Noooo czeeeść! Gdzie byliście, co robiliście i ile razy młóciliście sezony 1-4 przez ostatnie 10 mcy? :D
Nareszcie jest! Przed nami 2,5 mca dobrej zabawy.
Sezon 5 startuje świetnie, ale ja nie jestem obiektywna. Czwórka miała kilka niewykorzystanych pomysłów, może teraz je pociągną, amoże nie, w końcu do ZN :). Poprzedni sezon przewietrzył temat i nieźle spina 3 z 5. Nie ma przeskoku czasowego, zaczynamy zaraz po finale czwórki.
Twórcy w dobrej formie - cóż można wymysleć w temacie zombie poza kolejnymi bossami i rozstrojami nerwowymi bohaterów? (you know what I'm talking about)
Otóż można. Były peany nad mad zs, to teraz jeszcze lepszy smaczek - byli walkersi są talkersi. Uwielbiam scenarzystów Z :D - made my day :)
Nosz genialne. I ciasteczka. Wymiatają, no!
Co poza tym? Roberta w ciemnych włosach, uff. Wreszcie trochę luzu dla babki, bo trochę posucha była od czasu Vasqueza, że nie wspomnę od Garnettcie.
A Doc? No trochę mi ciśnienie skoczyło tuż przed czołówką, ale lekko :) Jest 10K, jest Lily, jest czerwony Murphy. Murphy znów szamie mózgi, to na duży plus :D
Jest parę randomów, są nieźle rokujący nowi bohaterowie.
Pozostają pytania... Co z obozem? Gdzie Sun Mei i Red? w Zonie? Co z Zoną? Gdzie Addy? Może się wyjaśni a może to plan na 6 sezon? Jedno jest pewne, 5 sezon a nudy nie ma i na tym polega urok tego serialu. Mam nadzieję, że będą umieli skończyć z godnością :)
W każdym razie otwarcie dla mnie na duży plus :)
Pozdrowionka :)
Dobrze że są tacy ludzie jak Ty, którzy przypominają ludziom takim jak ja, że kolejny sezon Z Nation właśnie się zaczął :D
PS. Czy jest na początku jakieś przypomnienie, na czym skończył się 4. sezon? Nie ukrywam, że bardzo by się przydało...
Coś tam jest przypomniane. Generalnie Black Rainbow. I dron z Robertą w środku.
Zabawa zaczyna się jak to w Z Nation od razu ;)
Czyli nie za wiele? Ewentualnie, dałabyś radę coś mi streścić jeżeli pamiętasz? ;-) Bo ja mam totalną pustkę teraz i potrzebuję przypomnienia :D Albo czy gdzieś można znaleść jakieś streszczenie?
Wszystko pamiętam :D
Ale pominę wątki poboczne.
Minęło kilka lat od 3 sezonu (Roberta postrzelona kulą, która przeszła wcześniej przez Murphyego, dron Zony laserem osłabia wszystko, Addy skacze za Lucy z dachu, 10K, Doc i Red i Sun Mei na dachu).
Roberta budzi się w blond włosach po kilku latach śpiączki w Zonie, ma dziwne haluny. Murphy też jest w Zonie, wyleczony. A z jego krwi zrobiono szczepionkę dla mieszkańców Zony. Jest miejscowym celebrytą, gra w golfa i je "ośmiorniczki".
W Zonie zaczynają się zjadać nawzajem i robi się sajgon. Dr Teller (ten porwany przez kolesia w Japonkach) pomaga uciec Warren i Murphyemu spowrotem do USA.
Tymczasem, 10K żyje z Red. Doc też sobie radzi a Addy podróżuje z Lucy. Wszyscy spotkają się w obozie, z którego planują wyruszyć z konwojem do Newmeriki.
Żeby nie przedłużać. Obozowicze znikają bez śladu, zostają 10K, Doc, Warren, Murphy, Lucy i nowa postać Lily.
Pojawiają się Mad Zs - nie da się zabić.
Wszyscy chcą iść do Newmeriki, ale Warren ciągnie w drugą stronę i i da za nią.
W różnych perypetiach i halunach, trafiają do tajnego ośrodka (oprócz Lucy - ta umiera ratując ugryzionego Murphyego). Okazuje się, że włodarze z Zony mają plan wybicia wszystkich żywych i niezywych istot na Ziemii i "resetu". Zakodowali w umyśle Warren instrukcje i ma ona być narzędziem zniszczenia. Jakoś koleś chce ją powstrzymać, myślą, że jest zły, ale w końcu kumają. Warren w ostatniej chwili wsiada do drona żeby ratować sytuację. I odlatuje :)
Pięknie dziękuję, teraz mi się część wątków przypomniała :D pamiętam akcję z prezydentem xD Dziękówka!
