PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180720
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

TVP sucks

ocenił(a) serial na 9

Po tym co dzisiaj zrobili właśnie straciłem do nich zaufanie. Kto to widział by urywać emisję serialu pod sam koniec, i to w ostatnim odcinku.

ocenił(a) serial na 10
masti92

ROTFL, pogrążają samych siebie ;] W którym dokładnie momencie ucięli ?

aqu32

no nie wierzę...!!
jak można było zrobić coś takiego?? co za matoł to zrobił?
jak można nie wyemitować do końca finalnego odcinka ostatniego sezonu??!!!
myślałam, że zrobili przerwę na reklamy..

ocenił(a) serial na 9
Shadout_Mapes

No ale w programie jest przeciez napisane, ze dzisiaj 16 i 17 a jutro ostatni 18 odcinek, to nie wiem o co wam chodzi...

Gooner

o to, że ciachnęli drugi odcinek w ten sposób, że w pierwszej chwili zdębiałam zdziwiona, że TVP zaczęła przerywać programy, by nadawać reklamy

Shadout_Mapes

ale ten odcinek się tak kończy;] Dwa ostatnie odcinki to kolejno The end part 1 i part 2, nie maja zaznaczonego zakonczenia ani początku. Miłego oczekiwania

Foltest

nie ma podziałów na part 1 i part 2, ostatni odcinek to The End i tak jak w pozostałych finałach sezonów jest jeden długi odcinek - w tym przypadku 17/18

A TVP pocięła go sobie po swojemu;P

MrSheibuss

skoro oficjalna liczba odcinków to 18 znaczy że podział istnieje, z tego co pamietam TVP zawsze puszczało ostatnie odcinki w jednym dniu, teraz jak widac nie wyszło

ocenił(a) serial na 10
MrSheibuss

Heh, a to wszystko jasne, dziś wieczorem jest 18ty odcinek ... myślałem, że przerwali by pokazać jakieś specjalne wydanie wiadomości czy coś w ten deseń ;]

ocenił(a) serial na 10
masti92

Szok i istne kuriozum. Jak można przerwać ostatni odcinek takiego serialu w taki sposób. Jack wychodzi od Locke który doznał "przypomnienia", a tu bach reklama, wtf?, a po reklamach Mistrzowie Horroru, jeszcze większy WTF?! Wysili by się i wstawili przynajmniej napisy końcowe. Teraz już nie dziwi mnie fakt tak niskiej oceny Lost na filmwebie, puszczają kiedy chcą i jak chcą, przecież taki zabieg kompletnie rozwala wymowę finałowego odcinka. Wstyd!

ocenił(a) serial na 9
Mystery_Man

No właśnie liczyłam na to że ktoś tutaj skomentuje to co wczoraj tvp zrobiło. John powiedział Jackowi że ma nadzieje że kiedyś ktoś pomoże mu tak samo jak on pomógł jemu, a tu nagle bum reklama. Rozumiem że Lost ma słabą oglądalność w tv , ale są jednak osoby które go oglądają a tvp za przeproszeniem robi nas widzów w buca :/ Nawet nie wiadomo jak się ten odcinek skończył, bo w końcu napisów jeszcze nie było. Mam nadzieję że dzisiaj w ostatnim, finałowym odcinku nie zrobią znowu takich jaj.
Aha,szkoda że nie puszczą tego krótkiego epilogu :(

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Właśnie ja też byłem zaskoczony bo miałem przyjemność oglądnąć ostatni odcinek i tak sobie oglądam wczoraj i patrzę że dalej leci a to już part 2 odcinka finałowego ,ja się już w czuwam ,bo ten odcinek że trochę się pogrąże mnie rozczulił i właśnie ja oglądam Jack wychodzi od Locke i patrzę koniec.Dokładnie powinni przynajmniej dać napisy końcowe ,na początku myślałem że zrobili przerwę a tu później jacyś beznadziejni mistrzowie horroru.A tak a propo TVP nie powinno nadawać Zagubionych jak sobie chcą raz o 21 później 22 a teraz o 23 za nie długo w ogóle by nie wyemitowali ,ale cóż dziś o 23:00 po 8:00 latach koniec ,szkoda bo to najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem :)

użytkownik usunięty
tytan5017

ale chciałbym powiedzieć ze wszedzie jest tak rozdzielony finał,part 1(odcinek 17) konczy sie gdy jack bignie do Locke,tak samo puszczali na axn i tak samo jest w polskim wydaniu dvd a merykańskim tez tak jest

ocenił(a) serial na 10

masz zupełną rację, zwracam honor TVP

aqu32

ja w odróżnieniu od was tylko czekałem aż to przerwą, bo wiedziałem że tak zrobią, wystarczyło znać program. tylko że ja spodziewałem się tego trochę wcześniej i trochę się dziwiłem, że wciąż leci, no ale w końcu przerwali, to było pewne i żadnego bulwersu nie odczułem.

ocenił(a) serial na 9
aqu32

Również zwracam honor, po prostu emocje wzięły górę. Myślałem że ktoś coś schrzanił u nich. Ale nie zmienia to faktu że i tak sposób w jaki rozłożyli emisje (na dwa dni) jest po prostu beznadziejny. Mimo wszystko dziękuje TVP za te wszystkie lata. Chciałbym jeszcze napisać że oglądając ostatni odcinek strasznie się wzruszyłem, było nie było serial wiąże się z niemal połową mojego świadomego życia, i raczej nigdy nie powstanie już serial równie wybitny jak Zagubieni.

