PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10061976}

Z tej strony Zodiak

This Is the Zodiac Speaking
2024
6,6 2,2 tys. ocen
6,6 10 1 2180
Z tej strony Zodiak
powrót do forum serialu Z tej strony Zodiak

To nie jest przypadkiem to samo (może lekko rozszerzone) co dokument z 2007 o takim samym tytule? Jeśli ktoś wie, to bardzo proszę o info, czy są to nowe fakty w sprawie Zodiaca?

Fanaberiaa

Nie oglądałem tamtego dokumentu i rzeczywiście dziwne, że wybrali taki sam tytuł. Kiedyś chciałem go zobaczyć ale chyba nie mogłem znaleźć. Tutaj mamy oczywiście pewien skrót faktów o historii, morderstwach, śledztwie, listach, szyfrach, co się działo. Jednak najważniejsze i to zapewne można traktować jako "nowe fakty" albo argumenty, to jest główny wątek tego serialu - rodzina, która znała z tamtych lat i potem Artura Leigh Allena, głównego podejrzanego, gdyż w zasadzie w tamtym czasie spotykał się z ich matką, odwiedzał ich, zabierał na wycieczki, a pierwotnie uczył w ich szkole. No i omawiają wszystkie ważne sytuacje, które pamiętają, co robili i to się składa w pewną sensowną całość. Są wręcz dość zaskakujące odkrycia. Kiedyś interesowałem się bardziej tą historią, ale to w okolicach premiery filmu Finchera, tak więc nie wiem czy ta rodzina kiedykolwiek o tym mówiła, to były znane fakty, ale na pewno część z nich ujawniła się i została odkryta dopiero w ostatnich latach. Jeśli to jest pierwszy raz pokazane z tej perspektywy to można powiedzieć, że dokument jest dość przełomowy, ale z drugiej strony, jak na razie, nie ma to żadnego wpływu na wyniki i oficjalne oświadczenia policyjne. Mimo wszystko uważam, że to jest bardzo ciekawy dokument.

ocenił(a) serial na 7
maxplastic

Po obejrzeniu zwiastuna miałam lekkie Deja Vu, bo gdzieś już oglądałam identyczne sceny i przypomniało mi się, że przecież był dokument i to dość dawno, ba nawet tytuł ten sam. Tak czy inaczej obejrzę i ocenię jak to się ma do tego co już oglądałam i znam, bo swego czasu bardzo się tą sprawą interesowałam. Dzięki piękne za odpowiedź!