Zimno,ciemno i tak mnie wzięło na przemyślenia.Zalogowałem się i szperam co tam słychać ciekawego.Wkońcu natrafiłem na strone o powyższej produkcji.Z ciekawości obejrzałem jeden z odcinków(póżniej w czasie przerw na reklamy jeszcze pare razy po kawałku) i jakie wysuwają się wnioski na temat tej produkcji o tym za chwile.
Przyznam się ,że do założenia tego tematu skłoniły mnie liczne opinie na tutejszym forum zarazem negatywne jak i te pozytywne.Ponieważ,znam się troche na filmach,serialach itp postanowiłem w obiektywny sposób ocenić ten serial.
Na pierwszy ogień niech będzie zarys fabuły.Serial opowiada o grupce nastolatków chodzących do elitarnej szkoły.Jak to zwykle bywa mają oni
swoje problemy i radości.
Ocena=>Gdyby serial opierał się wyłącznie na tym schemacie byłoby ok.
Niestety tak nie jest.Scenariusz jest znowu podrasowany tzw."szerokim romansem" każdy z każdym przez pewien czas,co mnie osobiście bardzo odrzuca.Następnie pojawił się wątek hmmm .. "LOŻY"(śmiech) już sama nazwa jest irytująca.W skład której wchodzą wyrostki w garniturkach,kominiarkach z kijkami.Mają tajne spotkania w "podziemiach" szkoły,dręczą stypendystów i tak dalej.Ten wątek nie ma kompletnie sensu i jest zupełnie niepotrzebnie na siłe naciągany.Grupy boją się nauczyciele,dyrekcja i sami uczniowie.. no bez przesady!:)Grupka dzieciaków a ci się boją jakby mieli na karku Mafie.
Kolejna sprawa to obsada i gra aktorska.Po nielicznych aktorach widać,że pracują w swoim zawodzie,ale reszta 85% to kompletni amatorzy niczym statyści w "W11".Powyższa grupa wymawia swoje kwestie niczym wierszyk w przedszkolu na dzień babci.(do tego głupie uśmieszki,miny i ruchy rekami)Wszystko strasznie naciagane i sztuczne.Przejdzmy do obsady ról.Większość aktorów miała na liczniku dużo więcej niż przedstawiono w serialu co akurat zdaża się w wielu produkcjach.
Niestety tutaj to norma,prawie każdy wyglada na starszego niż powinien.
Odnoście miejsca akcji i budżetu nie wypowiem się żle, są różne fajerwerki,sporo pomieszczeń,ładne domki,ujęcia na powietrzu itp.
Kończąc tą mini recenzje czas na małe podsumowanie.
Zaznaczam ,że nic nie mam do tego serialu,kilka moich młodszych koleżanek ogląda i bardzo lubi ten serial.Dlatego uważam ,że mimo swoich wad nie jest jeszcze taki zły.Ma sporą rzesze fanek/fana nie znam co świadczy ,że ma pewien potencjał.Jest to typowa Meksykańska produkcja skierowana do romantycznych,lubiących miłosne rozterki nastolatek.Starsi widzowie będą się męczyć jak na nowoczesnej/pseudo wieczorynce.Serial ma jednak swoją wielką zalete potrafi rozbawić,zaciekawić swoich odbiorców na amen(czego osobiście byłem świadkiem).Na uznanie zasługuje też muzyka dobrze dobrana i wpadająca w ucho.Dla mnie typowego śmiertelnika największą zaletą jest jednak płeć piękna w nim występująca.Wypatrzyłem kilka naprawde pięknych dziewczyn które w swojej ujmującej wręcz naiwności oraz urokowi naprawde przyciagają wzrok zarówno mój jak i zapewne moich braci przed telewizorami.Jedno Meksykowi trzeba oddać mają tam piękne aktorki/piosenkarki.Poprostu na widok yyy..
sorry za błędy "Roberty,Mii,Lupity,Almy,Renaty(ojj marzyłem o takiej nauczycielce)Vico czy Valerii" krew się gotuje a zmysły wariują.
