PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8859
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Rozwinę temat jaki podała mi ankaa1991.Bo niektóre fanki tego serialiku naprawde są nieźle rąbnięte,zwykle to są dziewczyki w wieku 12-13 lat.Nie pozwalają powiedzieć złego słowa o tym serialu,nawet jeśli robi się to w kuluralny sposób.Teksty typu "zazdrościsz im urody,pieniędzy,sławy"blabla.I teksty że tylko kretynki tego nieoglądają.Może złożymy się na jakiegoś dobrego psychiatrę dla nich?

ocenił(a) serial na 8
kamerun5

Z jednej strony się z tobą zgadzam.Lubię ten serial,ale nie zamierzam o niego "walczyć",no bo i po co?!?
Każdy może powiedzieć o Zbuntowanych co chce,moje zdanie o tym serialu i tak się nie zmieni...Nie rozumiem tylko dlaczego od razu nazywasz te dziewczyny kretynkami,widocznie one traktują ten serial poważnie,w końcu maja do tego prawo:)

ocenił(a) serial na 10
martynika1126

ja osobiście mam 16 lat ;) i nie mam zamiaru nikogo przekonywać że to świetny serial, nie chce o niego walczyć z tymi którzy go nie lubią poprzedniczka miała racje po co ?? Każdy człowiek jest inny (inny nie znaczy gorszy !!!!), mamy inne ulubione filmy, seriale, książki, zespoły innych ulubionych aktorów, jedni uważają telenowale za totalną głupote inni oglądają je dla zabicia czasu, a innym może się podabać. Szanuje ludzi którzy wyrażają opinie w kulturalny sposób. Osobiście lubie ten serial, lubie piosenki RBD i czasem ciekawi mnie co się wydarzy w dalszych odcinkach ale mam też inne zainteresowania. Dziewczyny które mają po 12, 13 lat i "walczą" o ten serial po prostu nie mają innych problemów, pewnie za kilka lat będą się śmiały z tego, że coś tak uwielbiały, że były w stanie się o niego pokłócić ale nie mogę nazwać je kretynkami są ludźmi których trzeba szanować ! Jeżeli zaczniemy szanować innych oni też będą szanować nas. Nie ma na świecie takiej rzeczy którą wszyscy by polubili zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy !
Mam nadzieje, że skończą się kłótnie na forach między fanami i przeciwnikami to nie ma sensu, a to że w internecie się wydaje, że możemy wszystko, wyzywać, obrażać itd to światczy tylko o naszej kulturze!!!

ocenił(a) serial na 8
alicja789

Zgadzam się zalicją 789,w 100%
Każdy ma inny gust i tyle...po co zaraz kogoś obrażać.Takie wyzywanie się świadczy jedynie o niedojrzałośći...

ocenił(a) serial na 2
alicja789

Naucz sie czytać ze zrozumieniem dziecko,ja nienazwałam ich kretynkami.

ocenił(a) serial na 10
kamerun5

to było do mnie ??

ocenił(a) serial na 10
alicja789

umiem czytać ze zrozumieniem i wiem że to te 12, 13 latki nazywają tych co nie oglądają serialu kkretynkami. "Spodobało" mi się to sfromuowanie i dlatego je użyłam ale jeżeli to Ci przeszkadza to proszę sobie zamienić słowo kretynkami na chorymi psychicznie :) POzdrawiam

kamerun5

Zgadzam się z tobą w pewnym stopniu. Wiele fanek, próbuje za wszelką cenę bronić Rebelde. Każdy ma inny gust, a niektórzy powinny to uszanować. Nie jednokrotnie powtarzałam, że nie uważam aby Rebelde było arcydziełem. To zwykła telenowela, naciągana pod wieloma względami.. Jednak, oglądam. Może z przyzwyczajenia, choć głównie chodzi o zespół, który zawsze był dla mnie na pierwszym miejscu. Myślę, że nazywanie fanek 'psychicznymi' to lekka przesada oraz obraza. Mam 17 lat, nie wstydzę się, ze coś takiego oglądam/łam. Lecz na pewno nie będę rozpaczać, gdy telenowela się zakończy. To w końcu nie koniec świata.

