Pierwsze serie aż chciało sie oglądać ale im dalej tym absurdów się mnożyło i w sumie twórcy
robili widzom kipisz z mózgu. Najgorzej było jak zaczęło się z przenosinami w czasie, takiego
bigosu nie widziałem w życiu i zrezygnowałem bo wytrwać nie potrafiłem z takimi absurdami na
ekranie. O ile na początku byłem ciekaw jak się to skończy kolejne kręcone serie odrzucały a
nie przyciągały i nie będzie przesadą jak powiem że "Co za dużo to nie zdrowo". No cóż, tak czy
inaczej pozdrawiam.
Wedlug mnie mogli zakonczyc serial na trzecim sezonie, byłoby najlepiej.Ale kolejne sezony nie są zle i nadal sie je fajnie oglądało.
Nie było najmniejszych szans na zakończenie po 3 sezonach, ABC to nie HBO i nie zdejmują z ramówki serialu z ponad 15-milionową widownią. Nawet gdyby zrezygnowali Abrams/Lindelof/Cuse i reszta z ekipy Bad Robots to ABC powierzyłoby produkcję dalszych sezonów innemu studio.
a skoro oglądaliście całość powiedzcie mi czy wyjaśniły się wszystkie niejasności do końca serialu czy nie bo przerwałem na 4 i niewiem co było dalej ...
A ja kocham ten serial. Jako całość jest dla mnie arcydziełem. Rzecz jasna każdy ma swój gust. Większości jak widzę podobały się pierwsze sezony. :) Jak dla mnie najlepsze rozkręca się od połowy trzeciego. Im dalej w las tym lepiej. :)
Puk puk, to był serial S-F, do tego wątek z przenoszeniem w czasie był bardzo przemyślany i świetnie zaplanowany, Mam wrażenie, że na scince-fiction niewiele się znasz, skoro piszesz tu o "absurdach"
widzę, że w wielu rzeczach sie zgadzamy aqu23 . W ogóle mamy duże podobieństwo "gustowe" :)
Pozdrawiam.
Jest może S-F ale po prostu twórcy spieprzyli jak dla mnie klimat serialu i właściwie wyszedł bigos bo niektóre wątki są strasznie pogmatwane.
Dla mnie 5 sezon najlepszy za: Oceanic Six, Locke'a, Dharmę, Manipulacje czasem, Miły bigos :P, Piękne wejście do finalnego sezonu
Według mnie najlepszy jest 2 sezon, później 1, 3,4,5,6..Piaty sezon był bardzo dobry, ale wyraźnie gorszy od dwóch pierwszych, troche juz naciągane z tymi podróżami w czasie, ale dość fajnie im to wyszło.