PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180734
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

czy ktos mi wytlumaczy

użytkownik usunięty

jak to sie skonczylo?
przysiegam zaplatalam sie w watkach nie zalapalam....
bede wdzieczna

od czego masz gooogla;] Teraz młodzież to by tylko na łatwiznę szła!!

ocenił(a) serial na 5
Private_Witt

Gdyby wszyscy na zadane pytanie udzielali takiej odpowiedzi, to w googlu by nic nie było. Skończyło się tak, że wszyscy umarli i poszli do nieba, a te wszystkie wątki to był pic na wode, nie miały wogóle żadnego znaczenia, bo to byla historia o ludziach a nie o tajemnicach, inna sprawa, że gdyby nie tajemnice to by nikt tego nie oglądał.

ocenił(a) serial na 10
hazy_1

Jak już odpowiadasz na takie pytania mogłeś to chociaż zrobić postronnie, a nie ze swoimi własnymi dopiskami i opiniami.

aqu32

hahah właśnie!!!, a później google jest zaśmiecone takimi subiektywnymi streszczeniami ;p o ile w ogóle można to cuś tak nazwać;p

hazy_1

Poza tym głupoty piszesz! Pierwsze 2 sezony miały rzeszę fanów głownie dlatego, że garściami czerpały ze zwykłej telenoweli!! Kiedy akacja się zawiązała i małymi krokami twórcy zaczęli zmierzać do finału (koniec z biwakowaniem na plaży, łowieniem rybek i zarywaniem lasek) a wątki obyczajowe zeszły poniekąd na dalszy tor wielu ludzi się odwróciło od tego serialu. Znam nie wiele osób, którzy by oglądali ten serial dalej po 2 sezonach. Zawsze słyszałem tą samą żałosną śpiewkę, której nawet nie przytoczę. Więc jęczenie, że twórcy w zakończeniu zmienili wydźwięk całego serialu jest jakimś totalnym nie porozumieniem, tak samo jak sprowadzenie go do jednego słowa -TAJEMNICA i bardzo mi przykro, że kręciły Cię w nim tylko zagadki ;]

ocenił(a) serial na 5
Private_Witt

A co miało mnie kręcić? NUDNE rozterki Kate czy przespać się z Sayerem czy Jackiem? Właśnie pierwsze 2 sezony były najbardziej tajemnicze, liczby, bunkier, tamci, statek na środku wyspy, to jak losy bohaterów krzyżowały się przed katastrofą, dopiero potem zaczeła robić się z tego telenowela.

hazy_1

Krzyżowanie się losów bohaterów to właśnie telenowela;] Kiedy pojawiły się podróże w czasie zrobiło się prawdziwe s-f i wtedy tak naprawdę pokochałem ten serial, a tajemnica jest jest częścią każdego filmu i serialu, w końcu oglądamy je żeby prędzej czy później poznać zakończenie. W każdym razie nie mówię, że te sezony są złe bo dałem im po 10, ale odrzucanie i opluwanie wszystkie co było po nich jest śmieszne- to nie black album Metallicki;p

ocenił(a) serial na 5
Private_Witt

Ale bzdety. Jeśli chodzi o krzyzowanie się losów bohaterów, dla mnie to bardziej zawsze podchodzilo pod bardziej tajmniczą częśc tego serialu niż telenowele, bo wkońcy to, że Jack i Desmond spotkali się w bunkrze, to że Claire była przyrodnią siostrą Jacka i lecieli tym samym samolotem to tyklo zwiększało tajemniczość tego serialu. Tajemnice są w każdym serialu i filmie jak napisaleś ALE NIE W TAKIM STOPNIU, w lost to właśnie tajemnice były siłą napędową tego serialu. Z telenoweli to byly te nudne romanse Jacke, Sauera, Kate, Jina, Micheala, Sun, te ich nudne trójkąciki, którym niestety często poświęcano całe odcinki.

użytkownik usunięty
hazy_1

Obejrzałam ostatni sezon na sile, uznałam ze wytrzymałam tyle to ten ostatni obejrzeć bo chce wiedzieć jak to się skończyło. Kiedy zobaczyłam ze wszyscy na końcu idą w stronę światła, przyznam uznałam ze to żart jakiś. OCZYWIŚCIE ze natychmiast uruchomiam Google- ale tam tylko zachwyt na tak fantastycznym zakończeniem i teorie, teorie , teorie. Wiec na serio was zapytałam bo choć głupiutka nie jestem przyznaje otwarcie ze NIE WIEM jak się ta historia skończyła uznajac po cichu ze wszyscy umarli wiec po co kolejne serie - życie po życiu? zbłąkane dusze? no musiałam czegoś po drodze nie zrozumieć! Ale jednak widzę nie..- no cóż to tylko serial. Dzięki :)

Oglądałaś serial o podróżach w czasie, jakiś dymnych potworach;p, a jak pojawia się motyw czyśćca i nieba to od razu, że żart;p

Masz u mnie plusa za uruchomienie googla;p i za przyznanie że jesteś głupiutka;p Każda kobieta powinna składać co roku takie oświadczenie;p najlepiej razem z zeznaniem podatkowym; p
W nagrodę zdradzę Ci dziewczynko od zapałek całą nagą prawdę o zakończeniu LOST.
Uwaga, Uwaga...tutaj masz link do prawdziwego zakończenia tego serialu!!
http://www.youtube.com/watch?v=PHGuF9f0PNM&feature=player_embedded

miłego seansu!

Private_Witt

kurde :D znowu cos źle przeczytałem ;p jednak nie jesteś głupiutka;p zmieniam szkła;p

użytkownik usunięty
Private_Witt

zapytalam o opinie zeby otworzyc dyskusje, sobie tez rozjasnic w glowie, a tu czytam same inwektywy o sobie. Dziekuje za to tym ktorzy probowali cos wniesc do tej rozmowy.

Przepraszam;) to takie niewinne żarciki;) lubię Cię bo przyznajesz, że się do tego, że czegoś nie wiesz i nie zadzierasz nosa jak Ci Warszawiacy; p

hazy_1

Ale Bzdety. Serial był zajebisty bo miał zajebistą fabułę i tyle!, a na ten fakt złożyło się wiele rzeczy.
"to że Claire była przyrodnią siostrą Jacka i lecieli tym samym samolotem"
Akurat, żeś podał przykład typowy dla telenoweli ;p Takich tajemnic to Ci dostatek w Modzie na sukces;p