ocenił(a) serial na 8
__Luna__

ojejku pomyliło mi się,ale wystarczy że napisałaś że te dziewczyny sa psychiczne,nieprawdaż???

martynika1126

i nie wiem do czego ta rozmowa prowadzi..
poraz kolejny powtarzam, że są gusta i guściki, a jak wiadomo o tym się nie dyskutuje.
poza tym sądzę, że wyrażanie opinii w kulturalny sposób jest ok, ale zbyt często spotyka się jednak z wypowiedziami tak prymitywnymi, że po przeczytaniu dwóch zdań, aż się takiej fance nóż w kieszeni otwiera!

kamerun5

"Bo niektóre fanki tego serialiku naprawde są nieźle rąbnięte"
Rozumiem czemu założyłeś taki temat i rozumiem, że nie lubisz tego "serialu" (ja też). Ale nie potrafisz napisać że nie podoba Ci się ten nie obrażając przy tym innych.? Jeśli ich zachowanie wydaje Ci się nienormalne, bo ubóstwiają ten serial, to jest to uzależnienie. Nie musisz od razu pisać że są "rąbnięte" czy "psychicznie chore" (tego nie napisałeś). To tak jakby stwierdzić, że każdy uzależniony powinien trafić do zakładu psychiatrycznego.

owncorner

sposób wypowiedzi świadczy o kulturze.
Jeśli ktoś nie potrafi wypowiedzieć się sensownie to lepiej, żeby nie wypowiadał się wcale, bo może się tylko ośmieszyć.
Stwierdzenie 'rąbnięte' lub 'psychiczne' w żaden sposób mnie nie uraziło, ponieważ ja uważam, że osoba używająca takich określeń powinna się za taką uważać, nie odwrotnie!

Pachne_Sloncem

Żeby załagodzić ten "konflikt", to może coś wyjaśnię. Bo widzę, że nie wszyscy się chyba rozumiemy. Wydaje mi się, że kamerun5 nie chodziło o to, że wszystkie fanki tego serialu są "psychiczne". Tylko nienormalne jest to co niektóre robią. Niektórym dziewczynom (nie mówię tutaj o nikim szczególnych) odbija. Nie są w stanie przyjąć żadnego krytycznego słowa na temat bohaterów czy samego filmu, one ich po prostu ubóstwiają. Wystarczy spojrzeć np. na wypowiedzi w tematach o argentyńskim 'Rebelde Way', czy 'Laloli'. To trochę denerwujące, bo jest lekką(?) przesadą mówienie, że wszystko co nie jest "Zbuntowanymi" jest denne. To (przynajmniej mnie) najbardziej wkurza. I ani pisząc wtedy w temacie 'Nuda', ani teraz nie chcę nikogo obrażać. Proszę tylko o zdrowy rozsądek :)
Pozdrawiam wszystkich ;]

ocenił(a) serial na 6
AnneElizabeth

Ja uważam, że ogólnie powinniśmy mieć trochę dystansu do siebie, swoich wypowiedzi i serialu.. Bo każdy człowiek jest inny, ma swoje zdanie i soje rozumowanie. Nikogo nie zmienimy na siłę przekonując do serialu. I tyle.. Ale też niech nikt nie próbuje na zmieniać. Nie lubię, kiedy widzę na jakimś forum wypowiedź, że osoby które oglądały Rebelde to głupie dziewczynki...

pietrusia

nie zapominaj o stwierdzeniu, że te które oglądają rebelde mieszczą się w przedziale wiekowym od 12 do 15 lat, bo to też gdzieś czytałam..

ocenił(a) serial na 2
Pachne_Sloncem

1/2 osob z moich studiów to ogląda i na pewno nie jest to przedzial 12-15 ;]

poldek88_88

domyśliłam się! ;)
Poza tym ja wiem jak jest! ;P

ocenił(a) serial na 10
Pachne_Sloncem

ja mam 15 lat :) i czasem z moją mamą oglądałam Zbuntowani i nawet ona powiedziała ze film jest fajny, a ma ponad 30lat i podobają jej się piosenki RbD:):) więc film jest dla każdego a nietylko dla takich co niby są w moim wieku :P:P