masti92

Wg mnie oni ni przerwali filmu, tylko to już chyba był koniec odcinka - tylko bez napisów.

masti92

W amerykańskiej telewizji było tak, że ostatnie dwa odcinki były połączone, w miejscu w którym wczorajszy odcinek się skończył była zwykła reklama, a później kontynuowano dalej, ale TVP ubzdurało sobie, że we worki zacznie puszczać jeszcze jeden odcinek, gdyby nie to, odcinek o Jacobie oraz pierwszy wczorajszy byłby emitowany wczoraj, a wczorajszy drugi odcinek i odcinek dzisiejszy byłby emitowany za tydzień jako jeden prawie dwugodzinny odcinek, tak jak było w amerykańskiej telewizji, bez głupiego urywania w połowie i puszczania go na drugi dzień. O godzinie nadawanie to już nawet nie wspomnę.

sledziks

ale w pozostałych sezonach TVP nie cięło finałów sezonów, zawsze 2 ostatnie odcinki sezonu były połączone w jeden i oznaczane tak jak np. SE6 17/18 czy SE1 23/24. Widać finał całego serialu szanowna TVP postanowiła uciąć w idiotyczny sposób.

Swoją drogą jestem ciekaw jak dzisiaj zaczną ten odcinek czy puszczą tradycyjne "Previously on LOST" czy z lotu wrzucą scenę jak Jack napierdziela się z Lockiem...

użytkownik usunięty
MrSheibuss

ludzie to nie wina tvp1 ,ona puszcza go dobrze,w ameryce obie czesci finału póscili łącznie ale jest tak ze finał jest rozdzielony na dwa odvinki,17 odcinek konczy sie gdy ma być walka jacka z lockiem i zrobiono tak bez napisów zakonczenie odcinka a 18 odcinek zaczyna sie po tym,a ameryce te dwa odcinki na dvd tez tak są rozłozone,w polskiej wersji dvd tez tak jest i tak samo puszczano na axn,zrozumcie ze to nie tvp tak zrobiło bo są debilami tylko poprostu tak są zrobione te odcinki,a 18 odcinek nie zacznie się co było w poprzednich odcinkach tylko odrazu od początku walki,tvp puszcza tak jak powinno być

Może tak puszczać, ale po jakiego grzyba rozdzielili to na dwa dni? Gdyby nie zaczęli puszczać odcinków we wtorek to wszystko byłoby ok.

ocenił(a) serial na 10
sledziks

To już pytanie do "fachowców" z TVP ;]

ocenił(a) serial na 10

ale w poniedziałek TVP przerwało w innym momencie- tuż po rozmowie Jacka z Lockiem po jego "przebudzeniu" w szpitalu. Co więcej w dziwny sposób połączono dwie części bo między biegiem Jacka do Flocka a jego atakiem na niego jest chwila przerwy a w TVP od razu po wyskoku go uderzył, wyglądało to tak jakby ktoś grzebał przy montażu :P

Dobos

Tak zostało zmontowane w wydaniu DVD. TVP ma wersję taką samą jaką dostaliśmy w wydaniu na płytkach. TVP nie mieszało w montażu, po prostu tak zostało to zrobione, ale dalej będę się upierał, że strasznie głupio zrobili rozdzielając te dwa odcinki na dwa dni, a pora emisji to już jest totalny kretynizm. Duża liczba osób nie mogła zobaczyć ostatniego odcinka bo musi wcześnie wstać. TVP odebrało wielu widzom to na co czekali przez kilka ostatnich lat. Ja na szczęście widziałem już dawno ostatni odcinek (dzisiaj też oglądałem), ale nie zapomnę im tego. Upierają się żeby płacić abonament, a robią wszystko żeby widza zniechęcić.

ocenił(a) serial na 10
sledziks

Masz rację, emisja finału "Lost" w polskiej telewizji to kpina. Powinni wziąć przykład z kolegów po fachu z ABC i nie odpierdzielać lipy. Telewizja to nie wydanie DVD gdzie można sobie włączyć jeden odcinek po drugim. Jak na serial, którym przez kilka lat TVP przyciągała widzów przed telewizory, czyniąc go jedną z większych atrakcji w programie to wyjątkowo bezczelnie się z nim pożegnała. Oglądalność pod koniec na pewno była mizerna, co nie zmienia faktu, że wiele osób oglądało serial w TV. Mogli chociaż finał wyemitować w całości o przyzwoitej godzinie. Niestety tak się nie stało. Wkurzały mnie też wyskakujące co chwila reklamy seriali zakrywające tak 1/4 , 1/5 ekranu. Wyborny sposób na zrujnowanie klimatu.

ocenił(a) serial na 9
masti92

Nie byłoby problemem dla TVP1 puścić dwugodzinnego odcinka, bo zawsze puszczali po dwa. Tak się tylko złożyło, że w zeszłym tygodniu puścili dwa w poniedziałek i jeden we wtorek, to został im jeden odcinek zwykły i trwający dwie godziny. Czemu po prostu nie poczekali jeszcze jeden tydzień, by wszystko leciało w zwykłej kolejności? Podejrzewam, że z powodu niskiej oglądalności chcieli go jak najszybciej zakończyć. I tak oto zwieńczenie kilku lat emisji przeszło bez większego echa...