie nadaje :)
Koksu to był mistrz w tym odcinku, odcięta łapa, udawanie że zjada mózg, w ogóle zabicie tego gościa i rozkrojenie mu głowy, szef Amaro by nawet tak mięsa na kotlety nie pociął :D A ten f*ck z odciętej ręki, piękna parodia Merle'a.