PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180734
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Jak taki serial jak lost , który jest jedyny w swoim rodzaju , niepowtarzalny i po prostu świetny , najlepszy serial wszechczasów może zajmowac tak niską pozycje ? Dla mnie to jest jakies nieporozumienie . Czy w polsce są jacys antyfani Losta , że taki zaniżają tę note , w innych krajach to jest czołowy nr 1? W tym serialu wystarczy trochę pomyślec , a nie narzekac , że sie go nie da zrozumiec .

ocenił(a) serial na 10
Sylwert

Przede wszystkim trzeba go oglądać od początku. Rzeczywiście to jedyny serial, który w czasie oglądania kolejnych odcinków staje się czymś więcej niż serialem.

Sylwert

Ciągle mnie zastanawia dlaczego zagorzali fani losta, myślą że jedynym powodem dla którego daje się temu serialowi ocenę słabszą niż 10/10 jest, to że się go nie rozumie. A z tym jedynym w swoim rodzaju to pojechałeś konkretnie...

Polon92

Fakt za nisko. Jak dla mnie przez pierwsze trzy sezony serial jest wręcz wybitny. Budowanie napięcia, emocje, postacie, wielowątkowa fabuła a także aspekty techniczne (zdjęcia itp.) stoją na najwyższym poziomie. Oglądanie odcinków co tydzień, oczekiwanie na następny sezon i cała fanowska otoczka to coś niesamowitego. Nie zrozumie tego też osoba która postanowiła obejrzeć serial i obczaiła 5 odcinków pod rząd i stwierdziła ze to nie dla niej. LOST powinien być dawkowany. Niestety... twórcy powinni zakończyć serial na 3 sezonie. Wyjaśnić kilka wątków wcześniej, kilka zostawić niewyjaśnionych (bo ich wyjaśnienia były śmieszne) i pozostawić cliffhanger 3 sezonu jako zakończenie serialu. Wtedy byłoby wybitnie i pamiętnie. Aczkolwiek mamy sezon 4... nie jest on zły, ale widać spadek formy, odcinki już tak nie ekscytują, a i budżet jakiś mniejszy. Sezon momentami męczący i bez polotu. Finał wręcz śmieszny który poszedł w kierunku kompletnego Sci-Fi. I mamy sezon 5, kiedy zaakceptuje się już motyw podróży w czasie (który wg. mnie był kompletnym zapychaczem i pretekstem do prostego wyjaśnienia kilku wątków), to wypada on lepiej niż poprzedni. Aczkolwiek już czuć że to nie to samo. No i następuje finałowy sezon 6. Można by pomyśleć że twórcy staną na wysokości zadania i wróci on do formy 3 pierwszych. Olano wątki Sci-Fi, którymi byliśmy męczeni przez 2 poprzednie sezony, zaserwowano nam całkowite Fantasy. Sezon wydaje się nawet dobry... puki nie obejrzymy tragicznie słabego finału serialu. Wtedy zdajemy sobie sprawę że twórcy nie mieli kompletnego pomysłu na zakończenie. Prawdę mówiąc, mieli oni masę możliwości na to jak to wszystko doprowadzić do końca, wybrali tą najgorszą. Z jednej strony tak niskie miejsce można traktować jako karę za spadek formy, oraz bezczelnie słaby finał, z drugiej jednak, 3 pierwsze sezony były tak świetne że aż mi się serce kraje że widzę ten serial aż tak nisko.