Dlatego prosze nie piszcie już więcej komentarzy typu "beznadzieja,dno"
,ponieważ każdy film ma swojego określonego odbiorce.Pomyślcie(do panów) za co my tak naprawde kochamy kobiety no! no! ...no własnie za tą ich wrażliwość,czułość,naiwność a co by było gdyby takich filmów,seriali nie było.Kobiety mogłyby to stracić ,dlatego szanujmy to panowie.Oczywiscie nie ma tam tekstów po których zastanowimy się nad własnym życiem ,ale na szczęście nie ma też wulgaryzmów,ostrych scen czy przemocy a reszta przedstawianych wartości mieści sie w serialowej normie.
Na koniec chciałbym wszystkich bardzo pozdrowić i podziękować tym którzy przeczytali i dotrwali do końca mojego tematu.
Na minus:Naciągana fabuła,gra aktorska,kolejna kopia "Beverly Hills".
Na plus:Krajobraz,potrafi rozbawić,wspaniałe kobiety..
Ocena:4:)
Dziekuje.(KOMENTARZE,WYMIANA POGLĄDÓW OK. BYLE BEZ WRZUCANIA)
Aha SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!
Ja chciałam Ciebie zapytać, kogo uwazasz za beztalencie, a kto Twoim zdaniem ma talent z serialu? ;) Możesz odpowiadac imionami bohaterów.
osoby ktore graja w tym filmie , wczesniej wystepowaly w inych filmach i serialach te chcialabym wiedziec kogo uwazasz za beztalencie
Moim zdaniem na uwage zasługuje między innymi "León Bustamante", "Franco Colucci" i "Guillermo Arregui"z kobiet "Alicia Salazar" i "Lupita".To tak na szybko.Reszta moim skromnym zdaniem to amatorzy.(Słowa "beztalencie" nie użyłem w poprzednim poście)Pisząc amatorzy miałem na myśli ,że grają kiepsko/sztucznie a nie ,że to ich pierwsza rola.
Najsłabsi aktorsko są "Roberta,Mia,Miguel,Diego,Jóse Luján i Giovani itd".Niektórych można usprawiedliwić bo graja w jakimś zespole ,ale z resztą jest krucho.POZDRAWIAM.
Ale zajebiście się rozpisałeś na temat tego serialu, ale masz też sporo racji. Co do "loży" to w 100% się zgadzam, bo od początku ten wątek był jakiś dziwny i niezrozumiały i bardzo głupi ogólnie rzecz biorąc. Natomiast co do gry aktorskij mam dobre zdanie, jednk nie zawsze jest ona taka sama, bo niektóre sceny do tego zmuszają i mogło by ich nie być. Chociaż serial jest częściowo skracany to te sceny z ciekawszymi materiałami zostały w Polsce i na naszym kontynęcie wycięte ze względu na to, że taki serial wytwórnia "televisa" Europie sprzedała. Muzyka bez zarzutów tym bardziej, że sześcioro aktorów i aktorek tworzy zespół muzyczny i na całym świecie sprzedał ponad 20 milionów płyt. Akcja toczy się w ekskluzywnej szkole, a tym samym budynku bardzo ładnym i te pola które w rzeczywistości są do gry w golfa, świadczy o elegancji w tym miejscu na planie serialu. Aktorki są naprawdę świetne i przyciągają uwagę, bo w tych spódniczkach wyglądają seksownie i z tego powodu serial jest chętnie oglądany!? Spokojnie mogły by wystąpić w jakiejś produkcji playboya chciaż w to wątpie, bo Dulce Maria Raczej nie zechce się rozebrać do naga jak i Maite Perroni i najstarsza Anahi, one są w zespole. Pokazały by co mają za piękno pod tymi spódniczkami, bo patrząc na nogi to wygląda obiecująco co każdy mi przyzna jak sądzę. I wogóle to jestem wielkim fanem tego serialu i pewnie jak 1 i 2 teraz tak 3 będą emitować w przyszłości. Oby tak było bo normalnie będę zły na telewizje za to gdyby nie było.
Pisząc ,że zasługują na uwage miałem na myśli to ,że grają poprawnie.
Jednak do aktorów wielkiego pokroju wiele im brakuje.Dlatego "michela81" tak naprawde sie z tobą zgadzam.