Cała przyjemność po mojej stronie :D
Były też zombie szczury i ich król, gang klaunów, syn Tellera w formalnie, mutant, i zombie ekipa z tv :)
Haha coś czuję że wypadałoby zrobić sobie powtórkę z rozrywki ^^ przypomniałaś mi właśnie za co uwielbiam ten serial xD
Muszę zrobić podobnie :-) a powiedz mi jeszcze, czemu Murphy jest teraz czerwony?
A, ok :) jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje, a ty wiesz wszystko więc ... Co się stało z Addy na końcu 4 sezonu? Przy okazji podbijemy wątek i pomożemy innym, którzy tak jak ja już zapomnieli co się stało w 4 sezonie ;-P
Haha, no Addy chyba tylko na początku była. Podróżowała z Lucy, natknęła się na "tych złych" co chcieli porwać Lucy do Zony. Z kolei obozu ruszyła grupa poszukująca zagubionego konwoju, w której byli 10K i Doc. Znaleźli porzucony konwój przy chatce, gdzie porywacze trzymali Lucy i Addy.
10K i Addy, ostrzeliwali się jako snajperzy nawzajem o sobie nie wiedząc. Jeden co się ostał z Zony uciekł z chaty z Lucy a Addy została. Telepatycznie przesłała do Lucy info, żeby się spotkały w Newmeryce i że tam się będzie kierować. I więcej Addy nie było, A Lucy znalazła Warren o Murphyego .
Co do netfliksa to znalazłaś może jakiekolwiek pogłoski jakoby piąty sezon miał się tam pojawić? Miałem nadzieję, że będę mógł obejrzeć w dobrej jakości przynajmniej po angielsku, a tu ni widu ni słychu.
Na razie nic nie wiadomo. Z Nation pojawiło się na neflixie kilka miesięcy po zakończeniu 4 sezonu. Wszystkie 4 sezony jednocześnie. Pewnie jakiś czas po zakończeniu 5 sezonu dorzucą i ten. Wersję z lektorem muszą zrobić
Na amerykańskim Netflixie spodziewają się dodania sezonu 5 w okolicach lutego 2019, więc u nas pewnie w okolicy wiosny. O ile w ogóle.
No to serial musi być super skoro nawet nie pamiętasz i nie śledzisz premiery kolejnego sezonu :) Przestałem oglądać w trakcie 4 miałem dość tej błazenady.
Wiesz, jak się ogląda na bieżąco, a jest dobre kilka miechów przerwy między sezonami, a jeszcze się po drodze ogląda insze seriale, to nie trudno nie pamiętać o co chodzi :D
Pierwszy odcinek nowego sezonu, zaliczony.
Moje wrazenia na duży i to bardzo duży plus.
Nowy rodzaj Zombiaków, trudny do rozpoznania.
Serial wymiata, chcby pomysłami, bez zbędnego pitolenia byle do przodu.
Myślę że te osoby o których piszesz, będą w którymś z przytułków co była mowa pod koniec odcinka.
Mam nadzieję. To co prawda Z Nation i można się spodziewać wszystkiego, ale takie porzucenie kluczowych wcześniej osób przez 90% sezonu trochę uwierało :) . Były poboczne wątki a o obozie cicho sza.
Zgadza się.
Ale odcinek przedni, zwłaszcza motyw Roberty na tej farmie.
Nie lubię takich wątków romantycznych, ale tu im wyszło fajnie.
Murphy jak zwykle rozwala system.
Te nowe Zombiaki, coś niesamowitego bo nawet nie wiadomo czy to są Zombiaki.
1 odcinek 5 sezonu jest bardzo dobry. Wiemy już co SyFy zrobili z pieniędzmi za sprzedanie the Expanse Amazonowi
I robią to naprawdę dobrze, a wręcz super dobrze.
Kurde tak wytwórnia produkującą gnioty, a tu prawdziwa perełka w postaci serialu Z Nation.
Piąty sezon wystartował całkiem nieźle. W zasadzie ciężko coś konstruktywnego napisać, bo to wszystko dopiero się rozkręca. Oczywiście jak się można było spodziewać, wszystko skończyło się dobrze z tą całą Black Rainbow (no prawie), Warren nawet odzyskała swoje naturalne włoski (nawet tego słowem nie skomentowała). Ten Django mudżyn, zapowiada się na interesującą postać. Może nie wiele można jeszcze o nim powiedzieć, ale zdaje się być takim kolokwialnie ujmując spoko farmero-kowbojem :D Choć jako że został n-tym chłopem Roberty, to obawiam się że długo nie pociągnie. Zwłaszcza że Murphy (wyglądający jak diabełek :D) zapewne rozwali Warren tą sielankę na farmie.
Niby się nie nabrałam na baitowy początek z Dockiem, ale jednak jakiś cień obawy był.
Lilly ma fajnego fryza :D
Ciekawa koncepcja z nowym rodzajem zombiaków. Mam nadzieje że to jakoś rozwiną (zombie ciasteczka :D).