PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180734
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Wiec jak wiemy seria 6 to przede wszystkim wydarzenia juz po tym jak oni WSZYSCY nie zyja. Jack umarl na wyspie, Hugo, Ben i Desmond nadal byli na wyspie po jego smierci. Kate, Sawyer i reszta, odlecieli samolotem i prawdopodobnie przezyli, ale tego sie nigdy nie dowiemy. Nastepnie gdy juz wszyscy z nich umarli, a moglo to byc np 50 lat pozniej, spotkali sie ponownie. Dlatego ojciec Jacka powiedzial w ostatnim odcinku, ze wszystko co sie stalo, wydarzylo sie naprawde i ze niektorzy z jego przyjaciol umarli wczesniej, a niektorzy pozniej. Oni wszyscy tak jakby toczyli zycie posmiertne do czasu gdy sie spotkali i mogli "odejsc" i odnalezc spokoj duszy.

Byli wybrani przez Jacoba i rozbili sie na wyspie, byli blisko, byli przyjaciolmi, niektorzy umarli wczesniej, inni pozniej ale po smierci znow sa razem... Ojciec Jacka duzo tlumaczy w ostatnim odcinku takze polecam obejrzec pare razy, najlepiej bez polskiego lektora.

Nadal duzo rzeczy nie zostalo wyjasnionych np niedzwiedzie polarne, albo czemu Sun podczas powrotu na wyspe byla jedyna z Oceanic 6 ktora zostala w samolocie, a reszte gdzies teleportowalo w ogole w inny przedzial czasowy.

Moim zdaniem zakonczenie bylo zaskakujace,niebanalne, bardzo religijne i moze dlatego dla wielu tak niezrozumiale...

ocenił(a) serial na 10
Lash

Niedźwiedzie polarne zostały wytłumaczone m.in. w epilogu.
Sun się nie teleportowała w inny czas ponieważ nie była kandydatką.

ocenił(a) serial na 10
chlebzszynka

Zgadzam się z tobą! Polać mu!

ocenił(a) serial na 10
chlebzszynka

No tak, tylko jedno nazwisko Kwon bylo w jaskini... niedzwiedzie uciekly z klatek i poprostu biegaly po buszu. Jasne. Dzieki

ocenił(a) serial na 10
Lash

... wiec dlaczego Kate nie bylo w samolocie?? Przeciez nie byla kandydatka.Mimo tego ze Jacob ja dotknal!! Jest scena w ktorej Charles chce ja zabic bo poprostu nie jest potrzebna, nie jest "wybrana", nie ma jej nazwiska w jaskini...nawet Sawyer to powiedzial....

ocenił(a) serial na 10
Lash

Moja teoria z niedźwiedziami jest taka, że były one zamykane w pomieszczeniu z kołem, które przekręcały i teleportowały się do Tunezji (Charlotte znalazła tam obrożę). Dlaczego akurat niedzwiedzie polarne? Ponieważ przy kole panowały bardzo zimne warunki, do tego niedzwiedzie to bardzo inteligentne zwierzeta.

ocenił(a) serial na 10
chlebzszynka

No tak teraz pamietam jak znalazla caly szkielet z obroza.

ocenił(a) serial na 10
Lash

trzeba trochę myśleć. Lost nigdy nie podawal niczego na tacy

ocenił(a) serial na 10
Lash

Co Ty chciałeś więcej w sprawie niedźwiadków ? Były częścią projektu badawczego Dharmy, poza tym było kilka innych, drobnych szczegółów w ich sprawie i to tyle.