PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180734
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

świetny serial

ocenił(a) serial na 9

pomimo wszystkich wpadek, niektórych niezbyt ciekawych odcinków, końcowych wręcz kiczowatych elementów fantasy i zakończenia, które nie dokońca spełniło moje oczekiwania, ten serial uważam za genialny. Cała psychodelia wyspy, obłęd przebywania w niewiadomym celu na dziwnej niezrozumianej wyspie, to było świetne.

damianyk

też tak myślę. mimo dramatu, który zgotował im los, katastrofy samolotu, którą przeżyli, to własnie piękno i dzikość wyspy przykuwała bardziej, niż motywy, dla których oni się tam znaleźli. Nie oznacza, że te historyjki bohaterów nie są ciekawe. Problem tylko, że mając przed sobą widmo zostania na wyspie, brakuje mi odcinków, w których bohaterowie po prostu przeszukują ją od wschodu do zachodu i od północy do południa. Nawet gdyby miało to być przeczesywaniem dżungli, chodzeniem za głosami, ucieczką przed anomaliami, odkrywaniem śladów istnienia innych ludzi, to mógłbym takie coś oglądać przez całe 6 sezonów. Niestety jak widać scenarzystom szybko znudziła się wyspa i postanowili podążyć tropem bohaterów. Tym samym wyspa dalej pozostała tajemnicza i nie odkryta

ocenił(a) serial na 10
lolomgroflpwned

nie zgodze się z Tobą gdyby serial krecił się wokoł zdarzeń na samej wyspie zrobiłby się szybko nudny jak wiekszosć tego typu seriali.
Przez właczenie retrospekcji moim zdaniem genialnych mieliśmy możliwość głębszego poznania wielu bohaterów.

ocenił(a) serial na 10
YourMind

zgadzam się - scenarzyści pięknie to wszystko poprowadzili - wiedzieli kiedy zakończyć flashbacki i wprowadzić flashforwardy - ilość sezonów wyważona (nie za dużo nie za mało). I właśnie główna siła serialu tkwi nie w tajemnicach, nie w wyspie ale w kapitalnie napisanych postaciach. Zakończenie mnie osobiście usatysfakcjonowało.

ocenił(a) serial na 10
jaffat

Zgadzam się dla mnie serial był arcydziełem i zyskał jeszcze więcej bo znakomitym finale - totalnie mnie to zaskoczyło :) Chociaż ja te 6 lat nadrobiłam w dwa tygodnie :) Dodam, że początkowo skupiłam się na zagadkach, dopiero później zagłębiłam się w historię, pokochałam bohaterów i dzięki twórcom poczułam się jakby częścią tego wszystkiego. Jak dla mnie to serial życia ale oczywiście zebrał kilka kiepskich opinii z powodu właśnie finału. Wszystko było na swoim miejscu - a dodatkowo świat alternatywny - geniusz.

misiaczek37

ja nigdy nie byłem fanem seriali - ale Lost to dla mnie niesamowita przygoda , która na dwa miesiące (tyle oglądalem wszystkie sezony) pozwolila mi zyc w innym swiecie ;]