PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180784
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Henry Gale

ocenił(a) serial na 10

Myślicie czy powiedzą (wyjaśnią)coś na temat tej postaci? Jak się znalazł na wyspie( wiem że balonem), kto go zabił itp

użytkownik usunięty
no_bo_co

o właśnie zapomniałem o nim... jak to było, kogo w tym grobie znaleźli???

ocenił(a) serial na 10

Znaleźli właśnie Henryego Gale ;) Tego, za którego podawał się Ben, gdy siedział w niewoli. Sayid rozkopał grób, w którym miała leżeć żona Henryego aka Bena ;)

użytkownik usunięty
lament

znaczy to wiem tylko było coś tam że jakiś dokument znaleźli przy nim i było zdjęcie murzyna czy coś....

ocenił(a) serial na 10

i było planowane, że w odcinku o Benie w szóstym sezonie miało byś wyjaśnione dokładnie o tej postaci, ale tego nie zrobili

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

a co tu wyjaśniać?
typ podróżował w balonie i rozbił się na wyspie, dorwali go Inni, zabili a Ben później użył jego historii by wymyślić sobie fałszywą tożsamość gdy został złapany przez rozbitków. tyle

ocenił(a) serial na 10
Murdoc

No chyba trochę przesadzasz. Inni nikogo nie mordowali ot tak, to wbrew pewnym pozorom nie było stado psycholi.

Również liczyłem na sylwetkę Gale'a no ale niestety, nie będzie jej.

ocenił(a) serial na 10
Nick_filmweb

przecież Inni nie znosili obcych na ich wyspie, sam Mr Friendly powiedział Jackowi, że są dla nich jak robaki, które zalęgły się im w domu. Widmore bez mrugnięcia okiem rozkazał zabicie Rousseau oraz jej córki, tak więc spokojnie mogę sobie wyobrazić, że Ben chciał pozbyć się Henry'ego, który hasał sobie po ich wyspie...
Możliwe też, że Henry skręcił sobie kark np po upadku z pewnej wysokości... tak czy owak, sęk w tym, że to nie jest istotny element serialu a już na pewno nie żadna super tajemnica na którą warto poświęcać choćby minutę w ostatnich odcinkach.

ocenił(a) serial na 10
Murdoc

No, w sumie. Myślałem, że napiszesz o czystce Dharmy.

Swoją drogą jak to możliwe, że Jacob zezwolił na śmierć tylu ludzi z ręki Bena.

Może faktycznie Jacob i Czarna koszula to dwóch, równych sobie skurwysynów?

ocenił(a) serial na 10
Nick_filmweb

A byc może po prostu Henrego ubił czarny dym :] Grupa Richarda (być może przypadkiem) znalazła balon, ciało i pochowali go.

ocenił(a) serial na 10
Nick_filmweb

"Swoją drogą jak to możliwe, że Jacob zezwolił na śmierć tylu ludzi z ręki Bena."

Z ostatnich odcinków wynika, że Jacob był raczej obserwatorem niż nadzorcą grupy Innych. To prawda, że po części stworzył tę grupę, ale po coś też stworzył pozycję przywódcy. Chciał dać im wolną rękę bo jego priorytetem było testowanie ludzkości by udowodnić coś MIB. Myślę, że Jacob ingerował w postępowanie Innych tylko w wyjątkowych okolicznościach, np. wtedy gdy rozkazał im wybudować pas startowy na Hydrze (teraz już wiemy po co).

ocenił(a) serial na 10
Murdoc

cholera stary, sam tego wczesniej nie skojarzyłem :] rzeczywiście, fajne nawiązanie do trzeciego sezonu i domknięcie tej częsci scenariusza.... tylko czemu własnie zależało mu na tym pasie ? ogólnie by w przyszłości używali go zamiast łodzi podwodnej ?

ocenił(a) serial na 10
aqu32

podejrzewam, że Jacob spodziewał się w przyszłości lądowania samolotu Ajira 316