Że serialowa Mia to beztalencie? Hahaha, obejrzyj sobie Clase 406 z jej udziałem :|
Przecież to Maite (Lupita) jest amatorką, bo to jej pierwsza rola jaką zagrała w karierze. ;/
W tym serialu aktorka grająca "Miie" naprawde gra fatalnie.Temat jak i moje poglądy dotyczą tylko tej produkcji.Byc może w innej pokazała się z lepszej strony ,ale teraz piszemy wyłącznie o "Zbuntowanych".
A co do "Lupity" moim zdaniem jak na pierwszą role zagrało o niebo lepiej niż wyżej wymieniona koleżanka.
No własnie... (nie chcę tutaj nikogo bronić, czy obrażać) ale wydaje mi się, że rola Mii własnie miała być taka. Taka dziewczyna, która w życiu miała wszystko, ale była nieszcześliwa z powodu braku matki (sceny gdy Mia była smutna, czy gdy płakała przy zdjęciach mamy bardzo mnie przekonały) Ale ma też to być taka blondyneczka, która zawsze musi wyglądać idealnie i wie o tym, że faceci się za nią oglądają, bo jest śliczna. I te różne zwrotu typu: "jak trudno jest być mną!" sprawiają, że widz ogląda to przyjemnie i że chce mu się z tego śmiać :) Napiszę jeszcze tylko, że mnie osobiście rola Anahi się bardzo podobała ;)
Jeśli chodzi o Maite Peronni to rola Lupity w "Rebelde" była jej debiutem i uważam, że pokazała tam, że zasługuje na miano dobrej, początkującej aktorki ;)
Reszta aktorów może faktycznie nie zagrała super i wspaniale, ale każda rola ma pewien urok w sobie i każdy zwrócił na siebie moją uwagę ;) Bo ja bardzo lubię ten serial! :)
Z całym szacunkiem dziewczyny ,ale akurat oglądałem sceny w których grała płacz,smutek itd i zagrała fatalnie(Mia).Choć z drugiej strony Meksykańskie,Kolumbijskie i Brazyjiskie aktorki nie wybiegały nigdy poziomem grania ponad przecietność.Z moim obserwacji wynika ,że ich głównym atutem jest uroda i temperament.Oczywiście napewno mają w kraju "kilku" dobrych aktorów ,ale ogólnie z poziomem to jest jak w Polsce.Pozdro.
tzn ja mam chyba wiem o co chodzilo z ta Loża w sensie moralnym:)
z mojego punktu widzenia chodzilo tu o to zeby odroznic dobro od zla:) przez bohaterow- czyli jak i widzów. Loza to grupka uczniow uwazajacych sie za lepszych i przesladujaca stypednystow. Bohaterowie mieli w jakis sposob nam pokazac ze takie zachowanie jest zle i nie moralne. Chcieli i to im sie udalo zniszyc loze.Jak wiemy Rebelde jest to swiat nastolatkow patrzacych w wielu sytuacjach tak samo jak realna mlodziez. Serial nie jest edukacyjny ale ma taki moralne wskazówki do dzisiejszej mlodziezy:)Nie wiem czy to co napisalam jest zrozumiale ale nie moge sie wyslowic:P Aczkolwiek chodzi o to ze serial posiada wskazowki jak radzic sobie z przeciwienstwami i roznymi wyborami miedzy innymi miedzy tym co dobre a co złe:)
dziekuje za uwage:) yoo
Dziękuję ci za to, ze wyraziłeś swoją opinię bez wulgaryzmów! Nie cierpię po prostu, gdy ktoś nie powie nic sensownego tylko rzuci kilka ostrych słów i myśli sobie jaki to on fajny jest xD
Jestem fanką tego serialu, ale masz rację... Gra aktorska nie jest powyżej przeciętnej, a Loża to mi się w ogóle nie podobała od początku :/
Jednka ten serial ma w sobie to coś, co sprawia, ze go lubię... xD
Moje ulubine postaci to:
1. Lupita
2. Roberta
3. Mia i Miguel - najpierw Mia ciągle do niego "Ty prostaku!", a teraz są tacy słodcy razem...
4. Rodzice Giovaniego - ja z nich po prostu nie wyrabiam xD