Moja koleżanka jest wierną fanką Rebelde i często śpiewa ich piosenki.
oto wykonanie RBD- Save me .
http://w408.wrzuta.pl/audio/amRypz89Oxz/rbd-_save_me_wykonanie_mojej_kolezanki.
proszę o komentarze ;DD
Szczerze?
Niech lepiej wybierze inną piosenkę i nie po angielsku.;pp
Jakąś dużo łatwiejszą.;p
Ja powiem tak
były błędy, m.in. zamiast "falling" śpiewałaś "filling",ale nie będę się rozpisywać, bo trochę ich było, tak jak Ewka radzę wziąć prostszą piosenkę i nie po angielsku:P;) Powodzenia.
hej! Tez wysłuchałam tej piosenki i faktycznie duzo bledów. Ja proponuje zeby zapsiewala "Este corazon". Ma ładny głos a to jest ławta i przyjemna piosenka. pozdrawiam;)
mam wrażenie że ona w operze śpiewa;/;/ a w sumie to 'wyje'
jestem szczera do bólu i to jest zajebiście okropne:)
Dziewczyna która też dawała tu linki ze swoimi wykonaniami śpiewała jednak lepiej ;PP
niech ta koleżanka się nie bierze za śpiewanie albo chociaż nie publiczne ;))
Dzięki wielkie za ten szczery komentarz , rzeczywiscie sama stwierdzam że te wykonanie jej nie wyszło ale prosiła żeby je wrzucić .
Myślę , że powinniśmy jej jeszcze dać szanse żeby mogła pokazac sie w innych piosenkach bo na żywo suuper brzmi, pracuje teraz na "este corazon" , wrzucę ją tu na forum dzisiaj wieczorem lub jutro rano ;))
Pozdrawiam wszystkich komentujących ;))*
"Este Corazon -> http://w754.wrzuta.pl/audio/6eo6Zlhz5a4/este_corazon-_wykonanie_mojej_kolezanki.
szkoda że acapella ;//
o i powiem tak moj ostatni komentarz zmienia sie z' zajebiscie okropne' na okropne ;))
jak tak dalej pojdzie to moze dojdzie do 'moze byc'
ps. czemu nie sciagniecie karaoke czy czegos tam? do acapelli trzeba miec naprawde swietny glos zeby to ladnie brzmiało ;P
o i jeszcze cos;p
ciekawi mnie czemu ty dodajesz te rozne 'wykonania' za swoja kolezanke co ona neta nie ma?? to dziwne jest ;p
i mam wrazenie ze to ty spiewasz a podajesz sie za kolezanke;p
no ale to tak tylko moje odczucia bo naprawde to troche dziwne ;))
Wydaje się to raczej oczywiste, że owa koleżanka nie istnieje. Bo jeżeli nawet nie ma internetu (troszkę to rzadkie w dzisiejszych czasach, ale się zdarza), to musiała przecież przyjść do autorki tego posta i dać jej te piosenki. A skoro zaśpiewała "Este corazon" na życzenie kogoś z forum, tzn że musiałaby wiedzieć o tym, że jej piosenki są na necie. To dlaczego niby sama nie udzieliła się na tym forum, chociażby z konta osoby która to dodała, lub przez jej pośrednictwo? Nielogiczne i troszkę pogmatwane to wszystko jak dla mnie. Przepraszam za moją dociekliwość, ale kłania się Wam mat-fiz i jakoś już po prostu lubię wszystkiego dochodzić:P
Hmm.. a co do tego, że osoba "śpiewająca" to wszystko jest wielką fanką zespołu RBD i kocha śpiewać ich piosenki to trochę bym przymrużyła oko- co o za zawzięta fanka, która nawet nie zna słów piosenek lub nawet się nie pofatygowała by je sprawdzić i zrozumieć?? Wydaje się, że angielski jest już bardzo powszechny w naszej grupie wiekowej, jednak tu tego niestety nie widać- te wzięta z kosmosu niby-słowa "Save me" sprowadzają łzy na powieki. Żeby dobrze zaśpiewać piosenkę należy ją po pierwsze zrozumieć a także przeanalizować tekst, a nie "śpiewać" to, co wydaje się nam, że słyszymy. Czy to Ty czy Twoja koleżanka, ważne byście zaczęły od podstaw, a później przeszły do śpiewu. W "Este corazon" było lepiej, ale również wiele okropnych błędów. Barwę głosu masz nawet ładną ale całkowicie nie wyćwiczoną i w wielu momentach śpiewasz nosem i nie w tonacji. Nie obraź się, ale po prostu staram się być szczera. W przyszłości mogą Ci się przydać te wszystkie rady, zresztą osoba, która śpiewa nie zawsze jest w stanie od razu zauważyć popełniane przez siebie błędy (wiem to z doświadczenia) :D
PZDR:)
dziękujne bardzo ze twoje rady i szerość. ;))
A co do tej koleznaki to ona naprawdę istnieje i nic tutaj sobie nie wymyślam ;// po prostu ona mieszka obok mnie i poprosiła mnie zebym wrzuciła jej piosenkę do neta (zgrała mi ją na płytkę ) wrzuciłam i też to na forum . jak sie dowiedziałam ze ktoś chce ją usłyszec w "este corazon" to poszłam do niej, ale nie mogłam znaleść wersji karaoke na necie a ona chciała to szybko wrzucić do neta żebyście wyrazili swoją opinie i dletegoo była acapella .. ;/
Dzięki za wszystkie komentarze ;]
tak . ona nie ma internetu , a bardzo chciała poznać opinie innych.