Miaa

A moją mamę wkurza, że one wszystkie tam mają po 16-17 lat, a wyglądają jak - cytuję - "stare lampucery". No i się śmieje, że jak Alma przychodzi, żeby zorganizować urodziny Mii, to tak, jakby przyłaziła do moich znajomych, a to by było z lekka tragiczne.

ocenił(a) serial na 10
Marciuch

a i zaden fan nie jest psychiczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!może założycielka tego tematu tak ;P

ocenił(a) serial na 10
Miaa

może*************
..............................................

ocenił(a) serial na 1
Miaa

Może twoja mamusia jest bezgustu.Albo jest jakimś niedorozwojem bądź jest zaburzona emocjonalnie i myśli że jest nastolatką,dlatego ogląda taki serial????Pomyślałaś o tym.Geniuszu!!!Fajnie jak się kogoś obraża nie???A autorce niechodziło o wszystkie fanki.Tylko te cizie które piszą"Woow!!!jestem jak...yyy..ta postać z czerwonymi włosami(niepamiętam imienia).Mamy takie same włosy,takie same problemy,ubieramy sie tak samo,nawet z twarzy wyglądamy identycznie,jeśli mi niewierzysz mogę ci pokazać zdjęcia moje i jej.Jestem taka jak ona.Woow!!!Obrażając ją obrażasz też mnie.Woow!!!".Dobra rada dla takich dziewczynek:zakład psychiatryczny.I to jak najszybciej!!!

ocenił(a) serial na 10
gianluigibuffon1

w tej chwili to była przesada, jakim prawem obrażasz moja mamę?!!!!!!! to jest smieszne[!][!]

ocenił(a) serial na 5
Miaa

A jakim prawem Ty obrażasz założycielkę tematu? Cóż, najbardziej wkurzają takie fanki, co to od razu wrzucają, gdy obrazisz ich "tró lof serIalIQ;**". Albo te, które mają manię przez tydzień, a po czasie pytają "a kto to jest Mia??".

Bardka

Na tym forum nie spotkałam osoby która lubi ten serial za to, że aktorki w nim grające są ładne :/. Bez przesady... możecie chociaż czasem wyhamować ze swoimi wypowiedziami i tekstami.

ocenił(a) serial na 2
oOoOoOo_rbd

Halooo!!!!Otwórz oczy.Tutaj 90% fanek uwielbia to z tego powodu.Poczytaj tematy."Włosy Roberty".Są też posty w stylu "Ohh jaki ten Miguel jest przystojny",temat w któym głosowano na najprzystojniejszego aktora i najładniejszą aktorkę w serialu.Spotykasz osoby które chcesz spotykac i czytasz to co chcesz przeczytać.

ocenił(a) serial na 6
kamerun5

Nie lubimy serialu tylko dlatego, że aktorka ma ładne włosy, buty czy coś innego. To są tylko dodatki do całości, które mają potęgować efekt odbioru. Podoba nam się sama idea serialu. A zresztą co w tym złego, że komuś podoba się jakiś aktor? Może wyrazić o nim swoją opinie, tak jak ty, że nie lubisz serialu..

pietrusia

Wielu aktorów z tego serialu mi się podoba i uważam że wiele aktorek/aktorów jest ładnych(co uważam za dość istotne bo nie patrzyłabym na aktora, jeżeli na jego widok chce mi się wymiotować...) ale to na pewno nie powód do oglądania serialu O_o Ludzie pomyślcie co za głupoty piszecie. Może te osoby stają się czyimś "autorytetem" i wiele osób chciałoby wyglądać jak aktorki/aktorzy ale to co piszecie jest po prostu śmieszne. My nie tylko lubimy ten serial ale przede wszystkim zespół, którego twórczość się główne słucha. A ładna aktorka nie jest mi potrzeba do tego żebym polubiła piosenkę :| Dla mnie serial jest tylko dodatkiem do tego zespołu.
kamerun5
I jeżeli już masz pisać, że lubimy ten serial za wygląd aktorów to zwracaj się z tym do poszczególnych osób, które dlatego go lubią! a nie do wszystkich bo obrażasz tym innych. I wcale nie przeszkadza mi to że nie lubisz tego serialu, bo masz do tego prawo ale to w jaki sposób piszesz o jego fanach. I nie czytam tego co chce, bo twoich wypowiedzi na pewno nie chciałabym tutaj czytać.