wiem że źle ze acapella , ale nie zdążyłam zgrac na płytkę i dlatego nagrała sie acapella, obiecuje ze następnym razem spróbuje zdążyć . ;))
no o wiele lepiej tu zaspiewala. jedyne co mnie razilo to to ze za długo przeciagala wyrazy(takie nie potrzebne wibrato, które nie pasuje w piosenkach RBD) i ze nie mogla zlapac oddechu, ale to da sie wypracowac;p niech dodda cos jeszcze;d
hmm.. ja myślę ze Jej barwa najbardziej pasowałaby do piosenki "Era la musica", a jeśli ta to może Solo quedate en silencio?
dziekuję bardzo z twoją wypowiedź, niestety tylko ty mi pomagasz dobierać jej piosenki ;/ bo ja o śpiewaniu nie mam pojęcia więc proszę was o radę ;)
Dziękuje Ci jeszcze raz ;)
nie ma sprawy;p ja szczerze mówię, bo tak czuję i z tego co słysze to uważam, że by do niej pasowały, bardziej mam problem co do swojej barwy dobrać;p;p
Śpiewanie to jej pasja od zawsze , a teraz to śpiewa tylko piosenki RBD.
Myśle ze nie jest jakąś od razu zajebistą piosenkarką , ale robi to co lubi i to najwazniejsze ;)) długo spiewała po katach a teraz sie przełamała i chciała usłyszec opinie innych ;]
To dobrze, że robi to co lubi. Nawet jeżeli innym to by się nie spodobało, to nie można z takiego powodu rezygnować z swoich pasji lub się załamywać. Ćwiczenie czyni mistrza;P
jestem tego samego zdania, jak przychodzi do mnie i widzi wasze nawet nagatywne opinie to determinuje ją to do dalszej pracy żebyście zobaczyli w tym co robi coś dobrego i nie okropnie strasznego ;)
ja jej życze powodzenia ;)
a ja proponuje 'tras de mi'
'me voy?' >ale nie jestem pewna:D
'inalcanzable'
jeśli zaśpiewałaby 'lagrimas perdidas'<3 to jest WielkA! ;P<
A moim zdaniem mogłaby zaśpiewać "Amor fugaz" ale do tego raczej nie znajdziesz podkładu..
hmm a może "Ensename", "Un poco de tu amor" lub "Nuestro amor" ??
Podobało mi się to wykonanie "este corazon";) Niech ćwiczy bo ma bardzo ładną barwę głosu, a szkoda zmarnować taki talent.
Moja propozycja to "que fue del amor" i np. chciałabym usłyszeć w jej wykonaniu jeszcze "algun dia":)
Ale to też zależy, czego kto szuka. Bo w internecie jest multum tego typu oprogramowań, wystarczy tylko wpisać interesującą nas frazę w wyszukiwarce;P Są oczywiście bezpłatne programy dla amatorów (takie jak np. Audacity) mniej lub bardziej skomplikowane, ale można też pobrać wersje trial dla profesjonalistów. Tylko ostrzegam, że możecie się zaszokować jak one mogą być niezrozumiałe, dlatego wolę pozostać przy Audacity lub czymś tego typu:D
Ja jeżeli coś nagrywam to korzystam z Audacity 1.3 Beta. Jest to bardzo ciekawy programik, prosty w obsłudze, ale funkcjonalny i w dodatku jest dostępne do niego spolszczenie, co ułatwia pracę w tego typu programach, bo raczej w szkołach nie uczą nazw różnych specyfikacji edycji muzyki i efektów po angielsku;) I nawet bardzo dobra znajomość języka tu nie pomoże;P
Ściągnęłam tego audacity, ale jak tam nagrywam to straszliwie, że się tak wyraże "pierdzi" i słychać taki szum, że nie da się wytrzymać i uszy bolą, a nie wiem jak tam ustawić żeby było dobrze..pomocy!^^